Јас сакам едноставно, нежно фустанче, праска боја по можност која ептен ми одговара на тенот. Косата навиткана како на Серена или пак ако се предомислам ќе продолжам да црпам инспирација од неа пошо имаме иста форма и боја на коса ( само шо мојта е природна ) Може нешто вакво, кратко и позатворено кај градите или Супер ќе биде ако најдам ланче слично на ова
Познавајќи се себеси и изборот кој го нудат продавниците за време на матура, мислам дека ќе останам без ништо. Сакам едноставно фустанче од понеобичен и не толку секојдневен материјал, струкиран, краток, по можност со гол грб и messy bun фризурче. Останати работи подоцна Еве нешто од мојата архива..
Девојки, уште една година сум матурантка.. знам дека е рано, ама нестрплива сум и не сакам да чекам до последно па после да не можам да најдам ништо.. вака со време да си се подготвам. Одсекогаш сум сакала долг фустан да носам за на матура, ама па ниска сум .. на штикли би била 166, мислите дека не би ми стоел долг фустан? Инаку би сакала да шијам нешто вака во горниот дел ама скептик сум дали би можела да најдам материјал... инаку се двоумам вака, ако би носела долг да биде нешто вака а ако е крток, како горниот сама до над колена.. што мислите??
За матура планирам да шијам. Не сакам да се замарам да шетам по продавници. Обожавам чипка па затоа и такво планирам да носам. Еве баш вакво, само напред отворено, не толку до вратот. Ама секако не црно, кремасто или праска боја, ќе размислам. Спојлер Косата ваква Спојлер И тоа.
Бидејќи темава ме потсети на мојата матура да си споделам. Прва работа најголема гордост ми е што штиклите/сандали за матура ги најдов за 200 денари. Најсериозно и феноменални беа. Баш тогаш во Лептокарија затвараа една продавница и оп случајно влегуваме со мајка ми, само мој број имаа. Ги пробувам, супер си лежат ем удобни ем не превисоки оти на мојава висина уште 12 штикла да опнам и комотно со жирафи може очи во очи дуел да правиме. Кога рече продавачката 200 денари мајка ми и се згази од смеење. Фустанот го шиев и не беше како да сум се избацила од модна писта со триста тракатанци и чуда. Едноставен, пригоден, удобен. Се по мерка. Шминка и фризура = хоме мејд. И покрај тоа што не сум незнам ти каков професионалец се си издржа цела вечер. За разлика од тоа, имаше девојки кои се шминкале кај звучи имиња па цела вечер ја поминаа во вцето рибајќи го килото пудра. Како резиме, мал совет. Не претерувајте во ништо. И одберете нешто што стварно ви стои и прилега и на стилот и на грабата. Затоа што ние уште се смееме на утките кај нас на матура кога пополничко девојче се пикна во долг фустан со гол грб, па се се прелеваше на сите страни. Бар денес може да се најде понешто за секого.
За матурата си бев одбрала едно фустанче кое многу ми се допаѓаше.Не сакав да ја повторам истата грешка од полуматурата па фустанчето не ми беше претерано свечено иако не е баш ни за обично излегување.Црно ми е,со бобици и црвена машничка на половината.Баш е сладко ама го носев само на матурата и не сум го облекла повеќе.Едноставно нема каде да го носам,специфично е малку. Туку за фризурата се зезнав.Поради тоа што на полуматурата ми беше виткана и изгледав многу повозрасно со таква коса,за матурата сакав да ми биде пеглана.Но кога отидов на фризер,таму ме разубедија некако и ми ја извиткаа косата.Кога се видов,на прв поглед се бендисав ама потоа ми се исправи малку и на ништо не личеше.Многу се покајав што не си ја носев како што најпрво си бев планирала.А убаво ме нашминкаа,од тоа бев задоволна.
^ Да, ама со ваква и слични на оваа фризури се осеќаш ко автобус да ти се паркирал на глава. Мразам тешки фризури.
Уште сега закажувате???? Хехехе девојки како невести да сте па со месеци унапред. Ја шминка,нокти и фризура закажав 3-4 недели пред матурата. Дефинитвно јас сум била многу light Но,ок убаво е да е да се види како сте посветени кон тоа, но кога ќе помине ќе се смешкате за што сте си ја чукале главата.
Јас за матура сакам црн фустан и најверојатно таков ќе си шијам. Навистиа можеби не е прикладно за на матура во црна боја и би било подобро со некои посвежи бои, но јас си ја обожавам црната. Фустанот ќе го искомбинирам со впечатчив накит во тиркизна боја, а исто и убави чевли на платформа во тиркизна боја ( ако успеам да најдам ). Инаку фустанот не сакам да биде премногу накитен и свечен, накитот ќе ја разбие монотоноста. Ама сепак малку сум скептик што се однесува до чевлите, дали ќе изгледа убаво во тиркизни чевли иста боја како накитот или сепак да си земам црни чевли?
Црн фустан со тиркизни штикли..seems legit. Е сега, накитот зависи од моделот на фустанот. Немора накитот да е буквално тиркизен..пример нешо као сребро со тиркизни камчиња измешано. Моментално ме мрзи да барам слики, али ај некој нареден дек ќе постирам.
Да битолчанка сум, јас си закажав за фризура веќе и за нокти , сегде кај шо ќе одев веќе пола беше закажано, така да пред матура сигурно не би нашла место, за шминка уште незнам каде шо како, а и шнајдер незнам, сакам некој посалам, за да биди фустанот убав
Добро една од ретките ли бев што освен фустанот што не го шиев, се сама си правев. Ноктите сама и немаше кој не ми ги пофали. Шминка сама, нежна во склад со настанот и облеката. Коса сама, проста, но елегантна фризурка. Матура е побогу, нит се мажите, нит на свадба одите. Само 4 години средно сте успеале да завршите, кое е патем задолжително годиниве и на гз, на глава, мора да се заврши. Браво
Јас да си кажам, предходно спомнав имам фустанче кратко црно и слатко купено уште летоска ќе си искомбинирам, планирам со крем боја .. нo ќе видам како и што, сега тор рано ми е а останатото се сама ќе си правам, косата планирам извиткана онака лесни разиграни локни , сама ќе си се шминкам.. не ми се фрла пари .. а и секако не сакам да се шминкам којзае колку .. се се многу едноставно ќе изгледам, али сепак убаво