Дечки ајде некој ако сака да ми помогне малку. Како ќе се изведе к од следнава формула 1/A=kt+1/B. Многу би ви била благодарна ако некој ми одговори
Одамна не сум решавала математика, ама по логика би можело ли да е вака? kt = 1/B - 1/A k = (1/B - 1/A) / t
Обожавам математика.Од кога знам за себе имам петка.Обожавам да решавам задачи и проблеми Инаку задачата е: k=(1/A)/(t+1/B)
aj koj znae matematika neka mi pise privatna poraka mi treba pomos vo vrska so nesto ako ima potreba ke platam
Феминки да не знаете некој добар проф. по математика што знае добро да објасни?? (што држи приватни часови, во Скопје)
Значи два саати изгубив и пак не најдов решение за задачава со систем на линеарни равенки. Збирот на цифрите е двоцифрен број е еднаков на 11. Ако на дадениот број се додаде бројот 27, тогаш ќе се добие двоцифрен број што е запишан со истите цифри, но во обратен ред. Кој е тој двоцифрен број? Знае некој да ја реши? Благодарам однапред
Бидејќи се работи за с-м со лин. р-ки, решавате две равенки паралелно, од кои првата е x + y = 11, а втората е 10*x + y + 27 = 10*y + x репрезентацијата на двоцифрен број е 10*ЦИФРА НА ДЕСЕТКИ + ЦИФРА НА ЕДИНИЦИ резултатот е x = 4, y = 7, односно бараниот број е 47 Со лесно понатаму.
Не знам зошто ,ама колку и да ми објаснува некој,и колку и да вежвам,и да сакам да научам,не ми оди ни малку.Еве уште малку имам колоквиум,а имам мноогу задачи ,па ве молам,кој знае ако сака да ми помогне барем за 2 или 3 задачи нека ми пише порака(па таму да ја пишам задачата).Фала многу однапред.