Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Матура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Janaaa, 1 декември 2009.

1. Punk girl

Punk girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    436
    ии што носевте за матура ? 8)

2. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    9.379
  3. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    5.305
    Дали некој виде резултати од државната матура на интернет? Мене ми ја отвара страницата, но не можам да ги видам резултатите.

4. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Феминки вие што ги шиевте фустаните, кога ги шиевте? (На почеток на 4-та или второ полугодие).
    Се мислам да не ми е касно второ полугодие, да не имаат многу работа тогаш шнајдерките?

5. simone.16

simone.16 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    44
    jas vo bitola go siev vtoroto polugodie, iako snajderkata imase 20 fustani za sienje sepak fustanot bese doma pred edna nedela pred maturata :D

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kimora

Kimora Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    1.036
    Мој совет ти е да не брзаш со бирање модел и шиење уште од септември.Почекај барем да помине нова година.
    Но,ако знаеш каде ќе шиеш,закажи си навреме,а за моделот на фустанот можеш и подоцна да се одлучиш.
    Јас го шиев мојот фустан на средина на април и беше готов до почетокот на мај,од причина што многу се премислував и не знаев каков фустан сакам. :lol:

Не велам дека треба да чекаш до последен момент за да одбереш,но и нема потреба да брзаш.
    Разгледај си повеќе модели ,бои,материјали за да бидеш сигурна дека тоа е тоа и најважно од се,гледај да биде удобен,за да можеш да се изнаиграш. Бидејќи најважно од се е да си поминеш најубаво! :*

7. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Јас мислам најубаво е за зимски распуст да се шие. Плус ако избегнеш да кажеш дека ти е за матура може и да ти го наплатат помалку. Може да речеш за свадба или сл. Знам дека некои земале 1000 ден плус за фустан за матура, ете така од што знаат дека е една вечер и скоро сите даваат малку повеќе пари за спремање.

8. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Јас крајот на февруари закажав , материјалот додека го избрав и бојата купив 3 материјали , и од крајот на април почна да ми го шие , не се секирај де , на невестите 5 дена пред свадба им го шијат па готови им се.

9. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Ама така ако не ти се допаѓа нешто не може да смениш, затоа не се прави во 5 до 12 па после плачки. Мое мислење порано треба да се почне.

10. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Јас си кажав мене од април почна да ми го шие и без тоа кога и да го почне сите во исто време ги завршува. А невестите што се во поодмината бременост кога 5 дена пред свадба им земаат мерка и им го шијат ? Тие што да речат . :)

11. peperutche21

peperutche21 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    1.004

најубавоо е да си купиш...ама ако си имаш замислено модел или толку сакаш да шиеш што покасно тоа поубаво секако дека ќе го добиеш фустанот на време ама ќе бидеш по возбудена

12. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    А што според вас е поисплатливо да шијам или да си купам готов фустан?

И ако може да ми предложите продавници во Скопје, каде ќе можам да најдам убав, а немногу скап фустан. :)

13. nat17

nat17 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    138
    Предлог некој да ми дајте за фустан сакам долг и без циркони пуштете слики:D:l:

14. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.981
    Зошто толку многу се замарате со шиење а не си купите готов фустан,поефтино е . По мое мислење за една вечер не би требало толку многу да се ангажираме. Јас си купив готов фустан и тоа беше вториотшто го пробав, ми се допадна + беше ефтин и супер си поминав на матурската. Фустанот не е толку битен, битно е вечерта да ја паметиме.

На Barca-Gril, kjukli и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Има преубави фустани во продавниците во Гтц, конкретно на трет спрат. Има многу модели, елегантни, кратки, долги, има избор.

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ако купуваш ризикуваш да си погодиш со некоја девојка ист фустан, знаеш кај нас како е, сегде носат роба на кило.
    Подобро да си сошиеш, ако си имаш замислено сошиј си го и порано што има врска... Кога сакаш тогаш сошиј си го... И да се премислиш до матурата сошиј си и друг што, ќе го носиш по свадби ако е некој посвечен... :)

17. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    А да не збориме колку се скапи фустаните да ги купуваш, глава да те здоболи.

На cresa-jagoda и mims-89 им се допаѓа ова.
  18. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Колку се отприлика?

19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Зависи каде, оние од креаториве наши се од 100 евра нагоре...
    Од обична продавница околу 3000 може да се најде, ама ти викам сигурно имаат по неколку парчиња...
    Евентуално да провериш во некои ателјеа, таму обично имаат по едно парче...
    Ако немаш замисла најдобро прошетај низ бутициве, пробувај и ќе си добиеш некоја идеја што сакаш и што ти стои најубаво и сошиј го.
    Ако сакаш препорака за шивачка во Скопје можам да ти препорачам, јас имам доста шиено кај неа и сестра ми исто... Прво сака да види слика па после одиш заедно со неа да одберете матријал, на женски пазар одите и бирате, на некои места ја знаат и и даваат попуст.
    Мене долг свечен фустан ме кошташе околу 2000 со материјал. Материјалот ме кошташе нешто помалку од 1000 денари.

На Mama25 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Јас сакам! :nod: Од каде е? Има ли фејсбук, обично имаат?