Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Математика!

Дискусија во 'Образование' започната од meredith, 11 јануари 2010.

1. eutixismena

eutixismena Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.414
    Ухх математика просто обожавам во средно само една писмена имав 4 ;)
    а на факултет сите изборни предмети што имаа врска со математика ги одбрав и затоа полесно го завршив факултетот :clap:

2. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Цела година 4 си се спремив за денес имав презентирање лекција јас ги решавав задачите ми стаи 5 за крај година. Цела година само со ова се замарав, е аман ! Ај уште 1 година и 1 семестар. |(

3. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Само 2 пати досега сум имала проблем со математиката.
    Во основно, кога се решив да ги научам сите задачи, и сега на факултет, што по прв пат почнав да вежбам, а за прв пат учев за тие нешта, и по секој пат-Mission Complete! 8)
    Сепак, забавна е, бар за мене. :)

4. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.186
    Допаѓања:
    23.208
    отсекогаш сум ја мразела..не знам зошто стварно..сега во средно со душа чекав да раскрстам со математиката..2 години ама стварно мака си видовв..во 1 само заради неа не поминав одлична :@ ..во 2 имав 2 другите сите 5...едноставно кажано ЈА МРАЗАММ и нејќам да си имам пак проблеми за на факултет..зато кје си одберам факултет без математика! :) .

5. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    БЉАК!! Колку ми е мило што повеќе немам никаква врска со математика! :bow:

6. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Во 5то и 6то одд само 1ци и 2ки добивав. -.-
    Но на 7мо одд се решив да го пробијам кодот на математиката. :devil: И успеав. :angel:
    Едноставно, ги анализирав задачите, со саати вежбав, и оттогаш сум немала проблем. Е сега на факултет, учиме се нешто што не сум учела до сега, па затоа имам проблем на испити. :worried:
    А ме мрзи да се трудам уште, и да вежбам уште некој месец, |( па затоа нека живее другарка ми што ќе ме замени на испит. :$

7. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Не дека не ја разбирав, само ми беше еден од најдосадните и најдепресивните часови. Посебно сега во средно. 45мин. така буљав во таблата. На тестови само 1+ и 2чиња истерував :$ . Ме мрзеше да ја учам. Па сум запишана таму каде што математика НЕ преовладува (фала богу), и така од оваа година no more math :rock:

8. unhappyy

unhappyy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    147
    Во прва година средно на првиот тест има 5 ка со сите бодови така и си продолжив цела година..бидејки све беше од основно математиката..а во втора година |-) <--- ваква бев,не ми се учеше ич ништооо..на тестовите кецови со 1 бод најсила ако имав 5 бодови..катастрофа..едвај поминав

9. Stam

Stam Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    175
    Ја сакам математиката, ја разбирам и интересна ми е, сметам дека не е тешка наука затоа што се што учиш се надоврзува едно со друго и секако треба многу вежбање, минатава година имав математика по 9 часа неделно па ми стана и малку одбивна ама сепак си ја сакам и ептен ми е релаксирачки кога си пуштам музиче и си решавам некои сложени математички проблеми :geek:

10. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Искрено, до осмо одд. не дека ја мраззев математиката, туку едноставно не ја сакав. Оценките секогаш ми беа солидни, но учев два дена пред тест. Кога отидов прва година, ја засакав, не поради нешто друго , туку поради професорката. Знае да објасни, никогаш не викала ако згрешиш нешто, се е супер, едвај чекам да дојде час математика, а не како до осмо, едвај чекав да помина :D Сметам дека за да засакаш одреден предмет, не е ниту да учиш, ни надареност, ни ништо, туку какво и колку внимание ќе ти посветат родителите ( додека сме помали секако) и најважно од се ПРОФЕСОРОТ. Дали ќе ти обрне внимание, неговиот однос кон учениците, но пред се кон тебе е она што блијае да имаш желба да учиш за тој предмет или не :)

11. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.028
    Допаѓања:
    4.534
    Математиката ми е хоби, во слободно време решавам задачи, најмногу сакам задачи со докажување на некои изрази или геометриски форми и не сум ненормална, не сум бубалица, не носам диоптер 3 . Оној кој се занимава со математички проблеми има многу поразвиен мозок. Не мора да решавате логоритми и изводи, земете некои игри со бројки , на пример Судоку за тренирање на мозокот ако веке не сакате математика.

Многу сакав да студирам математика, ама си викам ај да не се глупирам математичарите се најоmразени професори во школото.

12. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Ми оди математиката, одам и на натпревари ама неможам да кажам дека ја сакам.

13. LGBT

LGBT Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    108
    И ја сакам и ми оди, и имам одено на натпревари. Инсидиоус можеби ќе се сретнеме?

14. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Ооооф таа математика.Коса ми се ежи од неа...ништо не разбирам ниту алгебра ни геометрија ништо дудук прав сум,туку среќа класната ми е по математика и иам 5 а ни ја не знам од кај таа 5 јас не знам за 2 а камо ли 5 ама ај што е тоа е а +класната ми вика најлесен предмет е математика,вика како можете да учите географија биологија толкави лекции а математика не сакате да се потрудите една дефиниција да научите ниту една формула да запамтите...Искрено од кај мене дома никој не е по математика,сем чичко ми чат-пат нешто се разбира и не сакам едноставно да учам математика и не се трудам :^)

15. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Не ја сакам ама не ја ни мразам до толку. Имав построга наставничка во основно и затоа доста научив, ама сепак не сум некој голем нејзин фан. Досега најинтересни ми биде системите за решавање равенки неравенки и слично, а мразам дропки , функции, плоштини и волумени :^)

16. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.347
    Допаѓања:
    3.606
    Искрено не дека не ја сакам математиката али не ја владеам..такви професори ми се погодија и не ја разбирам...но не можам да кажам дека ја мразам само не ја владеам :D :D

17. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Математика не да не ми оди..ццц чудо едно.. И затоа ја мразам , фала богу веќе немам па не се замарам убаво ми е :)

18. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Еј не ми оди математикава. Ама зошто, дали знаете? Заради тоа што не сум ја учела со ред. Писмени 3ки, па секако дека тројки, 2 дена пред писмена 15 лекции учам. Домашна пишувам, некогаш препишувам. Вежбање потешко. Секако нема да ми оди.

19. WinnieThePooh

WinnieThePooh Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    201
    Многу сакам математика и одам на натпревари само по математика...и да....добро познатата реченица МАТЕМАТИКАТА СЕ УЧИ СО РЕД!

20. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.490
    Допаѓања:
    2.949
    Не ми оди математиката. Добро, за вежбање не вежбам, ама за пишување домашна работа тоа секако. Тоа ми е еден вид вежбање и разјаснување на нејасното, ама не е тоа-тоа.
    За да научам математика треба да седнам цел ден да учам една лекција. Озбилна сум. Главата не ми фаќа бројки и математички поими. :D
    И да, до сега не сум извадила слаб тест по математика. Сите ми се 5ки и сум имала неколку 4ки, ама немате појма колку сум учела дома за тие 5ки. Јас си знам...