Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Матура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Janaaa, 1 декември 2009.

1. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Мене многу повеќе ми се свиѓа кога ќе видам матурантка со поедноставно фустанче, не накинџурено на сите страни :puke:
    Не сакам никого да навредам ипак се е до вкус ама имам гледано матурантки од други градови - ова е за мене ТУ МАЧ!

Вакви модели ми се убави

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

И, матурантки, гледајте да купите нешто што ќе го носите и после матурата не само на самата вечер и толку ;)

На sesilija, karina8, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  2. frutini

frutini Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    252
    Јас потполно се согласувам!! И јас со таква намера сум да си сошијам фустанче едноставно, модерно, да можам да го носам и после матура!! А за да го надополнам изгледот ќе купам убави штикли и некој интересен накит :)

Прикачени фајлови:

• kjhkjhkj.jpg
      kjhkjhkj.jpg
      Големина на фајлот:
      148,9 KB
      Прегледи:
      707
    • 1007290050__13836_zoom.JPG
      1007290050__13836_zoom.JPG
      Големина на фајлот:
      226,8 KB
      Прегледи:
      707
    • hjk,hgkh.jpg
      hjk,hgkh.jpg
      Големина на фајлот:
      147,3 KB
      Прегледи:
      707
    На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    *Макс Азриа / крем фустанче со ластици

4. PortmaN

PortmaN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    6
    Па не се замарам многу за матурската вечер бидејќи и нема да ја имам затоа што ќе одиме на матурско патување :)

5. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Вакво нешто ќе да е бил :| Мене ич не ми се допаѓаат ваквите фустани на Шерил, не знам зошто толку запнале сите по нејзините фустани.Како прво ептен некако кичести, светки, машни, сатени епа премногу е :tmi: Баш денес една другарка во школо ни покажуваше слики од ваков модел ќе си шиела.
    Ај мене не ми се допаѓаат сепак во прашање е вкус, но жалосно е што тие ги гледаат како стоојат на маникенки..ама сигурно и нив нема така да им стојат.Посебно во конкретниот случај каде девојчето е ептен ниско и доста полничко.

Инаку и јас сум матуранка годинава, ама не се замарам уште сега со фустани прво матурата да ја положиме :lol: Јас во секој случај ќе изберам нешто поедноставно, нема шанси со балски фустан да се шетам.Ние сме поделени, останува наш избор дали ќе славиме тука или во Турција да одиме недела време и таму да си славиме генерацијата.Скоро сите избраа во Турција да се слави, воедно и екскурзија па за таму секако ќе бидеме доста поедноставно облечени бидејќи ќе се собереме само така да си одбележиме без многу непотребни церемонии.

На frutini и PortmaN им се допаѓа ова.
  6. friiik

friiik Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Немој да бидиш пренашминкана како за на свадба .. користи поприродна шминка што а имаш испробано предтоа (зашто ако отидиш во козметичко или некаде да те шминкат може да не ти се допаѓа.. најчесто сминкат теткински воа го кажувам од лично искуство :envy:

А шо се однесува на алиштата, зависи од твојот личен стил .. и јас ваа година сум матуранка па одбирам ГЛАМ РОК .. Но секој има свој стил па еве некои мои идеи:

глам рок

[attachment=0]zara6.jpg[/attachment]

Прикачени фајлови:

• zara6.jpg
      zara6.jpg
      Големина на фајлот:
      47,3 KB
      Прегледи:
      621
  7. spellbound

spellbound Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.483
    ;)

Прикачени фајлови:

8. maja0

maja0 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    33
    А може ли некој да ми препорача некоја добра шивачка? Она што го имам замислено е многу едноставно фустанче, да можам да го носам и во други прилики. Посигурно е некој да ти каже иди кај таа и таа, а не не дај боже во 5 за 12 да дознаеш дека некоја шнајдерка ти го утнала фустанот. Помагајте, сеа ептен онака ме фаќа матурска еуфорија. :D

9. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Кажи од кој град си, па ќе се најде сигурно некој што ќе ти препорача шивачка :)

10. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
  11. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    http://www.facebook.com/album.php?aid=1 ... 1884831399 http://www.facebook.com/album.php?aid=1 ... 6965883828 има разни модели валда ќе ви се допадне нешто.........јас на пример сум за пократко нешто за да можете да си го износите и на излевање а долг фустан ќе ви е само за таа пригода и на некоја свадба ако го облеќете и толку

12. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    * фустани, чевли и накит

13. friiik

friiik Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Само немојте да си дозволите да бидете како другите матурантки .. бидите свои и единствени .. облечете го тоа што сакате, немора свечен фустан па да изгледате сите исто :rock:

На chiccookie му/ѝ се допаѓа ова.
  14. maja0

maja0 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    33
    Од Скопје сум.. А инаку еден совет за сите матурантки : носете нешто во кое покрај тоа што би изгледале убаво, би се чувствувале и удобно и пријатно. Ете на пример мои побуцкасти другарки планираат да носат разни мидери и нз што уште за да изгледаат боље во тесен фустан.. Али со сила убавина не бива.

15. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
  16. sonique

sonique Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    29
    Женски годинава сум матурантка, и ми се допадна едно фустанче од Sherri Hill и строго сум решена да барам ваков модел ... Знаете ли некој бутик кај би можело да има слични вакви моделчиња.. или шивачка шо би ми го сошила фустанот точно ваков?? Фала унапред... поззззззз :D

Прикачени фајлови:

• 1.jpg
      1.jpg
      Големина на фајлот:
      15,7 KB
      Прегледи:
      414
    На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  17. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Тешко дека ќе најдеш, најубаво да си шиеш кога веќе сакаш ваков модел. Инаку мене не ми се допаѓа моделот, ма општо на Шерил Хил фустаните не ги сакам баш.. ама во прашање е вкус тука.. ако тебе ти се допаѓа терај ;)

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Карина , лани кај мене сите беа во вакви фустани . Убави ми се кога ги гледам на нет ама кога ги видов во лани ми беа свит сикстин и не ми се допаѓаа . Секоја втора беше во ваков .. :^)

19. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Мене не ми се допаѓаат баш, како што реков за вкусови не вреди да се расправа. Јас лично не ги обожавам фустаните на Шерил, ептен ретко нешто да кажам за некој не е лош. А и се зафркнуваат што ги гледаат нејзе како и стојат, а после коа ќе го облечат не се препознава дека е истиот фустан :tmi:
    Факт е дека не стои ваков модел на секој. Еве имам една во клас ептен ниска со стомак истурен а ќе си шиела ваков фустан, уште да ја викне Шерил да го облече и да оди на матура наместо неа :wasntme:

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bebe57

Bebe57 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Женски еден совет од мене.... на матура облечете се, нашминкајте се ...што е можно по природно...затоа што таму ќе видите се од кич и лоши фустани и креации....а вие трудете се да се издвоите така што ке изгледате најприродно :) Поздрав...

На sonique му/ѝ се допаѓа ова.