@ghinna001 Штом станува збор за ваков стил, а и рече може надвор од земјата, претпоставувам финансиите не се проблем, па би ти рекла можеш да провериш во Ламас, има вакви гламурозни и елегантни модели, мој совет ти е подобро купен модел, на шиење да не си фрлаш пари. Од Ламас се со подбар квалитет, таман ќе пробаш директно, ако ти е малку долг/широк, ти го средуваат од таму, а може ќе најдеш и нешто со снижена цена, во Нана сметам дека се прескапи, а никаков квалитет. За друг таков бутик моментално не ми текнува, ама секако ги има повеќе Eве нешто од Ламас што имаат објавено: п.с Јас лично би те советувала да ги одбегнуваш драматичните дизајни, црната боја и светките, а наместо тоа да избереш убава свежа боја (може и во тон како првите фустани што си ги постирала), секако матурите ви се во Мај, пролеттно време, некој чист дизајн, што паѓа едноставно, така би било пософистицирано и more young, така по елегантно ми изгледало, отколку како сите што бираат црни бои, што ги прави многу постари, мое мислење
@ghinna001 Нема на што, верувам дека ќе си најдеш прекрасен модел Воедно, ако ми текне на друг таков бутик, обавезно ќе ти пишам за предлози
Zdr devojki, dali mozebi znaete nekoja strana kaj so ke mozam da poracam fustan za matura..Ili nekoj butik vo Skopje sto ima stvarno ubavi fustani pozzz
Papillon се наоѓаат во Козле ќе ви изработат фустан по желба а имаат и готови, https://www.facebook.com/PapillonSS
Женски дали можете да препорачате некоја што шминка убаво а да не е прескапа како што прават сега 3000 4000 за шминка и некој добар бутик каде има убав избор на фустанчиња
Здраво, ќе може ли да ми предложите неколку бутици во скопје каде има избор на свечени фустани за матура?
Дечки идете во Бугарија, Благоевград, ем пребави модели ем ефтино.. за 3500 каков фустан купив ама тоа беше пред 4 години. Искрено една моја рода кога ми го покажа за 16.000 од Скопје некаде не знам, дефинитивно останав запрепастена а фустанов мноогу сличен ко мојот, дури мојот и поубав. Не знам кај нас се пренамумпани цените.
здраво, може ли некој да ми предложе некое атеље во Скопје кое што е по модерно, за помлади луѓе (18-19-20г.), на пример како Goya на инстаграм или mnml by NANA, не сакам свечени работи а не сакам ни да шијам фустани. Сакам право да пробам и да купам. Ако некој знае ве молам предложете ми затоа што итно ми треба фустан.