Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Матура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Janaaa, 1 декември 2009.

1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Не знам кога си славела матура, ама јас како што знам 3-4 години уназад сигурно е така, за пред тоа не можам да гарантирам, ама верувам дека било. Демек да не излегуваат надвор да се напијат па да се враќаат, да се глупираат.... Абе добро, можеби звучи смешно ама па замисли на што би личело доколку сите прават влез-излез. За пушење секаде има терасиче направено, така да реално и нема причина за излегување пред да решат да си одат.
    И не се слави матура 12 саати во ресторанот. :^) Сите доаѓаат околу 11 и кај 2 веќе си одат за да продолжат по дискотеки, никој не доаѓа на време и не седи до крај веќе, за жал, сите со душа како да чекаат да избегаат бидејќи нема алкохол, џабе платиле. Јас да се прашувам би останала до крај, тоа е еднаш а во диско можеш кога сакаш.

И за балетанките, не знам што би ти кажала бидејќи не сум го направила тоа, обврска ми било носење два пара чевли, затоа си купувам удобни штикли, а не колци и после да одам како на јајца, па која е убавината и елеганцијата во тоа. :D

2. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Матурантка бев пред 2 години. Имаше пушачи и имаше такви кои едноставно сакаа да излезат на воздух, да примат честитки од другарки кои задоцниле да го видат свеченото влегување а алкохол се служеше внатре и со право затоа што бевме полнолетни. Прв пат слушам против слободна воља на човека да го заклучат в ресторан.

И ти и Марамка сте многу во право за чевлите и се согласувам, ама девојкиве нерационално трошат пари од домашниот буџет. Имам пишано за другарка која на цела немаштија соши фустан од 8000 денари само за да се слика во него, исто купи и чевли кои ги соблече. Веднаш по влегувањето, вечерта ја помина во фустан од Нова Година и балетанки од летото. Тоа мене не ми е во ред, и тоа и сето перчење. Зошто да незнаат да се движат во штикли ? Ако веќе имаат проблем со тоа нека одберат нешто што е нивни стил, во кое ќе се движат и чувствуваат удобно.
    Вистинскиот избор на чевли е клучен за тоа како ќе ја поминете вечерта. Моите беа 12 +, не само што ја поминав цела матура во нив, по некоја случајност и на свадбата цела вечер завршив со нив. Сандали со ремчиња кои делуваа деструктивно за ногата, а мене ми беа толку удобни.

Редакт и Ади потсети ме , влегувањето кај нас беше во 6 или 7 ? Седевме до кај 2 за после да продолжиме до кај 6 наутро по Расчекор, барови...ваму таму...

На Adi888 и feminium им се допаѓа ова.
  3. Panta-Rei

Panta-Rei Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    Феминки хелп! :o

Годинава сум матурантка, шијам долг фустан со гол грб... е сега проблемот е во тоа што имам прилично големи гради, па не сакам ремчето и прслукот да ми штрчи сред грб, не сакам ни силиконско, а без прслук нема шанси, како баба ќе изгледам....
    ШТО ДА ПРАВАМ? :worried:

4. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Јас пробав на овој начин и функционира.
    Се надевам дека ќе ти помогне :)

http://www.extrapetite.com/2012/12/diy- ... r-for.html

На Elena69221 и Panta-Rei им се допаѓа ова.
  5. BadBoysLover

BadBoysLover Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    17
    уште кога го видов фустанот знаев деека ваков ке шијам за матурава и бидејки не најдов сличен на него морам да го шијам па ми рекоа 4500 со нивен материјал и еве ја мојата целосна комбинација(штиклите не се лобутонки како на сликата но моделот и бојата се исти) :D :)

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      93,5 KB
      Прегледи:
      593
    • image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      49,5 KB
      Прегледи:
      584
    • image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      23,6 KB
      Прегледи:
      583
    • image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      35,6 KB
      Прегледи:
      610
  6. Panta-Rei

Panta-Rei Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    Единствено што не ми се допаѓа кај фустанот е деколтето, инаку е мнооогу убав! :clap:

7. Beachgirl

Beachgirl Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    21
    Сестра ми така правеше на рецепцијата има место за оставање палтиња и некои ствари ако не си информирана можда во секој хотел не е така но ако има може да си ставе неможат да направат проблем

8. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Незнам од кое градче си,али во Скопје никаде нема.Ни во Палас,ни во Континентал ни во Холидеј Ин.
    Рецепцијата НЕ СЛУЖИ за штикли оставање и палтиња. -.-

9. BadBoysLover

BadBoysLover Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    17
    да да но позатворено е деколтето бидејки имам големи гради иначе благодарам :D

10. Srce01

Srce01 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    23
    Dalii mozhe farmerrska koshulaa za maturaa za mashko ? Prashuvam za brat mi ...

11. oneday

oneday Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    455
    На cresa-jagoda, barbiche, Moschino и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    сакав да пишам ДА, ама кога подобро размислам значи јас сум купила свечен фустан елегантен, накит и штикли исто,шминка се.. и сега партнерот да ми биде во фармерска кошула или фармерки малку не е баш убаво
    секако може добро да се искомбинира ама ЗОШТО кога може да си земе елегантна кошулка соодветна, фармерското нека го остави за следниот викенд, за искачање, за школо, шетање што и да е лично обожавам вакви кошули и соодветни се ми за се ама за матура некако јок :?:

13. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Па може, секако доколку си ја искомбинира убаво.
    Ама и вака едноставно изгледа многу убаво. Матура е, не е младоженец до бога, не мора толку дотерано. :D

На Srce01 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    1.515
    Сега секако се комбинира. Не мора да значи дека ако е матурска мора да е свечен фустанот, матурската секој различно си ја сфаќа, некој купува поедноставен фустан на пример, за да го облече и друг пат, а некој и само за таа вечер и никад више.
    Ако брат ти има желба пред се, и најубаво би се чуствувал во тој стил зошто да не? само треба да биде убаво искомбинирано, така поелегантно на висок стил :rofl:
    сега нели зависи и каква е кошулата ама може да стави лептир машна или трегери во комбинација со панталоните или чевлите, ама никако фармерки. И кошулата обавезно во панталони (и каиш пожелно е :lol: )
    [​IMG][​IMG]
    На оваа последнава слика треба да стиснете да ја прикажете цела зашто дечкото на третата слика не се глеа xD

На Srce01 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Srce01

Srce01 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    23
    Фалааа ви многуу наа ситее... <3 <3 <3 <3

16. pixy-star

pixy-star Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    Дечки фустанчето ми е слично на ова во бојата е сега сакам да го искомбинирам со розеви штикли, плик и накит. Кажете ми некоја друга боја што би одговарала а да не биде кремова

Прикачени фајлови:

17. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Можеш и со златна...сина...тиркизна... :)

18. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Доколку бев матуранка дефинитивно ќе носев ваков фустан...Мислам дека е перфектен за 18 годишна девојка... :inlove:

Прикачени фајлови:

• 06.jpg
      06.jpg
      Големина на фајлот:
      356,3 KB
      Прегледи:
      368
  19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Бели, златни или розеви

20. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Розеви никако!
    Бидејќи и фустанчето е скоро розево...Златна,тиркизна или црна ;)

На Twinkles му/ѝ се допаѓа ова.