имам ваков фустан за матура само на прерамки.. како да го искомбинирам? не знам за бојата за штикли? сакам нешто како крем боја.. ? што мислите?
И јас сум годинава матурантка! Фустан шијам кај Кокев и утре сум на првата проба. Долг е и прилично елегантен, ама уште од прва ми го фати окото и знаев дека е вистинскиот.
Го поставив прашањево во друга тема, но не добив многу одговори. А многу ми е битно, би сакала да слушнам ваше мислење. Значи фустанот за матура ќе ми биде некоја потемна индиго боја. Краток е, на преремки, тесен на половината и градите, а надолу паѓа слободно до над колена. Прашањето ми е, со која боја би изгледал најубаво во комбинација? Прво што ми паѓа на памет е крем, во ред ли е? Или да се одлучам за некоја друга боја. Можеби е малку посветла од оваа на сликата. Ве молам за побрзи одговори, во план ми е да почнам да купувам деновиве.
И јас прво нешто би помислила на крем. Нема да стои лошо. Можеш и со кафена да го комбинираш. Јас многу пати ги имам комбинирано тие две бои и убаво стои. Е сега зависи и самиот фустан каков ќе ти биде. Ако е пообичен, мислам на моделот, тогаш подобро е да го комбинираш со повпечатлива боја, зашто кафеавата повеќе ќе го затвори. Можеш со мат бела, можеш со светло зелена, мислам на онаа што ја викаат "ментол зелена", можеш со сиво, ма да мене тоа ми е некако веќе видена, здосадена комбинација. Како и да е иди на посветла варијанта за да го отвори фустанот. На ваква зелена мислев. И според мене највеќе ќе одговара на твојот фустан. Само биди внимателна доколку бираш штикли, накит и ташна со истава боја. Има повеќе варијанти со за нијанса посветло или потемно па да ти двојат. Како и да е, што и да одбереш, мој совет е најпрво да си купиш штикли, па после бирај ташна и накит. Зашто штикли потешко ќе најдеш со баш одредена боја како што би ти бил накитот на пример или ташната. И уште нешто, ќе купиш штикли да речеме, ок, после кога ќе одиш да купуваш ташна обавезно носи си ги и штиклите за да ја споредиш бојата. Можеш многу да се зафркнеш, зашто таму кога ќе видиш ќе ти изгледа иста бојата, дома кога ќе дојдеш ќе видиш дека и не е баш иста и тука веќе се губи посакуваниот впечаток. Штознам, тоа е според мене, па ти пак види си и размисли си.
Devojki sto vikate za asimetricni fustani? Gledam po izlozite gi ima no maturankite i ne im vrtat bas oko , a jas sakam takov... Da ne se brukam, izlegle od moda?
Ете сум јас минатата година матурантка можеби на некој ќе му послужи како идеа или некаква комбинација на бои Поздрав
Нели ти е многу долг? Фустанот е супер,но можеш малце да го скратиш.Мислам..јас ти кажувам мое мислење,па сега ти како сакаш душо.
Meне некако ми е ту мач,не ми личи осумнаесет годишна девојка да носи ваков фустан.Премногу е нападен и провокативен,повеќе се гледа него што се крие. Не ми личи премногу има чипка.. Ама секој со свој вкус,води сметка на тој настан ќе бидат сите професори и сите роднини ќе те видат..