Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Матура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Janaaa, 1 декември 2009.

1. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665

Кај нас нема вакво нешто, можеби само во Скопје и околината го има.

2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.602
    Допаѓања:
    43.165
    Не бе ги има и кај нас во Кочани, во Флора цвеќарница и таму ги прават. :)

3. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.340
    Допаѓања:
    17.917
    јас реков дека ја нема кај нас во градот а не во земјава :lol: погрешно си ме сватила ;)

4. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    -Јас кога бев матурантка се договоривме со најблиските другарки да си купиме убави фустани, кои можеме да ги носиме и отпосле. Рашетавме низ град и малку потешко, но сите си најдовме нешто прикладно, едноставно, а убаво. Секоја од нас си го плати од околу 2000-2500ден. (значи ништо прескапо). :D
    -Потоа баравме складни чевли/сандали со штикли и за среќа уште во првата продавница си најдовме соодветни модели (јас уште ги имам сандалите, многу квалитетни се покажаа). Тогаш беа многу поефтини, ги плативме околу 1200ден. :)
    -Потешко ни беше околу наоѓањето чанти. :^)
    -Наместо да се шминкаме кај шминкери за пари, ние со тие пари си купивме козметика (на секоја што и` требаше-тоа) и се нашминкавме сами. :)
    -Фризурите ни беа едноставни, претежно виткани со фигаро, крпчиња, виклери, која како знаела и умеела, некои беа пеглани. Значи не бевме на фризер за фризура. :)

Си поминавме многу убаво, а не се потрошивме премногу.
    Да направам разлика - многу девојчиња имаа купено фустани како Пепелашка, па се жалеа потоа дека за џабе ги купиле, така им седеле дома. Многумина се жалеа од шминката (кои биле на професионално шминкање), бидејќи некои беа како маскирани, други прејака шминка и сл. Тие од на фризер беа како торти во главите. :tmi:

Мислам дека матурата не е којзнае што, за да мора да се потроши огромна сума на пари, за на крај да изгледаш пластифицирано на 18год. да бидеш како 28г. :)

На starfish му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.340
    Допаѓања:
    17.917

Прикачени фајлови:

На BeYourself и anneyy им се допаѓа ова.
  6. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Да не знаете некоја страна за онлајн купување со фустани за матура, но да бидете сигурни во таа страна...?

7. bumbuleya

bumbuleya Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    105
    девојки би носеле вакво фустанче на матура? Мене ми е преубаво ама некои викаат дека е е преедноставно за матура :?:
    Ваше мислење ?

8. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    Зошто преедноставен? Зарем за матура треба балски фустани? Ако тебе ти се допаѓа слободно носи го, можеш само друга боја да го сошиеш. :)

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  9. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Баш е многу убав фустанот!
    Ако сакаш ваков да си го носиш. ;)

10. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
  11. connie

connie Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    204
    Еве тука има повеќе фустани, ме мрзеше сите да ги копирам да ги ставам тука затоа сама послужи се. :lol:
    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.297228604972.178393.297154349972&type=3

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Баш е убаво, и ако ме слушаш не ги слушај многу многу другите

13. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.485
    Допаѓања:
    17.195

Ептен едноставно, ама после барем ќе си го износиш :D

14. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Е Едноставно но е убаво.Не мора да биде накитно некако спцијално па за да биде за матура.Секогаш поедноставното е поубаво.АКо го правиш крем боја многу убаво би стоело со црвени салонки,црвена ташничка.

15. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Според мене фустанот за матура не треба за биде којзнае колку свечен, пренакитен, пресветкав итн.Ама сигурно дека треба да биде уникатен, не за џабе е за матура. Неколку такви свечени поводи се еднаш во животот што се случуваат, па дури и свадба кај некои се случува повеќе пати, ама матура е една вечер и никогаш повеќе. И сигурно не одбрав фустан за да си го „изнаносам“ понатаму, зошто такви фустани имам дома ехее, и можам да си купам кога сакам, каков сакам за да го изнаносам. Сигурно нема фустанот од матура да го изнаносувам, туку ќе си го носам само на посвечени прилики, и сакам да си го чувам долго време како прекрасен спомен, а не да ми биде обичен и да го тегнам на вечерни искачања пр. во летното Колосеум. Не!
    Затоа се вика фустан за матура, затоа и има некаква фама околу него. Не треба да е претеран, никако, ама треба да е уникатен, и сигурно не треба да се облака секоја недела за некое вечерно излегување. Бог да чува.

На Adi888, Veki4kaa и Chivas им се допаѓа ова.
  16. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    А.... се‘ уште разговараме за фустани, така? Зашто добивам впечаток како за луѓе да почна да се прави муабет.
    Зошто да не се носи по дискотеки? Па фустан е, Господе мили! По секако она што е поважно е убаво да си поминеш на матурската вечер и да имаш убави спомени од забавата.

На agirl17, passion.for.fashion, Hipster и 5 други им се допаѓа ова.
  17. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Јас се согласувам дека е нормално да се крева фама околу фустанот за матура да бил ваков,да бил таков и воопшто се околу матура пошо се неколку настани.
    И сакам и јас фустанот мој да е единствен,ама кој кур ако не е?Смак света..
    Е и планирам да го носам пак..зошто сепак треба тој да е младалачки,што одговара на 18 годишни девојчиња..а не фустан за на бал или циркуз.

На anneyy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Мојот е едноставен и што сега. Не сакам сатени, долги фустани, светки, шљокици, накитени. Тоа е мој избор дали ќе ми биде обичен или ’необичен‘. Да купам или сошијам нешто што не ми се допаѓа- не. Немаме сите ист вкус. Џабе ако на некој друг не му се свиѓа мојот фустан што јас си го одбрав, нема тој да го носи.

На srn4e и anneyy им се допаѓа ова.
  19. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Немој си се осмелила да го облечиш пак,тогаш џабе ти е матура.
    |(

20. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Јас да ви кажам дека се изглупирав со фустанот за полуматура,одбрав еден сребрен,многу тежок материјал и еве,до ден денес си стои во шкаф.Никаде го немам носено а ниту планирам.
    За матура,не сакав да ја повторам истата грешка и си одбрав поинакво фустанче.Иако и овој не е баш секојдневен ама сепак може да се носи на излегување.

Не ми е јасно која е поентата да се купуваат фустани како на принцеза кога после така ќе ви стои а за џабе ќе си ги фрлете парите.Секој со својот вкус ама јас би ви препорачала поедноставни фустанчиња,многу поубаво делуваат.Сепак 18 години,не сте тетки.Натаму за апсолвентски,дипломски може нешто посвечено и екстравагантно но :!: без кич.Ќе има прилики во животот колку сакаш.

На TeaB му/ѝ се допаѓа ова.