Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Матура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Janaaa, 1 декември 2009.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Се наоѓа во Кисела Вода во напуштениот трговски до средното Васил Антевски Дрен... Гордана се вика таму има дуќан, многу луѓе ја знаат. Внатре е во трговскиот и неможеш да ја утнеш и онака 2-3 дуќанчиња има. Мислам дека само попладне е таму, сеа да не ја будам мајка ми за бројот ќе ти го пишам утре потсети ме само :)

На cresa-jagoda, kjukli и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    За мојата матура, најпрво имав намера да шијам, нормално со замислен модел кој не беше ништо посебно ама мене ми се допадна.
    На крај, се случи во меѓувреме да си најдам совршен фустан кој толку многу ми се допадна, што заборавив и на материјал и проби и што ли не.

Се скоцкав целосно две недели пред матура, а одлуката за купување ми испадна одлична, со оглед на тоа што, на матура се појавија дури 3 девојки со моделот кој сакав да го шијам и јас.
    Така да, сеедно е дали ќе шиете или ќе купите, веројатноста да видите ист или сличен фустан како вашиот секогаш постои.

На Jordanovska-K, crazylady, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Да се надоврзам на твоето мислење. Најдобрата пријателка шиеше кај Кокев. Даде 300 евра за фустан каков што имаа уште две нејзини соученички. Разочарувањето и беше преголемо. Прво не и даде многу слобода за фустанот, туку фустан од нејзината нова колекција му направи неколку модификации колку да се каже дека пријателка ми имала своја идеја за фустанот. Уште поинтересно беше тоа што бојата на нејзиниот фустанот беше слична на боите на фустаните на двете соученички. И денес и е криво, не за парите, туку тоа што не излезе како што сакаше и сега и стои во плакар и не верува дека ќе го облече пак.
    Јас си купив фустан и не само што немаше соученичка сличен, немаше ни друга девојка од останатите средни училишта во Скопје.
    Ако најдете убав модел во кој ќе се заљубите и ќе ви биде пријатно купете си го. Нема разлика дали ќе биде шиен или купен, дали ќе потрошите 30 или 300 евра, гледајте да се заљубите во него и да сакате и понатака да го носите, без разлика дали и некој друг ќе има сличен.

На Mishela, crazylady и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  4. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    @mims-89 дали знаеш одприлика до колку и е работното време и саботи дали работи? За колку време шие?
    Одамна барам вака шнајдерка со препорака ,се откажав веќе од шиење. Мора да признаам дека ценава ме привлече :D

5. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Eve go brojot, neznam koe vreme raboti iskontaktirajte ja.
    Modno studio Dizajn Plus
    Gordana Bozinovska
    Ul. Gorgi Dimitrov bb
    T.c. Pelagonika - Kisela Voda
    075548409
    075837005

На x.Daisy.x, cresa-jagoda и Mama25 им се допаѓа ова.
  6. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.869
    Допаѓања:
    18.032
    Што мислите за носење на панталони за матура?:)

7. Goody

Goody Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    73
    Зошто да не:DЌе бидеш по различна од другите,секако ако добро искомбинираш и аутфитот да биде во склад со настанот.
    Самата традиција девојките да носат фустани доаѓа од тоа дека матурата е еден вид на бал па од тука демек момчињата треба да носат костуми а девојките фустани,но сега сме 21 век и се е можно.На мојата матура имав една другарка која беше во панталони(шпилкозни) споени со горното и многу добро и стоеа,елегантно..А каква е твојата замисла за аутфитот ,што поточно сакаш да носиш?:)

На Carolin. и eliesaab им се допаѓа ова.
  8. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    @Carolin.
    Интересна ќе ти е идејата за пантолони,ако се некои така класично фино дизајнирани така ќе бидиш впечатлива.Јас се одлучив за фустан,но сепак интересен е и твојот избор.А имаш некаква конкретна слика нешто така?

На Carolin. и eliesaab им се допаѓа ова.
  9. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.869
    Допаѓања:
    18.032
    Од сите што ги гледав најмногу овие ми остаа во очи:
    12388176_1017178841677788_1615019683_n.jpg 12395114_1017178905011115_1140550799_n.jpg

На * Zence *, simonna.a и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  10. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    вторава слика...вториот модел е поубав...според мој аспект ;)

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  11. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Незнам дали баш е најсоодветна темава за моето прашање, но да си прашам.
    За сликање за табло што највеќе препорачувате да носам и која боја би било најсоодветна за сликање за табло?

12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.992
    Допаѓања:
    135.279
    сако или џемперче со кошула, сеедно која боја само да не биде иста бојата со позадината.... не се сликате цела генерација у исто???

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  13. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Не се сликаме сите во исто

14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    33.747
    Џемперче со кошулка, или пак само некоја слатка кошулка со убави боички би било супер. :)

15. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    А чекај нели цел клас го носат истото? Кај нас е така.
    Инаку мислам некоја кошула и сако, доколку е матура, а полуматура со кошула со некои интересни дезени.

16. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    13.307
    Во секое училиште е различно. Ние си носевме секој што си сака, ама има и што си носат сите исто.
    Мислам дека најдобро би било некое убаво џемперче со кошулка, или некоја маичка со марама или нежно ланче. Да биде прикладно само. Не се шминкај многу, пошто од фотошоп нема да се препознаеш. :lol: И бирај по светли боички. Пошто обично позадините се сиви или сини.

17. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    @Jenniffer Треба за зимски распуст да се сликаме, до сега не ни имаат кажано дека мораме сите во исто да се сликаме, а и претходни генерации се немаат во исто сликано, колку што знам.

@Baby-bubu Викаш ќе ни прават фотошоп? :D

А размислував да носам плава маичка и дали би одговарала исто плава марама. :?:

18. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    13.307
    Обавезно, не поминувате без тоа. Зависи каква ќе ти биде плавата марама, дали има некои принтови на неа, од каков матријал е..? :)

19. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Па марамата е во две нијанси плава. Една нијанса, па друга, па повторно првата нијанса......... Свиленкаста е марамата.
    Нијансите на марамата се како 1 од вториот ред и 1 од третиот ред.

А блузичката ми е плава со црни риги. Плавата боја е малку потемна од 1 од третиот ред.

20. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Јас мислам многу ќе биде. Не би ти препорачала марама за алманах, ќе се изгубиш покрај неа. поубаво некое ланче или сл.

На kjukli, Baby-bubu и cresa-jagoda им се допаѓа ова.