Феминки помооооооош!!!!!! Каде може да се најдат целосни панталони низ Скопје? Или долга црна сукња уз тело(најобична)?? И предлог ваш како да се искомбинираат?
Целосни панталони? Мислиш на комбинезон? Има и во Манго, Зара, Бершка.. А црна суќња можеш да најдеш во било која продавница, сите имаат барем еден модел.. Еве пр еден од Манго
Сликава погоре ме потсети дека кога јас бев матурантка, моделите на Шери Хил беа ептен популарни, а гледам земаат се‘ поголем и поголем замав. Признавам, и за мојот фустан добив инспирација од нивен модел. Арно ама, може веќе имам кажано, тој фустан го облеков само еднаш после тоа, и тоа на свадба кај блиска особа, и ене го дреми во плакар (сатенски е). Сега дефинитивно не би шиела сатенски фустан, туку од некој сто пати поедноставен или понезабележлив материјал. Фустаните на Шери Хил ми се пресвечени, особено долгите. Кратките ми се исто така свечени, ама според мене се посоодветни за пригодата.
што мислите дали е скапо 3.000 за шиење? и колку пари би ме фатило да купам 6 метра материјал жоржет? секаде барав фустан низ градов и никако да најдам асални, се некои ко за на бал накитени со цирконишта и што уште не ..ко диско топка да си...
Со твои матријали од прилика сите шивачки по 3000 денари земаат само за шиење.Според мене не е скапо. Инаку за материјали побарај во Скопје на женски пазар,има преголем избор на матријали и се преефтини,е добро сега чипките само држат цена. Имаш различни видови на жоржет,другарка ми зела за 1 метар 200 денари,е сега каков не знам... Не ти е многу 6 метра матријал? Во зависност од моделот долг фустан се шиет со 2-4 метра...
Не е ич скапо 3000 денари за шиење, океј е цената. Еден метар жоржет е 150-200 денари, значи 6 метри ќе те фатат околу 1000-1200 денари.
Не е воопшто скапо, мене 3500 ме фати фустанот се вкупно И не знам дали смее да се пишува овде кај шијам, ако сака некој слободно порака нека ми пише
Драги матурантки како сте ми? Возбудени? Спремни за "големиот ден" ? Сакав да прашам дали со партнерите ќе си купувате подароци? Ако да, што планирате?
Ne sum za crni cevli mozebi teget sandali na platforma? Zavisi i sto rozevo e fustanot, baby pink ili nakaj ciklama povekje? Za ciklama super bi bilo i srebreni sandali, se e do nijansata na fustanot.
сакам да ве прашам за совет значи фустанот за матура ми е долг, ментол боја и на Vотворен и со мали жолто-златни детали кај струкот и рамената и сега ланче не планирам да носам обетки да ама нз какви, а косата некако опуштено фатена и сега се мислам дали да ставам некој накит на коса венче некое убаво, нежно или премногу ќе биди?
Па зависи од обетките. Ако ставаш големи, долги тогаш немој ништо во косата. Ако имаш некои помалечки. можеш некое венче така нежно
Каде можам да најдам плишано плико црно?? Да не лутам по градов и секако да е нормална цена како за плико обично. Ваљда такво ке ми одогвара затоа што штиклите ми се плиш со благ шпиц сега што се носат
Низ Гтц во скоро сите продавници за ташни има, посебно на втор спрат. A и во чаршија сигурно ќе најдеш.
Temava nekako ne e bas aktivna, stajte sliki ako imate od nekoi sto slavele Jas utre slavam ama ne znam dali ke imam hrabrost da stavam slika vo modni kritiki za da ne me prepoznae nekoj ako ne toa se nadevam deka ako imam vreme ke ja sliknam shminkata barem
Девојки, оваа година дефинитивно најмногу ми се допаѓаат матурантките, си го оставив очите. Разгледав во неколку училишта од градов, секако има исклучоци, кич или пак премногу обични, но повеќето ми се бендисуваат. Поготово со оние чипканите фустани, преубаави ми се и неможев да им се донагледам.Иако повеќето беа така облечени, не ми сметаше тоа и покрај тоа што ја би нешто необично во граници на нормала секако, во кое што ќе бидеш единствена и уникатна. Иначе, ретко забележував девојки со кратки фустани, се повеќе долги и елегантни беа.Но, не на секој му стоеше тоа.Воглавном добри беа, за разлика од минатите години.