Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мастит

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 7 февруари 2014.

1. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.304
    Јас така кога качив тт, и ме болеше градата, кога му се јавив на гинекологот, ми вика масирај, измолзувај, зелка, ако не помине до утре, кај мене да се нацрташ.. Најубаво оди на доктор, другарка така чекаше и рекоа да почекала уште малку на операција ќе завршела....

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    8.343
    Појди си на лекар, после раат ќе си бидеш. Колку побрзо појдеш полесно ќе биде. Со лесно.

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.251
    Мене ми се среди со една доза антибиотик цефалексин, по 12ч од првото апче немав веќе оток.... ама и доста дремев под туш и молзев..

4. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Докторот ме советуваше, молзење, масажа, топли облоги, парацетамол и многу одмор. Ако за 24 саати нема подобрување да одам задолжително кај него.
    Инаку ако е мастит има чешање на градата, црвенило, кај запупувањето.
    Знаци кои најавуваат се полнење многу на градите, свиленкаста светната кожа, чешање. Секако не е правило, ама може ќе помогне.
    Болка во телото, зглобовите и температура, значи веќе се запушил канал.
    Влошување на оваа состојба после 24 саати, значи мастит.

Да се надополнам. Имав ситуација каде почна да поцрвенува градата, но поминав без антибиптик. Зелка, молзење, нон стоп масирав таму, топли облоги, ми беше подобро за два три дена. Грутката малку подолго стоеше.

5. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    Оооф
    Тт немам, сето.друго да. Не појдов на лекар, масирам праам се и има малу подобрување. "Каменот" се намалува. Поминаа повеќе од 24 часа, ако не го решам до утре ќе одам на гинеколог.

6. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Штом немаш температура, продолжи со масажи ќе помине. Каменот како што гонарекиваш, може и да потрае, црвенилото беколку дена му требаше да помине. Зелка ставај многу помага и облоги од боралкохол. Масирај кај грутката и полека носи со прстот накај брадавицата, ќе пушти.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    Црвенилото го снема, значи на добар пат сум.:^)

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Малечка Маша

Малечка Маша Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    91
    Na desnata grada imam eden del shto e crven i me boli. Grutka nemam i posle cicanje gradite si omeknuvaat. Stavam ladni oblogi na crveniloto, dali e ova mastit? Imal li nekoj slichno iskustvo

9. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Посоветувај се со доктор мене по описот што го имаш пишано , не ми изгледа за мастит .
    Мастит е ако имаш тврд дел или цела тврда града ( како набиено месо онака не камен тврдо туку како помека гума) и има црвенило и прво топлина како тежина во градата и температура .
    По мое мислам имаш воспалена жлезда ама најпрво прашај доктор.

На Малечка Маша и Sofronko им се допаѓа ова.
  10. Малечка Маша

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    91
    Ми рекоа дека е зачеток на мастит. Масажи и топол туш , зелка и ладни облоги. треба и да се измолзувам. Рачно кога се молзите како знаете дека градата е празна ? Јас се масирам, се стискам ама на крај секогаш отанува една капка...Почнав и антибиотик да пијам...

На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Па да тоа е тоа добро што си видела на време и си изреагирала , градите никогаш не може до крај да се измислат секако останува некоја капка ,ама ќе мораш со рака зошто така побрзо ќе си помогнеш , истото го пројдов после вториот пораѓај .

12. Малечка Маша

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    91
    Da, so raka se masiram i izmolzuvam. Na kolku vreme treba da se molzam? Nekoj drug sovet za da pomine pobrgu?

На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Брзо ќе ти мине само измолзувај се и под топол туш масажи , исто и не носи градник по дома , гледај да носиш мек бебидол и растеглив да не те стега воопшто .

Последна измена: 30 април 2018
    На Lolipop23 и Малечка Маша им се допаѓа ова.
  14. Pepa B..

Pepa B.. Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2017
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    677
    Pred nekoe vreme go imav jas istiot problem . I na kraj mastit fanav . Ladni oblozi i nistatin kapki stavav na gradata i za nepolni 24 casa pomina.. Da ne zaporavam i zelka stavav .

На Малечка Маша му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Малечка Маша

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    91
    Se odmolzuvase li? Kakvi se tie kapki?

16. Pepa B..

Pepa B.. Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2017
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    677
    Da.. Se odmolzuvav. A tie kapki mene maticnata mi gi dadi za malava imase mala bakterija vo ustata sto mene mi ja prefrluvase na gradata. . I od toa crvenilo mi se pojavi pa potoa mastir i tr krenav. Kapkite se precat za doenje ima efekt od niv veruvaj jas neznaev vise so da pravam a mnogu me bolese

17. Малечка Маша

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    91
    Kaj mene kako da sw povleche eden del. Od crveniloto, ama areolata ushte mi e crvena na edno mesto i me boli. Se somnevam i kaj mene bebush da nema bakterija vo usta. Kapkite shtetni linse ako taka gi zemam na svoja raka? Ne znam stvarno dali pravilna dijagnoza mi dale, dali treba posle podoj da ja mijam gradata? Ili pred podoj?

18. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Нистатин капките не се за бактерија туку за габична инфекција, кандида. Дали бебето има бели наслаги на јазичето и на внатрешноста на образите? Ако да, треба да го види педијатар, зашто е можно да е кандида. Тогаш ќе ви даде од капките и ќе го мачкаш бебуш во уста, а ти ќе ги мачкаш брадавиците. Ако е инфекција ќе треба и после подој и пред подој да ги миеш градите.

19. Pepa B..

Pepa B.. Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2017
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    677
    Usvari da za gabicna infekcija. Ne ne se stetni ic

20. Jana2770

Jana2770 Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2018
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    35
    Zdravo.. go dojam bebeto 2 mesci e staro ama od kaj 11 satot prege pocna da me bolat koskite i gradata leva. Koga cica bebeto me boli..ama kako sto cica bolkata se namaluva.
    Nemam crvenilo. Nemam grutki. Ne mi e tvrda gradata. Samo temperatura krenav 38.5 ama eve i taa se namaluva. Traese 2 3 saati.

I drzam zelka. Sto da pravam drugo? Malce zbuneta sum toplo i ladno treba da drzam?
    Fala

I naa kolku vreme da se izmolzuvam?

Последна измена: 13 мај 2018