Дали при закажување на матично треба и уплатницата да се достави како и копии од изводите и личните карти ?
Не знам ,мислам дека не може да се плате онлајн .Доста е поскапо ако матичарот излезе на терен дали во црква или ресторант и треба најмалку 2 недели претходно да се закаже.
Јас си платив директно во матично со картичка и само сметка од терминалот ми дадоја. Во исто време платив и за нови изводи бидејќи ми беа стари и толку беше.
Луѓе прашање од тие по тазе во матично што се не ми се дава 10000 да ми доаѓа матичар на местото , планираме да правиме регистрација на 24 мај сабота се паѓа , пробавме онлајн да закажеме ама само таа опција ни ја дава , значи нема да правиме свадба само регистација и ручек после со 10 души.
Знам дека бев за да закажам термин и да видам кои документи ми требаат. Колку што паметам, платив тука со картичка бидејќи немавме нови изводи и тие се останаа кај нив
Еве ви бројче од Матичар од увмк доаѓа на лице место кај сакате, ви вадат они службено изводи само лична карта праќате и се договарате за презиме.+38970366621
ve molam ako imate tel broj od nekoj maticar da mi pisete, bidejki nekolku sto kontaktirav bea zafateni
Јас закажав онлајн дури 4-5 месеци однапред на https://e-portal.uvmk.gov.mk/. Е сега, малку се имам изгорено со претходно закажување онлајн (за пасоши) со што после ми правеа проблем во полиција. Се надевам со матичното нема да има проблем, си плативме се. Ако има некој искуство со онлајн закажување нека сподели