Матура

Discussion in 'Мода и стил' started by Janaaa, Dec 1, 2009.

1. sweety-m

sweety-m Истакнат член

мене искрено и двете исто ми се допаѓаат, а мислам дека нема да имаш проблем со витканта фризура се разбира доколку е добро фиксирана..ако ти ја прават на фризер сигурно ќе ти седи цела вечер..барем според мене која и да ја избериш нема да згрешиш :)

Doozy likes this.
  2. starfish

starfish Популарен член

Doozy абе исти се фризуриве
    Мислам, принципот е тој, фатена и подигната нагоре. Само на Анџелина и е повиткана доле.
    Ако имаш природно повиткано влакно, мој совет да си ја виткаш. И така после пола вечер нема многу да се замараш дали ти е на место. :D

Doozy likes this.
  3. easyyyyy

easyyyyy Истакнат член

Doosy зависи од лицето,т.е. тебе која фризура подобро ти стои,а исто така зависи и од фустанчето.
    мене искрено по гламурозно и поубаво ми делува првата фризура :)

Doozy likes this.
  4. cigarce

cigarce Популарен член

аооооооо :D матураваа ме збеснаа ме збудале сите за тоа збораттт :D прекрасно искуство, еве ја уше помалку од две недели и оп троп матурантка, искрено за фустан и не дадов нешо мн пари така едноставен али за секоја прилика мразам сатени и такви ствари околку 2500 ми е фустанот, чевлите малце повеќе пошо подобро би дала за чевли отколку за фустан, незнам али таква сум со ставот :D епа девојки се одбројуваат деновите, бидете нај оригинални и по природни што знаете, останува дружењето а облеката и не е така битна, честитки за сите кои се матурантки годинава да живее најдобрата генерација 92/93 :clap:

5. Doozy

Doozy Форумски идол

А бе, знам дека принципот им е ист, ама оди на матурантско око докажи дека се исти. :D Срце ме влече за таа витканата, ама па разумов ми вика направи си ја права и раат. Бог да чува сум. :geek:

6. jarec6

jarec6 Популарен член

Еден совет ако сакаш виткана,јас имам многу права коса и многу голем проблем ми е да ја задржам повеќе од саат време виткана,ама откога ја извиткав со четка и фен ми стоеше неколку дена витканото,така да ако одиш да ти ја пшрават виткана обавезно нека ти ја виткаат со четки,ќе бидеш задоволна.позз

Doozy likes this.
  7. Kristinna92

Kristinna92 Истакнат член

мојот фустан е долг ;)
    а за косата планирам пуштена - boho hair, а шминката smokey eyes и устата не многу истакната :)

Attached Files:

pll likes this.
  8. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Доколку некоја од феминките има слики од фризури нешто во овој стил, нека ги постира овде; :) Thanks in advance.

9. karina8

karina8 Популарен член

Братучетка ми овој ќе го шиела за матура, само мислам бојата друга ќе и била..Сега ми го прати и ме разочара. Мислев дека има вкус :| Мене не ми се допаѓа ич :wasntme:

Angelche likes this.
  10. solzuska

solzuska Истакнат член

каринче шо напраивте вие со матурата???
    иначе јас сошив фустан, ама сега некако си сакам друг :| па ваљда и тој ке го сошијам па ке видам...

11. karina8

karina8 Популарен член

Не славиме ние матура, ќе се оди на екскурзија демек таму ќе се слави. Јас и не знам дали ќе одам можеби ќе одам во Србија на свадба, дада ми баш тогаш се мажи. Ти што си шиеше ќе ни покажеш слика или тајна останува :wasntme:

12. solzuska

solzuska Истакнат член

па слика моментално немам, не ми е сликано фустанчето, ама деновиве ке ти го пратам во лп, ако сакаш да го видиш...знаеш малку кукавица сум, ми е страв ке ме познае некој :lol: позз

karina8 likes this.
  13. Doozy

Doozy Форумски идол

Епа си ја направив како на Анџелинчето Џоли, па што сака нека биде! Супер ми испадна, ќе видиме до вечер што ќе се случи, ама сепак ми е супер. :rock:

Attached Files:

broken099, vesna23 and 1209 like this.
  14. rossonerka

rossonerka Популарен член

Уф ја испратив сеа сестра ми. И не дека ми е сестра ама стварно ми беше преубава и мислам дека фустанот полн погодок. Лепота на дада :)

15. MacaLove

MacaLove Популарен член

:o Фустанов е сон!
    Ајде кажувај детали, го шиеше,го купи,колку пари...?
    Преубава е,без шљокици и други такви какушки. :lol:

rossonerka and tweety54 like this.
  16. spellbound

spellbound Популарен член

Убав е фустанот ама и она си е згодна :!: :)
    Во крв ви е :D

rossonerka likes this.
  17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Росоњерка и сестра ми беше вака облечена лани, истат боја, многу слично фустанче и црно сако штикли и ташна :lol: многу слично.
    Инаку фустанот е прекрасен, претпоставувам дека е купен затоа што изгледа доста комплицирано за шиење :)

rossonerka likes this.
  18. rossonerka

rossonerka Популарен член

Не Мимс шиен е, ама имавме и проблем за шиење не сакаа некои да прифатат зашто има многу работа на него, а за тоа време тие ќе направат неколку фустани за други девојчиња.
    Шиен е во Лиа кај Педагошки, нешто како студио има женава.
    И 3500 е за рака, ама и скапо не фатија материјалите 5 метри има материјал, 1 е сатен основата само која не се гледа и 4 метри природна свила ;)

19. tweety54

tweety54 Истакнат член

ете го и моето фустанче шо си го носев лани за матура.... кратко е, но не премногу .. пошо сепак е матура... не е за во диско работата ..да славев пак, пак нешо слично би носела... воопшто не се каам... :)

Attached Files:

Beauchamp, Name, karenin and 3 others like this.
  20. starfish

starfish Популарен член

Росонерка фустанов испаднал неверојатно добар!!!! :clap:
    Жими се, мислев дека никој не би се нафатил да го направи, ама толку добро е изработен што просто не ми се верува. Алал да и е на жената!
    А алал да и е на сестра ти, што толку убаво си го носи. Немав сомнежи, искрено, дека ќе биде преубава. Вкус е сепак во прашање, а штом има сестра ко тебе, нема утка.
    Уште еднаш пофалби за изгледот. :)

rossonerka likes this.