Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Матура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Janaaa, 1 декември 2009.

1. MysteriousG

MysteriousG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    28
    И јас сум матурантка оваа година давајте некој предлози јас ама баш никаква замисла немам ... :lol: :lol:

2. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    [​IMG][​IMG]

На maja.kostovska му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    3.115
  4. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    И јас сум матурантка годинава :D
    многу многу не се секирам..
    купив на попуст уште летоска црно кратко фустанче, и многу е слатко и едноставно.. е сега незнам со која друга боја да го искомбинирам... боја на штикли , чанта, накит ? предложете :)
    знам дека на црно се одговара али сепак.. чекам од вас било каков предлог :) :)

5. MysteriousG

MysteriousG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    28
    Кремасто :) ти си си решила проблемо а јас абер си немам јас се ке купувам на крај :lol: :lol:

6. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Их, little black dress е најлесно за комбинирање. Јас би ти предложила чевли, чанта, накит во некоја дреч боја, да вришти :)

7. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Црвено или бордо ;)

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Жалам што на матура не носев долг фустан, но тоа е тоа.
    Фала богу нон стоп имам свадби на некој блиски (каде што доликува да носам долг фустан),па нон стоп си шијам.

9. O.Mally

O.Mally Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Тоа што јас го сакам не можам да го најдам на ниту една слика, би сакала да го шијам :) зошто сум опседната со НЕ дежа ву фустани.. Па ќе се обидам да го скицирам. Дали може да ме упатете кај некои подобри луѓе кои не би ми ја уништиле сликата во мојата глава? (:) Ви благодарам.

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.353
    Мене ме фати еуфорија.
    лажам.
    И фустанот ми е готов дури од септември.
    колку само не. |(
    Самооо, се мислам дали да го носам за прва или за втора вечер, или пак да си го окречам бел и да си го носам на свадбата, ако ја имам некогаш !? :wasntme:

Не си земајте многу при срце, чисто из љубави го пишувам постот и си останувам на моето поранешно тврдење, дека на матура ќе бидам во обично-елегантно издание. :)

На Strumfeta93, Lux и anneyy им се допаѓа ова.
  11. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Да, се ближи. Искрено не се замарам баш сега за сега со ова, повеќе се замарам со тестовите, ама пак кога ќе ми текне на вечерта ми се буди имагинацијата :$ :lol: . Сакам фустан како за принцеза, ама краток. Сакам да има убав корсет убаво да ме стегне горе, за надолу ќе видиме и може машна на средина како лента позади да стои машната над задникот. Така се замислувам, во црно-розево издание. Шминка мачкини очи со црна сенка во надворешноста на окото а во внатрешноста ќе видиме сепак не сум јас шминкерот, нежен кармин млечна боја може и барби розева, убав детаљ на косата венче како што носам по обичај може да е сатенска лента со машна како што носев за Нова Година. Штикли сакам да се црни, затворени салонки, не сакам да бидат отворени. Може и друга боја, сега кажувам како се замислувам, не како конечно ќе биде, нели, ова е само производ на имагинацијата за самата себеси 8) |-) Ланче со бисери или некое друго до над градите ќе размислам околу тоа, прстените златни два што се секогаш на мојата десна рака, а на левата бижутериски. Обетки, лак, такви ситници потоа, на крај. Се замислувам блескаво, кој ќе го прочита постот можеби ќе ја замисли таа појава, прекрасна е за мене.
    Околу фустанот си помислувам на моменти да е тесен, уз тело да ми ги отцртува облините, но потоа си викам корсетот многу убаво ќе ми го отцрта горниот дел од телото, за надолу ќе видиме каков ќе биде фустанот. А може и да се одлучам за сосем друг модел, ништо не се знае. Она што се знае е дека ќе го шијам и дека сега ќе си разгледувам фустани на нет. А, и да, чантичка плик, црна со машна. :angel: :wasntme:
    А околу вечерта, со партнерот, односно дечкото и сите присутни таму се надевам ќе си поминеме прекрасно, како што сака да си помине секој матурант за матурската вечер :).

