Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Матура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Janaaa, 1 декември 2009.

1. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Зошто да не црн фустан?
    Синоним за класика,елеганција,едноставност.
    Според мене,е добар избор ;)
    Јас кога бев матурантка,половина од генерацијата беа во црни фустани.И сеа гледам истите ги носат и во други пригоди :)

На Hipica и mili4ka123 им се допаѓа ова.
  2. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Фризурчево преинтересно.

Прикачени фајлови:

На kikiviki32 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Црното одговара за секоја пригода. Елегантен црн фустан секогаш одговара за се. Големо да.
    И може да се комбинира со се, еве во случајов убава би била комбинацијата со црвени штикли и ташничка.

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tikiss

Tikiss Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки, не сум баш активна на форумот но редовно ги читам и доста од советите и применувам :) Епа вака, оваа година сум матурантка и си го имав замислено целиот изглед де пред некој ден кога почнав да се предомислувам за бојата на штиклите и ташничето. Значи не знам дали да земам крем штикли и исто таква боја плик, или пак да бидат црни...Може некој совет? :^) А иначе ќе си шијам ваков фустан исто црвена боја

Прикачени фајлови:

На kikiviki32 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Ех,кога славев матура,не се ни сеќавам дури одамна беше,само тогаш не се славеа како сега,сега како свадба да прават толку трошоци а сепак само матура е ништо повеќе,без разлика на сето тоа мене матурата ми буди убаво сеќавање,ах тие срдношколски денови ми недостигаат.

6. LoStedLOvee

LoStedLOvee Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    4
    http://picture-cdn.wheretoget.it/n3c97u ... ng-bag.jpg еве можеш некој вавков модел , горниот дел може да биде нешто како на сликата со плус циркони во боја например јас имам таков плав горе со циркони и доле ми е ист како на сликата само црн јас моето го имам искомбинирано со плави штикли високи но бидејќи ти си висока можеш да избереш нешто пониско ама ти како сакаш :) :) :P

7. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307
    Дефинитивно кремова комбинација на чевли и плик ташна би одговорала повеќе отколку црна.

На ana.n18 и Hipica им се допаѓа ова.
  8. PinKitty

PinKitty Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    8
    Девојки, се извинувам можи сум офф топик, ама дали знаете кој период доаѓа нова роба со матурски фустани?

9. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Претпоставувам некаде крај на март,почеток на април :D

На Buterfly2576 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    од толку фустани што разгледував,само се премислувам и останаа овие неколку што повеќе ми се допаѓаат,ако не најдам некое друго што ке ми се засвиѓа повеќе.

11. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Си се самореплицирам,за да споделам искуство.
    Јас шиев фустан кај Ива прашував ваму таму ама никој не знаеше да ми каже па отидов на слепо,среќа што не беше за никаква посебна пригода иначе гадно ќе се зезнев.
    Па и среќа што годинава дознав за неа,да дознаев пред 2 години дури и матурски фустан кај неа ќе шиев па ќе беа плачки.

Толкава неорганизираност,неможам да ви опишам!Каснење ,заборавање која сум,што сакам ,каков фустан па дури и боја.Тотално е незаинтересирана и неодговорна па дури и
    сенилна
    ,што се вика ја боли уво.
    Ептен ме разочара,и фустанот не е убаво изработен висат кончиња,преширок на некои места а на некои претесен па да го купував подобро ќе излезеше!!!

Можеби ја бива,можеби само мене ми се потрефи вака,али па можам да ја замислам сега за матура фустани кога ќе треба да шие има се да измеша женава, па поради тоа не ја препорачувам.

На solnishko му/ѝ се допаѓа ова.
  12. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Јас за матура си ја планирам Жане што шиеше за Љутикова и Кокев венчаници. Нема нешто што не знае да сошие и да напраи dream dress. Нема некој кој се пожалил од неа, а досега мн пати сме шиеле за свадби, и што ти не кај неа и немам коментар

13. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    1.515
    нешто телефонско бројче, презиме, информации каде можеме да ја најдеме? :P

14. marija.bitola

marija.bitola Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    0
    Дали оваа година ке се носат асиметрични фустани? :?:
    Ваше мислење?

15. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    И јас сум годинава матурантка, и крајно неупатена сум за некој работи, ама па и не се замарам кој знае колку :) Не знам зошто се крева толкава фама околу целиот настан, сепак завршуваме само средно.
    За фустан сеуште во главно немам одлучено, само знам дека би бил краток и би сакала долниот дел да биде како skater skirt, а останатото е сеуште незамислено, најмногу ме буни бојата, некако не можам да се пронајдам во ниедна :tmi: Не сакам да изгледам претерано или теткински, туку ете нешто што ми прилега на годините.

16. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Жената шие венчаници во Кокев сега, а приватно шие и дома се и сешто од костими, фунстанчиња, тоалети до венчаници. Кратките фустанчиња се 1 500 денари, а тоалетите 3 000 денари плус си купуваш материјал. Ако не знаеш каков и она може да дојде со тебе кога ќе бираш за да ти помогне. Ако сакате нешто подетално пишете ми во лп да не ставам тука адреси.

17. Mrs.Carter

Mrs.Carter Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    111
    Нај фустани ми се на Ива Спасовска за матура досега од она што го имам видено а ни е достапно.Креации од бајките , really. :angel:

18. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Леле сон е сиво-сината тоалетааа, се заљубиииввв :o :o :o :inlove: :inlove: аа ваков материјал сакам за мојот фустанн :x

19. PrincessSuperI

PrincessSuperI Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    дали некој има некој закажувано кај шминкерот зоран шурбевски ? за матурска мислам :)

20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.332
    Допаѓања:
    17.913
    :*

Прикачени фајлови: