Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Матура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Janaaa, 1 декември 2009.

1. emiliandre

emiliandre Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    5

оооо...јас мислев од скопје сте го купиле...сепак, фала за информацијата :D

2. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    девојки, ова ви е мн убаво- ни долго ни кратко :D

Прикачени фајлови:

• rosie1.jpg
      rosie1.jpg
      Големина на фајлот:
      111 KB
      Прегледи:
      301
  3. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Ме потсеќа на Каролина Гочева на Евровизија со тоа штитот :D Али сепак вкус е во прашање...

4. queennn

queennn Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0

5. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Според мене кожно кратко палтенце иде на СЕ. Преубаво би изгледало дефинитивно свечено nude фустанче со кожно јакниче.
    НО во мај времето е непредвидливо. Лани беше прилично ладно. Ако е ладничко ќе уживаш во јакничкава, НО ако е премногу топло како некои други години кога е 30 степени, е тогаш дефинитивно или нема да го носиш палтово за разлика од други кои може да носат сако кое е далеку потенко и попрактично.
    Така да мал ризик е, бидејки кожата е далеку потежок материјал кој многу поти.
    Некогаш и во јули носиме кожни јакни, ама некогаш од април ни се ставени во плакар.
    Во секој случај голем лајк за идејата и лани другарка на сестра ми носеше вака и изгледаше преубаво. Јас кревам палци за идејата, но само да си кажам за практичноста ;)
    Иако од друга страна носат некои и кожни чизми на 40 степени, ама колку е тоа практично нели :)

На Magnolija му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Леле јас таман се решив кој фустан да го правам, се разочарав. Бев кај една таа ми рече дека не може да се нафати да ми го сошие. Отидов кај друга таа ми бара 100 евра. Не се нормални шнајдеркиве... што сака нека биде ама толку пари за една вечер не давам :@

7. Kasandra123

Kasandra123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    22
    Мојот фустан е 8 500 ...
    (ako ti e nekakva uteha...)

8. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Океј секој за себе. Јас на пример не можам да дадам толку пари за една вечер, а кај се штиклите, ташна, нокти, фризура и други ситници??? Најозбилно би ме болело срцето ако дадам толку пари :(

На Veronika90 и Trendafilka им се допаѓа ова.
  9. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Теа јас го сошив фустанот за помалку пари, ако сакаш ќе ти пишам во ЛП повеќе податоци :)

10. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Може, може :)

11. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Пола Скопје ќе носи кремави штикли за матура само од мој клас има некои 5-6 девојчиња што се одлучиле за кремасти (само колку што знам јас) е сега кој антилопски, кој лакирани, кој салонки кој отворени напред од оние со два прста надвор, ама битно кремаво да било. Истото и за фустани важи. Што е работава? Има многу што закажале шиење на фустани или ќе купуваат кремасти, беж боја, или шампањ боја накај бледо розево, битно тие две бои ептен ќе бидат застапени на матура. Па добро, искрено јас не сакам толку бледи бои, особено мразам прљаво бела или онаа коска боја, ама подобро такви отколку дреч плави, дреч црвени или онаа дреч зелена ептен нападна боја :^)

12. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    И кај мене исто. Има неколку во цела генерација што имаат црни фустани и научиле дека со црно иде само црно или кремасто. Подосадни не можат да бидат. На црно буквално секаква штикла можеш ама ајде. Ќе има и многу тегет -кремасто комбинација, црно-црвено, било која боја - кремасто. И никако повеќе од 2 бои а тие 2 да се ептен слични и обавезно едната да е неутрална :)

13. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    Некој ако е од Струмица нека ми каже како се движат цените и има ли избор на кратки фустанчиња, сеуште немам идеја какво ке ми биде, ама планирам да одам до Струмица, а во случај таму да не најдам најблизу ми се Кочани и Штип, ептен крајно го ставам Скопје, бидејчи таму цените се огин и пламен...ако има некој од овие градови нека ми каже во кои продавници најчесто има убави фустанчиња и како се движат цените :)

14. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Викам јас, пола Скопје од матурантките ако не и више :D не дека моите ќе бидат црвени, или дека не ми се допаѓаат кремасти штикли и фустани, напротив, ама ептен навалија девојкиве, стварно сфаќам дека има огромен избор на фустани и чевли со таа боја, ама досадно ќе изгледа сите како договорени во исто обоени, стварно. Или ептен дреч и џишка или ептен неутрално и бледо, јас мислам подобро би им било да искомбинираат нешто, да не бидат така монотони. А да, во право си, има многу комбинации пр. црвено-кремасто или црно-кремасто, ама битно најчесто чевлите кремасти да се. А на секој чекор ги има :!: Кремавата боја ќе биде како униформа за матура :tmi:

15. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Епа бидете вие фраерки и одберете си фустанче например во онаа измегу пинк и помаранџеста боја,таа ми се свига многу со впечатлив накит.

16. Diamondkiss

Diamondkiss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    39
    Прекрасно :clap:

17. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Дечки не се работи за тоа дали некој ќе биде досаден или не, туку колку на него ќе му лежи фустанчето и кои бои му одговараат. А па замислете сите да комбинираме по 3-4 бои и тоа од оние модерните, матурските вечери ќе ни бидат циркус, тук таму некое момче ако неутрализира :D
    Да не се правеме експерти за матурски туку да уживаме единствено во нашиот избор на облека :)

И валјда не планираме вечерта да ја поминеме со погледот надоле и да бараме слични чевлички па да си ја вежбаме меморијата :D

Инаку Роси, да и мене ми е за времето, којзнае какво ќе биде. Има време ајде, ќе одлучам :)

На Stam, Veronika90, 1209 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    И јас приметив дека сите сакаат кремави штикли. И јас сакав на почетокот но сега кога видов скоро сите се спремаат да купуваат такви се предомислив. Моите ќе бидат најубави, бордо :D

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Еве ме и мене, веќе отприлика одлучив што ќе носам за матура. :)
    Сепак се одлучив за долг фустан, и ќе напоменам - се уверив дека не сè што е долго е теткасто, нормално нели, доколку другите додатоци се усогласени и се во граница на она нормалното тинејџерско. :!:
    Се работи за скроз обичен, ама мнооогу нежен фустан, има интересен крој кај деколтето и не би да го опишувам детално. :$ Ќе биде некоја си шампањ нијанса, не затоа што тоа е модерно и сите така ќе се носат, до душа не ми е ни гајле - мене таа боја најубаво ми стои бидејќи сум русокоса, а и нежна конструкција имам, па посилните бои ме грубат. Има интересен додаток фустанот кај ракавите и најверојатно ќе биде тиркизен, а планирам и такви штикли, обични салонки. Ама уште не сум сигурна - може наместо co тиркизно ќе комбинирам со кафено.
    Косата собрана или полусобрана за да не ми смета, уште не сум одлучила, ама ќе си кажам кога ќе дојде време, сега стискам палци шнајдерката убаво да ми го истинтри фустанот. :angel:

20. Dragannah

Dragannah Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    85
    Првото, но мислам дека треба да ја смениш бојата :)
    можеш да стаиш например многууу светло и нежно розево или виолетово,како сакаш :)