п.с. Поназад во темава го видов фустанов, и со некои детали додадени и подлабоки корпи во корсетот би бил прекрасен!

Исто и на Ким е убав само краток и надолу необично да продолжува да ја отцртува линијата:

Или нешто слично со машни и не во една боја :!:

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Јас пак колку не се замарав со тоа што ќе облечам...
    Не ни купив нов фустан за матурата, туку облеков еден што го имав од претходно, само малку го преправив. Беше црн, малку над колена, со прерамки од циркони и машна под градите. Носев црни сандали со мала машничка на која имаше исти такви циркони, и плик чанта во ист стил. Од накит носев само мали, не толку забележителни обетки. И имав болеро од истиот материјал како и фустанчето.
    Ја издржав цела вечер на штикли бидејќи ми беа доста удобни. А косата не ми мрдна и покрај моето трескање од земја :lol:
    И мило ми е што не корнев коси како некои девојки за тоа каков фустан, каква фризура или штикли ќе имам, па прва, втора, петта вечер... Не и придавав толку големо значење.
    А тек сега за апсолвентска, па ни толку нема да се оптеретувам. Може и истиот фустан ќе го облечам :D

На Mishela, Springy и Lux им се допаѓа ова.
  13. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    На мајка ти и татко ти и цела потесна фамилија си им била нај убава, ама дека си била вистина најубава ѕвончице, незнам .

На crazylady, butterfly.93, najubava2010 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Не мора па акцентот да биде на облеката. Направете си некоја интересна фризура или експериментирајте малце со шминката.

15. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Во мое време, пред 3 години сатенот на велико се носеше. Не си матурантка ако немаш сатен на себе, така некако беше работава.
    Носев црно припиено фустанче, горе како корсет со тенки прерамчиња, и долго до колениците. Сребрен накит, сребрена ташна и сребрени сандали.
    Косата ми беше испеглана и најобична шминка како и за викенди што се шминкам.

На сандалите маста им ја извадив, ги носам секое лето, и планирам уште да ги носам. Е фустанот да не беше сатен ќе го носев 100%, а вака е два пати облечен, за матурата и за на брат ми свадбата.
    Го купив на брзина, а и не се притресував многу многу.
    Само криво ми е што остана не износен, симпатично моделче е.
    Ај можда за некоја година ќе ослабам и ќе ми се роди желба да носам сатен повторно.

Сега за апсолвентска ич не се замарам, на пролет сум на свадба кај прв братучед па сакам да сошијам некој фустан и да го носам и на апсолвентска и на свадба. Сакам долг, ама па ич неможам да се замислам себе во долг фустан, а толку убаво ми делува кога друг го носи. Којзнае што ќе купам или сошијам.

16. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.344
    Допаѓања:
    17.922
    и ја оваа година сум матурантка и сакам фустан нешто слично како овој
    ама нема да биде овој да се влече назад ама тоа да се вади за да можам да играм на раат цела вечер :rofl: а за косата сакам да ми биде пуштена и виткана нешто слично како оваа дури да може да се ископира целата арно ќе биде :D само со црна коса :inlove:

Прикачени фајлови:

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Фустанот многу ми се допаѓа :inlove:
    Само едно ќе ти кажам, не слушај другарки,коментари и мислења, тој ден биди си своја и оствари го тој сон со тој фустан.
    Зошто имав слична желба за таков некој фустан за матура, па слушајќи ги сите, и ден денес ми е мака што не носев долг, и шиен по мој мерак.

18. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.344
    Допаѓања:
    17.922
    фала Snow-Queen ќе шијам таков обавезно.а шо викаат гледај и понатаму да го износиш не се согласувам со тоа, како за последен пат да купуваш фустан и ќе го носиш тој фустан цел живот.па нели е така? :fubar:

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Така е.
    Но верувај ќе ти се најде, ќе дојде некоја свадба на близок роденина (брат,сестра,братучед) каде што личи да носиш таков фустан. ;)

20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.344
    Допаѓања:
    17.922
    да можеби и ќе се најде некоја веселба за да го облечам па ама и да не се најде ќе го шијам тоа што сум го замислила :!: