Dali vibramicim antibiotik smeam.da se napijam? Od vcera mi se napravi crvenilo, grutka i bolki imam mnogu ko ke cica. A i krevam temperatura..
Мораш на лекар, да процени и дали си за антибиотик. Имав и јас грутка, црвенило, висока тт веќе неколку дена, па ми препишаа антибиотик.
Да ви кажам право... Јас се напив неделата зошто неможев да издржам.. фала богу ми помина вчера бев супер еве и денес...
Здраво женски! Да не ја раскажувам цела моја приказна за маститисот зашто е долга и секако болна, имам едно конкретно прашање - дали некој ги пиел капсулите на база на лецитин? Оооогромни се и страв ми е да пробам да не ги повратам. Не пишува дека се раствараат. Благодарам однапред!
Женски ми се направија големи грутки на левата дојка, ептен се осеќаат и мн болат И облоги туш и масажа, зелка се ми е пробано не помага.. Чаре некое умрев од болки 3 дема
Да и ништо не вадам, дали 10мл Катастрофа аман само да не завршам за по доктори уште тоа фали, ама не се издржува веќе
Пиши и на Јасна да ти даде совет. Да не дојдеш до дренажа. Грутките мора да ги разбиеш. Имаш ли термофорче за бебе меше? Ако имаш стави го м градата 10тина мин и маскирај и почни да молзиш. бебе најмногу ќе ти помогне, ама мора да цица. Мислам ти ја одбива таа. Ако успееш легната да и ја дадеш или во фудбалска поза.
Вчера поручекта накај 16-17h почна да ме наболува десната града. Пробав да се измолзам многу тешко одеше. Малата беше јадена не сакаше да цица. Викам ајде после ќе и дадам да ја исцица прво таа града. Арно ама у меѓувреме почнав да кревам тт. Само за 2-3 саата ми се крена до 39,6. Се осеќав како воз да ме прегазил. Градата цела ме болеше, малата малку цицаше, а со пумпа едвај 20мл дали излегоа. Мм искочи од работа, отидовме во Јане на дежурен. Мастит.. Ми ставија некоја инекција (на Д ли беше) што ужасно пржеше, за симнување тт (не ми се симнуваше со парацетамол). Исто ме советуваа облоги со ациди борици, зелка и плус Амоксиклав од 1000ка 2x. Бебе е 1г и 2+ недели. Докторката одлучна да прекинам со доење одма(голема била малата). Другата докторка рече дека можам да дојам, голема е малата евентуално малку со столицата ако имала проблем. А јас па и претходно на 2-3 месец кога имав проблем со запушени канали, малата со цицањето највеќе ми помагаше со градата. Плус антибиотик исто пиев тогаш. Мене уште ми е мала за одбивање и мн е приврзана за мене. Планирам барем уште некој месец да се доиме. Плус овие неколку месеци како одеше во градинка се разболуваше повеќе пати, и само цицањето ја држеше зашто ништо не јадеше и течности слабо.. За амоксиклав видов на страната дека е low risk за доење, прашањето ми е дали има некој што имал ваков проблем и продолжил да дои?
Jas imav mastit i visoka temperatura dve tri nedeli posle poragjaj i primiv lendacin 5 inekcii i uste 5 dena cefalexin. Ne prekinav so doenjeto.
Го одбив син ми пред два дена. Ноќеска и денес ужасно ме боли левата града. Осеќам дека имам на горниот дел грутка некоја. Измолзив малку, бев под туш и купив чај од жалфија. Не знам што да правам друго, колку време треба да чекам пред да појдам на доктор.
Мајки помагајте со маститов не се издржува. Вчера кренав температура 38.6, и имам болка во десната града и ми гори градата., Бев на лекар денес ми препиша панцеф 7 дена. Бебе си цица редовно, се одмолзувам на 4 часа, држам облоги ациди борици. Се напив парацетамол за температурата ми спадна на 37.6, како заспав пошто се чувствувам како да ме прегазил воз, станувам мерам температура 38.8. Почнав денес со антибиотици. Некој совет плус?
Истото ми се случи и мене. Толку болка во цело тело и омалаксаност не сум имала никогаш. Само почесто доење и молзење со нежна масажа под туш најмногу помага. Ациди борициди, зелка се ставај да се намали жештината. И антибиотикот секако. После 2-3 дена помина целосно.
Мајки вчера фатив мастит. Пијам амоксиклав, денес бебе цел ден на дојки, но гладно, вознемирено... Можно ли е од маститот или од антибиотик да го изгубив млекото? Ќе се врати ли, да продолжам ли да стимулира?