Ухх математика просто обожавам во средно само една писмена имав 4 а на факултет сите изборни предмети што имаа врска со математика ги одбрав и затоа полесно го завршив факултетот
Цела година 4 си се спремив за денес имав презентирање лекција јас ги решавав задачите ми стаи 5 за крај година. Цела година само со ова се замарав, е аман ! Ај уште 1 година и 1 семестар.
Само 2 пати досега сум имала проблем со математиката. Во основно, кога се решив да ги научам сите задачи, и сега на факултет, што по прв пат почнав да вежбам, а за прв пат учев за тие нешта, и по секој пат-Mission Complete! Сепак, забавна е, бар за мене.
отсекогаш сум ја мразела..не знам зошто стварно..сега во средно со душа чекав да раскрстам со математиката..2 години ама стварно мака си видовв..во 1 само заради неа не поминав одлична ..во 2 имав 2 другите сите 5...едноставно кажано ЈА МРАЗАММ и нејќам да си имам пак проблеми за на факултет..зато кје си одберам факултет без математика! .
Во 5то и 6то одд само 1ци и 2ки добивав. -.- Но на 7мо одд се решив да го пробијам кодот на математиката. И успеав. Едноставно, ги анализирав задачите, со саати вежбав, и оттогаш сум немала проблем. Е сега на факултет, учиме се нешто што не сум учела до сега, па затоа имам проблем на испити. А ме мрзи да се трудам уште, и да вежбам уште некој месец, па затоа нека живее другарка ми што ќе ме замени на испит.
Не дека не ја разбирав, само ми беше еден од најдосадните и најдепресивните часови. Посебно сега во средно. 45мин. така буљав во таблата. На тестови само 1+ и 2чиња истерував . Ме мрзеше да ја учам. Па сум запишана таму каде што математика НЕ преовладува (фала богу), и така од оваа година no more math
Во прва година средно на првиот тест има 5 ка со сите бодови така и си продолжив цела година..бидејки све беше од основно математиката..а во втора година <--- ваква бев,не ми се учеше ич ништооо..на тестовите кецови со 1 бод најсила ако имав 5 бодови..катастрофа..едвај поминав
Ја сакам математиката, ја разбирам и интересна ми е, сметам дека не е тешка наука затоа што се што учиш се надоврзува едно со друго и секако треба многу вежбање, минатава година имав математика по 9 часа неделно па ми стана и малку одбивна ама сепак си ја сакам и ептен ми е релаксирачки кога си пуштам музиче и си решавам некои сложени математички проблеми :geek:
Искрено, до осмо одд. не дека ја мраззев математиката, туку едноставно не ја сакав. Оценките секогаш ми беа солидни, но учев два дена пред тест. Кога отидов прва година, ја засакав, не поради нешто друго , туку поради професорката. Знае да објасни, никогаш не викала ако згрешиш нешто, се е супер, едвај чекам да дојде час математика, а не како до осмо, едвај чекав да помина Сметам дека за да засакаш одреден предмет, не е ниту да учиш, ни надареност, ни ништо, туку какво и колку внимание ќе ти посветат родителите ( додека сме помали секако) и најважно од се ПРОФЕСОРОТ. Дали ќе ти обрне внимание, неговиот однос кон учениците, но пред се кон тебе е она што блијае да имаш желба да учиш за тој предмет или не
Математиката ми е хоби, во слободно време решавам задачи, најмногу сакам задачи со докажување на некои изрази или геометриски форми и не сум ненормална, не сум бубалица, не носам диоптер 3 . Оној кој се занимава со математички проблеми има многу поразвиен мозок. Не мора да решавате логоритми и изводи, земете некои игри со бројки , на пример Судоку за тренирање на мозокот ако веке не сакате математика. Многу сакав да студирам математика, ама си викам ај да не се глупирам математичарите се најоmразени професори во школото.
Ооооф таа математика.Коса ми се ежи од неа...ништо не разбирам ниту алгебра ни геометрија ништо дудук прав сум,туку среќа класната ми е по математика и иам 5 а ни ја не знам од кај таа 5 јас не знам за 2 а камо ли 5 ама ај што е тоа е а +класната ми вика најлесен предмет е математика,вика како можете да учите географија биологија толкави лекции а математика не сакате да се потрудите една дефиниција да научите ниту една формула да запамтите...Искрено од кај мене дома никој не е по математика,сем чичко ми чат-пат нешто се разбира и не сакам едноставно да учам математика и не се трудам
Не ја сакам ама не ја ни мразам до толку. Имав построга наставничка во основно и затоа доста научив, ама сепак не сум некој голем нејзин фан. Досега најинтересни ми биде системите за решавање равенки неравенки и слично, а мразам дропки , функции, плоштини и волумени
Искрено не дека не ја сакам математиката али не ја владеам..такви професори ми се погодија и не ја разбирам...но не можам да кажам дека ја мразам само не ја владеам
Математика не да не ми оди..ццц чудо едно.. И затоа ја мразам , фала богу веќе немам па не се замарам убаво ми е
Еј не ми оди математикава. Ама зошто, дали знаете? Заради тоа што не сум ја учела со ред. Писмени 3ки, па секако дека тројки, 2 дена пред писмена 15 лекции учам. Домашна пишувам, некогаш препишувам. Вежбање потешко. Секако нема да ми оди.
Многу сакам математика и одам на натпревари само по математика...и да....добро познатата реченица МАТЕМАТИКАТА СЕ УЧИ СО РЕД!
Не ми оди математиката. Добро, за вежбање не вежбам, ама за пишување домашна работа тоа секако. Тоа ми е еден вид вежбање и разјаснување на нејасното, ама не е тоа-тоа. За да научам математика треба да седнам цел ден да учам една лекција. Озбилна сум. Главата не ми фаќа бројки и математички поими. И да, до сега не сум извадила слаб тест по математика. Сите ми се 5ки и сум имала неколку 4ки, ама немате појма колку сум учела дома за тие 5ки. Јас си знам...