Пу пу пу, скраја да е Математика не сакам, особено кога не ми излегува нешто и се нервирам Инаку браво, гледам сите математичарки па си викам да ми помогнете ако можете нешто за една задача , како прашање е , ке ја напишам ако може некој да ми каже за утре ми е затоа Изрази ја дијагоналата d кај квадрат со помош на страната а ?
дали ќе може некој да ми ги реши овие две х: (x+3) (y-2) : (y+4) знам дека нешто надолу се решаваше (вертикално), но ако може некој да ги реши да се потсетам на задачите :geek: итно ми треба
Си сакам математика, сакам да си решавам задачи така со музиче релаксирано, НО кога некоја задача не ми излегува како што треба е тогаш многу се нервирам . Иначе за да ја засакаш математиката според мене, треба да имаш добар наставник/професор. Јас во основно многу си ја сакав наставничката и тестовите ми беа со сите бода, најдобри во генерација После кога се смени јас од 3ка неможев да мрднам. Истата приказна и сега во средно. И да чувството е најјако кога ќе решиш некоја тешка задача
ке може некој да ми ја каже задачава во триаголникот АBC правата PQ е паралелна со страната АB ја сече страната AC во точката P и страната BC во Q.Најдија BQ ako AP=2cm PC=3cm и QC=9cm со цртеж BQ 6 ама незнам како да составам пропорција ако можа некој да ми каже ви благодарам однапред
Никогаш, НИКОГАШ не сум сакала математика. Един предмет заедно со физика, кои воопшто не ми оделе. Значи тапа математика сум, и мило ми е што во трета и четврта и двата предмети ми се изборни, па немам ни еден од нив ... И да, се согласувам како што е погоре спомнато дека е до професорот. Основно не поднесував математика зошто не ја поднесував наставничката. Кога ојдов средно, учев малку повеќе математика, барем 2ките убо ги вадев, после дојде на замена еден професор, и со него јас како обично шо имав 1ници математика, јад почнав да добивам 4ки (мама не ме верваше) и после ко се врати професорката, на годишниот 1ница и она ми пиша 3јка. После во втора со другата професорка вадев 3јки некако и то беше то. Сега немам поќе математика.