Кога зборев со некои од генерација за ова - зошто мора циркони и шљокици за матура иако некој не ги поднесува ? Значи може не поднесуваш ама матура е бе Не го кажав ова на никој ама искрено се запрашав да не испаднам црна овца без циркони. Не сакам буквално ни еден циркон на мене да има. Морало циркони и такви светлуцави работи затоа што тоа е вечер на која мора да се изгледа гламурозно.
Го рабирам јас тоа, дека сите сакаат да бидат убави, средени и гламурозни. Ама гламур не значи циркони, а најмалку значи кич. А скоро 90% од работите со циркони маваат на кич. Личен избор е тоа, нормално, ама зошто би носеле нешто што не го поднесуваат? Скроз глупаво.
Мислам дека сите сакаат што поубави да бидат и ради тоа прават и некои непромислени одлуки.Од толку фустани со циркони по градов не ги гледаат и другите фустани а да бидеме реални многу кич има. И затоа повеќето после матурата не го облекуваат фустанот. Баш неколку другарки ми кажаа дека згрешиле со фустанот и едвај чекаат да помине матурата. Има некои што навистина супер фустани купиле/сошиле ама да носиш долг фустан а си 150 сантима висока? Само затоа што е во мода долгиот фустан?
^^ Кога сме веќе кај долги фустани и јас стоев на тоа дека долг фустан не е за ниска девојка. Јас сум 1.60 и никогаш не би облекла освен летен долг фустан за на плажа. Ама дека може да се сошие долг фустан за ниска и ситна девојка и покрај тоа да и стои феноменално, се уверив на мојата матура со едно девојче кое е 1.55 се на се. Толку убаво и стоеше, толку и беше складно сошиен, на точни места малце набран (или што ја знам) должина на прерамките, абе се се беше одлично скроено. А од друга страна 2-3 високи девојки со долги фустани изгледаа како вреќи да опнале на нив. Значи од секое правило има и исклучок. Долгиот фустан е ризик за секоја девојка без разлика на висината, ако не е добро сошиен, но не значи дека не може да и се погоди долг фустан на ниска девојка.
Тотално се согласувам со тебе во врска со долгите фустани...Лани, бев кај најдобра другарка на свадба, старосватица бев, и многу се мислев дали да шијам долг фустан пошто сум 1.57, ама некако да отидев со краток, ќе се осеќав како да сум излегла во град. И, со преголем ризик, се решив да шијам долг фустан, а во глава ми се вртеше идејата дека доколку не ми стои, имаше простор за корекции, т.е. да се скрати. И да ви кажам, шнајдерката тотално ми го погоди, и не само што преубаво ми стоеше, туку и ме правеше и неколку цм повисока Значи, се зависи од моделот на фустанот, и од тоа дали шнајдерката ќе ти го погоди
Некоја девојка на обична клот маичка си испринтала маичка за матура . Барем ќе биде запаметена во морето од кичерај по оригиналноста.
Добро, ама не мора да значи дека се што е со циркони под дифолт е кич. Навистина можеш лесно да згрешиш со цирконите ама од модел до модел е голема разлика. Еве за мене на пример е кич тоа што 90% од матурантките одат со вештачки (надградувани) нокти или незнам веќе како се викаат, сарми во косите и што уште не.. така да на крај испаѓа дека најдобро е она во што се чувствуваш најудобно и најубаво, правило нема никакво
Јас ваков фустан ќе шијам за матура, материјалот ми е купен и однесен кај шнајдерката, мерките земени, само уште да се сошие. Само мојот ќе биде црн. Планирам да си купам чевли во некоја јака боја или некои во повеќе бои, има време, за накит нема да се накитувам многу, може обетки и прстен само, но и за тоа има време. Косата ќе ми биде собрана, но не како залижана пунџа, туку некоја поопуштена фризура.
Магнолија, налетав на статијава на Космополитен, ако можат на црвениот килим, зошто не би можело на матура http://www.cosmopolitan.com/celebrity/n ... cos_latest
Се двоумам меѓу овие два ... Прво мислев краткиот но имам проблем а тоа е што сум слаба и имам криви нозе а кога ќе се качам на штикли нозете ми изгледаат уште покриви Па мајка ми ме убедува дека долгиот ке ми стои подобро плус сум висока 170 и кога ке си облечам штикли од 10цм мислам дека ке ми стои така .. Ве молам за мислење Благодарам Однапред ...
^ Краткиот дефинитивно, немој да се обесхрабруваш така, ќе видиш дека ќе бидеш згодна кога ќе се средиш цакум пакум а и нема да е првпат да си во кратко фустанче, високи штикли, нашминкана, со убава фризура и ред др. работи, нели? Остави ги долгите фустани за други прилики кога ќе бидеш повозрасна
Женски дај постирајте или ставете линкови каде има слики на наметки , палтенца ко за матура, не мора свечени, било какви
za site maturantki koj sto sakaat da nosat nadgradba na kosa za matura da im kazam deka jas pred edna nedela si poracav od ovaa strana http://www.facebook.com/nadgradbakosaa si zemav prirodna plava kosa a na plavite kosi plus imaat sega nekoj predveligdenski popust mnogu e ubava i premnoguuu sum zadovolna i srekna bidejki dosega imav kupeno mnogu nadgradbi i nitu edna ne mi se pogodila kako ovaa....znaci nadgradbava sto ja zimav mnogu se razlikuva vo vlaknoto za razlika od drugite sto sum gi zimala i e so snoli a snolite gi davaat gratis i si gi sies na nadgradbata odkako ke ja zemes nadgradbata taka da nema da mi se ostetuva kosata koga sakam ke si ja izvadam koga sakam ke si ja stavam zatoa se podobri nadgradbite so snoli za razlika od onie so keratin od niv mnogu se ostetuva kostata a i cenite se dosta prifatlivi ...posetete gi tie sto sakate da nosite nadgradbi
Незнам зошто имам впечаток дека јас фустан ќе одберам во последен момент. Значи немам никаква замисла , незнам дали сакам да носам некој долг свечен или пократок исо така свечен . Ако ми биди долг нема да можам рајат да играм и после тоа никаде нема да го облечам. Знам дека сакам да биде светло плав или шампањ боја . Циркони не доаѓаат во предвид.