Немој многу да му се замараш. Сивата и црната најдобро би ти стоеле но чим несакаш црно, оди и купувај сиви
Jас изгледа сум единствената што си немам купено уште за матура, а и немам некоја замисла, чекам после велигден. Инаку незнам каде да одам Кочани или Струмица, вие што купувавте каде бевте?
Дечки јас имам една многу убава и евтина шминкерка да ви предложам. Да не правам реклами на јавно место кој е заинтересиран нека ми пише во лп јас се ќе му кажам
Охоо вие и за фризури и шминка се сте испозакажале, алал да ви е . Фустанот го порачав пред две недели и сеуште не ме викнале да идам на проба . Сестра ми ќе ме шминка, за фризура немам закажано а планирам и ноктите да ги правам, само гел ќе им ставам затоа што убави ми се моите, ќе ми пораснат до тогаш, а немам ни за тоа закажано. Времето си лета а јас воопшто со прст не мрдам, ни проектна спремам, ни за полагање се спремам . А сликите денес ни ги дадоа, одма се урамив .
Да се самоцитирам бидејќи заборавив. Правела и нокти и трепки ставала. Верувајте ако закажете кај нејзе нема да зажалите
Теа од кој град си, ако ни се совпаѓаат градовите зошто да не отидам. Така и така уште немам закажано, се си викам има време.
И нас ни ги дадоа денеска сликите , 2 екстра големи , 4 мали во боја и 4 мали црнобели. И една што си ја викаме ние ,,цивилка,, . Тоа е сликата што се сликавме по обична кошула што си ја носевме од дома и тука немаше пресликување, само еднаш и како си испадната така ќе ти биди. Баба ми утре ќе станувала во 8 сабање за да иде да си ја урами сликата и веднаш до сестра ми да ме стави .
Инаку денеска си закажав за нокти кај една жена. Слободен термин едвај најдов и ќе ми ги прави во 10 вечерта . Една недела пред матура ќе ми стави гел и жари какви што сакам јас.350ден. Закажав и за фризура ама едно ме буни . Мене матурава ми е на 17ти во 20 часот часот треба да бидеме отидени во салата. А мене за фризура ми закажа во 5 и пол одручека. Имав избор или тогаш или во 11 сабаљето , ама јас го одбрав вториов термин . И сега незнам дали да одам нашминкана со фустан или дома да се враќам , со еден збор незнам дали ќе стигнам . Што мислите вие, како е подобро да направам ?
^ Еее врајќај се дома имаш секако време Еден час,час и пол да се задржиш на фризер пак ќе имап уште еден цел час слободен , да појдиш на раат да си се облечиш дома .И секако ти нема во 8 точно да бидиш таму Јас за нокти имам една недела пред матура закажано , шминка и фризура од 2 часот. Ама најважно е што уште немам ни фустан,ни чевли ни ништо. После Велигден тргнувам во акција да барам
Кога бев матуранка и јас бев на фризер околу 16/7 часот, се вратив дома и се пикнав да се туширам и пак имав време и за шминка и за облакање. A да, ми беше фенирана и ја собрав со штипка дур се тупирав и не се растури.
девојки ај дајте предлози за цела собрана коса,сакам за матурата да ја соберам цела да не се замарам може несто како божица со плетенка нешто само да не изгледам како некое бабче
^ 1 - како што бараш Спојлер 2 - не се баш плетенки, ама убави предлози Треба само да ја воочиш разликата меѓу свадбарска и пресвечена и матурска, односно прикладна фризура. Да не бидеш сарми, полжави на главата
^^ Oваа последнава фризурка од Лорен Конрад ја имам симнато в компјутер уште пред неколку месеци и е една од потенцијалните фризури за матура Сега зависи и каков фустан ќе купам , ама сепак би сакала во онаков стил да ми е , некој низок,едноставен и елегантен кок
Мојата ќе биде пуштена, а таков е и фустанот, па 1 опција ми е фенирана со благо навиткани локни по страните нанадвор, а 2 опција ми е на една страна собрана и навиткана во локни. На фустанот повеќе одговара првата и таа ќе биде