Математика!

Дискусија во 'Образование' започната од meredith, 11 јануари 2010.

1. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    340
    Од сите предмети најмногу ја сакав математиката. На второ место ми беше физиката, а после сите останати природни науки :) Ги сакам затоа што се егзактни, неменливи. Не зависат од општествени и државни уредувања и промени... Не се менуваат. Она што важело пред 2000 години за Аристотел, важи и за нас денес. Од друга страна со математички апарат може да се претстави секоја појава во природата, а и во општеството. Таа е начин да се прикаже една појава, нејзините текови и законитости... Се е во математиката... Се околу нас е математика...

2. Iki.Olsen

Iki.Olsen Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    115
    Oваа тема е за мене ја обожавам математиката иако е на 2 ро место во мојот живот на 1 во дефинтивно Информатиката односно Програмирање

3. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.564
    Допаѓања:
    296
    ја сакав ама сега моментално ја мразам хаха тестот што го правев го добив мн слаб 4на 3 и сега си ја уништив оценката по математика наместо 5ка ќе имам 4ка само ми останува да се надам на совет да ми ја поправат ама ништо не се знае... :(

4. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    Незнам математика еден период ми еден кочи :D
    Кога ќе ги сфатам баш убаво лекциите е тогаш веќе јасно е но замина возот :D
    Поздрав до сите математичари

5. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Ич не ми иде , и ич не ја сакам . Ја разбирам кога учам дома со професорка , ама отиде возот :D Баш сега зборев со татко ми , и вика само математика слабо а .. и зашто сум плавуша , ми вика а во трета ќе имаш така ? Викам да , и ми вика ај кје те офарбаме , можда професорот ќе си каже оваа се опаметила и ќе ти стаи повисока оцена :) Ќе бидам бе одлична ама математикава ми квари просек :@

6. valenTina.bT

valenTina.bT Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    10
    Математика ми оди ама многу повеќе ме влечеа јазиците.Особено Шпанскиот и Италијанскиот.
    Некогаш на сестра ми и давам час бидејки неа слаба страна и е матемаиката . :rofl:

7. Tabby

Tabby Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2010
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    26
    Математико туго моја овде иск овде корен јас за тебе нисам створен! :lol: :lol: :lol: :lol:

Хахахахах Ова беше чисто онака да се насмееме :D

Иначе сакам математика само не дропки :puke:

8. shy

shy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Хахаха, и ти ко попот од еден виц!!!
    Ај сеа озбилно.Сакам математика и ми оди. :hai: :hai:
    Мене решавањето задачи ми е релаксација (онака пасење на мозокот), никогаш не сум негодувала кога професорот ќе ни даде многу за домашно!!! :!: :!:

9. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    обожавам математика :D :D

10. zvezdakoska

zvezdakoska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    60
    обожавам математика. Си решевам во слободно време. Лани летото секој ден си решав во 3-4 задачи, само криво ми е шо професорката никој не ја слуша освен ние неколку девојчиња во класот,а колку убаво објаснува жената :)

11. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    :o :o преку лето?
    алал да ти е :clap:
    јас кога завршувам со учење ги ставам книгите во фиоки и тие фиоки не ги отворам до септември :lol: :rofl: ни една книга до тогаш да не ми е на видик :lol:

12. Ferhunde-L

Ferhunde-L Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    14
    Ја сакам математиката , но сепак се одлучив за правото , требаше да бирам помеѓу правото и математиката . Жал ми што ќе учам само 2 г.

13. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    533
    Математиката отсекогаш сум ја сакала! Во 4 одд бев и на натпревар и од 20-тина души го освоив 9 место. :) Не решавам многу задчи зш то што ќе го сватам нашкола сватено др. малку потешко да го разберам. Доста голем логичар сум па знам да поврзувам некои работи и затоа мислам дека ми оди од рака. Инаку имав еден другар до 8 кој беше МАХЕР за математика! :clap: Не постоеше задача што не можеше да ја реши! :D

14. zvezdakoska

zvezdakoska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    60
    Да јас си решавам и книги ди потчитнувам. Абе учен чојк :D :$

15. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.564
    Допаѓања:
    296
    Математика научив во средно ...многу ми се погоди професорката....а пред тоа...врска немав од математиката...а сега имам и 5ка...многу добро објанува професорката....

16. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    МРАЗАМ МАТЕМАТИКА! :devil:

17. N.E.87

N.E.87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    12
    Мојата најголема љубов е математиката,едноставно ја обожавам :)

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.358
    Пред некој ден изјавив желба да решавам дропки и сите ме гледаа како да сум паднала од Марс. Ќе мислите дека сум луда, ама ми недостига математиката. :rofl:

19. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    854
    Далеку од тоа да мислам дека си луда :lol: и мене искрено ми недостига па навечер кога не ми се спие си земам учебникот и тетратките и се опуштам со геометрија и дропки :rofl: си ја сакам математиката :inlove:

20. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Ова да видам да не верувам ми е... најискрено... Ноу хард филингс. :rofl: :rofl: :rofl: