Дечки ај ве молам некоја што и иде тригонометрија да ми помогне со задачава,се решив ама оваа ме измачи,а утре тест праам.
^ ======6+6*{6-6*[6+6*(6+6-6)-6]-6}-6= 6+6*{6-6*[6+36-6]-6}-6= 6+6*{6-216-6}-6= 6+6*(-216)-6= 6-1296-6= -1296 Мислам дека вака ќе биде
cgt(alfa),котангент?И она rad незнам..тоа не знам што значи за да ти поможам иако касно Т.е мислам првата дека ја знам да пробам па ако успеам ке вратам
има некој да ми помогне со една линеарна равенка... се утепав решавајќи пола саат и никако точно да ми излезе..ако е расположен некој нека ми пише порака па ќе му ја пратам равенката ( инаку задачата е од прва год средно така да верувам дека некому нема да е многу тешко)
може ли некој да ја реши задачава(за прва година средно е) Одреди го аголот што е 3/7 од својот напореден агол!
Браво за оние кои де вљубени во математиката.Јас искрено и не ја обожавам толку.Сега правам тест за ѓеометрија почнав не иде лошо али имам уште премногу за решавање...како да седнам и да решавааааммммм...сакам да шетаммм