Фустанот јас си го платив доста солено, ама супер ми испадна за тоа не се жаламтоа што бев стегната со корсет жици, мидер и едвај дишев е друга работа, ама трпи бабо за лепота. Шминката ми беше може побитна, до Драчево се летнав ама битно не ми мрдна цела вечер ништо, фризура си правев кај што си идам стално на фризер и така. Се на се за спремање дадов околу 15 000 ама бар се ми беше погодено до детал.
Jas ovaa godina sum maturantka, i mene majka mi kje go shie fustanot, kje bide moj dizajn. Pankerski still e, iako se dvoumam dali da nosam shtikli ili martinkite, zs ne znam shtikli da nosam, a sakam dolg da e, a takov ne odgovara so martinki.
Одлично би и тесен долг фустан,бидејќи ако е слаба во широкиот ќе делува како да се изгубила во него.
За сите матурантки,бидите со фустан што ви одговара за годините,исто и за фризурата.Немора да ве шминка некојси 'професионалец",зашто во гужвата што ја имаат во тој ден,нема некоја да стигнат убаво да ја направат.Гледајте малку поскромно да заминете.☺И,зашто одбирате факултет,напрајте си го правиот избор,а не според друштвото.
Јас кога славев матура, цело Скопје на неколкупати го превртев, и не најдов ништо што ми се допадна, а ништо ни што ми стоеше како што треба. А да шијам нов, не сакав. Затоа бев на неколкупати и до Софија, и таму случајно налетав на фустанот, кој да признаам, на прв поглед на закачалка не ми беше ништо посебно бидејќи имав сосема поинаква замисла, но кога ме натераа да го пробам останав вчудовидена бидејќи беше како кроен за мене. Долг, светло сива постава, со црна чипка преку целиот, која, во викторијански стил е собрана позади. Мислам дека ме чинеше околу 150-200 евра, доколку се сеќавам добро. Шминка и фризура правев во студио Естетика, и фризурата ми беше сосема ок, скоро онака како што ја замислував, меѓутоа од шминката бев крајно разочарана.
Ај предложете ми некои добри бутици во СК пошо не сум од таму .... со убави фустани и не многу солени цени ...
Според вас која алтернатива е подобра да се шие фустан или да се купи? Предложете добри бутици во Скопје....
Подобро е да се купи фустан.Ако го шиеш,че даваш пари за проби(ако бара и шивачката).И за материјал,да речеме 3000.Уште некои ,,ситници,за да го ,,дотераш. За бутици,Котон во Рамстор,Баслер-исто во Рамстор.
Во чаршија има еден бутик со многу убави фустани, долги/кратки секакви, јас мојот од таму го купив ама незнам точно како се вика. Од плоштад кога ќе идеш накај чаршија одиш право па десно кај кафаните и лево, од левата страна се наоѓа, на излог има фустани
Зависи од типот на девојката. Ако сака некои едноставни,може да се најдат и по продавнициве само да почнете да барате уште сега затоа што после цените ќе ги дигнат до плафон за едноставни фустанчиња. Имаат доста убави во ГТЦ најгоре во еден голем бел дуќан ( на име не ми текнува ама нема шанси да не го видите). И во Лептокарија може да се најдат во неколку продавнички. Јас лично шиев затоа што не ми се даваа многу пари, а и не беа по мој вкус. Фустанот ми беше до под колена тесен а ми го шиеше со нејзин матријал и ме фати 3000 ден, а вкупно 5000 со се останато. Кога ќе ми текне дека некои само 5000 дале за фустан..
Зависи до желбата на некој.Само за мене подобро е купен,отколку шиен.А некој ако си мисли дека подобро е да шие,че шие.
@1418 , можеш да разгледаш некој аутфит на Адел на интернет, има убави комбинации и знае како да ја носи тежината. @pamelche , јас би го избрала црниот фустан. И синиот е добар, но црниот е класика. Јас имам уште година дена до матура, ама во глава веќе имам дека мора да носам црно сако и панталони, евентуално костум, и бела кошула.
Искрено ту мач ми е за матура Не идете на оскари девојчиња, бидете свои се работи за една вечер каде што скоро никој никого не забележува. Гледајте само убаво да си поминете, тоа ќе ви остане во сеќавање. Памелче ми се допаѓа премногу твојот избор, црниот фустан е сон
ovaa godina sum maturantka...za vecerta sakam da nosam kombilizon,nekoj pa mi vikaat super e, drugi ne e toa za matura,pa se dvoumam uste ako moze mislenjee nekoe ,ne znam sto da odlucam fustan ili toa