Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Матура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Janaaa, 1 декември 2009.

1. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Немој многу да му се замараш.
    Сивата и црната најдобро би ти стоеле но чим несакаш црно, оди и купувај сиви :D

2. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Бордо со бело/крем оди ;)

3. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Е дефинитивно сиви ќе бидат. Ви благодарам многу :) . Кога ќе си ги купам ќе ви ги покажам.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    Jас изгледа сум единствената што си немам купено уште за матура, а и немам некоја замисла, чекам после велигден. Инаку незнам каде да одам Кочани или Струмица, вие што купувавте каде бевте?

5. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Дечки јас имам една многу убава и евтина шминкерка да ви предложам. Да не правам реклами на јавно место кој е заинтересиран нека ми пише во лп јас се ќе му кажам :)

6. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837

И јас си немам купено има време :rofl: :rofl: :rofl:

7. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Охоо вие и за фризури и шминка се сте испозакажале, алал да ви е :) .
    Фустанот го порачав пред две недели и сеуште не ме викнале да идам на проба :worried: .
    Сестра ми ќе ме шминка, за фризура немам закажано а планирам и ноктите да ги правам, само гел ќе им ставам затоа што убави ми се моите, ќе ми пораснат до тогаш, а немам ни за тоа закажано.
    Времето си лета а јас воопшто со прст не мрдам, ни проектна спремам, ни за полагање се спремам :smoke: .
    А сликите денес ни ги дадоа, одма се урамив :mm: .

На thelittle17 и firequeenn им се допаѓа ова.
  8. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Да се самоцитирам бидејќи заборавив. Правела и нокти и трепки ставала. Верувајте ако закажете кај нејзе нема да зажалите :)

9. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    Теа од кој град си, ако ни се совпаѓаат градовите зошто да не отидам. :) Така и така уште немам закажано, се си викам има време. :lol:

10. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Од Скопје, а девојчето е од Ѓорче.

11. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    Ништо од бизнисот :lol: Мене превозот до Скопје поскап ќе ми излезе од шминката. :lol:

12. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Хаха да си ми жива и здрава тогаш :)

На LovelyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.730
    И нас ни ги дадоа денеска сликите , 2 екстра големи , 4 мали во боја и 4 мали црнобели. И една што си ја викаме ние ,,цивилка,, :D . Тоа е сликата што се сликавме по обична кошула што си ја носевме од дома и тука немаше пресликување, само еднаш и како си испадната така ќе ти биди. Баба ми утре ќе станувала во 8 сабање за да иде да си ја урами сликата и веднаш до сестра ми да ме стави . :)

14. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.730
    Инаку денеска си закажав за нокти кај една жена. Слободен термин едвај најдов и ќе ми ги прави во 10 вечерта :tmi: . Една недела пред матура ќе ми стави гел и жари какви што сакам јас.350ден.
    Закажав и за фризура ама едно ме буни . Мене матурава ми е на 17ти во 20 часот часот треба да бидеме отидени во салата. А мене за фризура ми закажа во 5 и пол одручека. Имав избор или тогаш или во 11 сабаљето , ама јас го одбрав вториов термин . И сега незнам дали да одам нашминкана со фустан или дома да се враќам , со еден збор незнам дали ќе стигнам . Што мислите вие, како е подобро да направам ?

15. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    ^
    Еее врајќај се дома имаш секако време :) Еден час,час и пол да се задржиш на фризер пак ќе имап уште еден цел час слободен , да појдиш на раат да си се облечиш дома .И секако ти нема во 8 точно да бидиш таму :)
    Јас за нокти имам една недела пред матура закажано , шминка и фризура од 2 часот.
    Ама најважно е што уште немам ни фустан,ни чевли ни ништо.
    После Велигден тргнувам во акција да барам :D

16. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.769
    Кога бев матуранка и јас бев на фризер околу 16/7 часот, се вратив дома и се пикнав да се туширам и пак имав време и за шминка и за облакање. A да, ми беше фенирана и ја собрав со штипка :lol: дур се тупирав и не се растури.

17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.337
    Допаѓања:
    17.916
    девојки ај дајте предлози за цела собрана коса,сакам за матурата да ја соберам цела да не се замарам може несто како божица со плетенка нешто само да не изгледам како некое бабче :lol:

18. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^
    1 - како што бараш
    [​IMG] [​IMG]

2 - не се баш плетенки, ама убави предлози

Треба само да ја воочиш разликата меѓу свадбарска и пресвечена и матурска, односно прикладна фризура. Да не бидеш сарми, полжави на главата :)

19. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    ^^
    Oваа последнава фризурка од Лорен Конрад ја имам симнато в компјутер уште пред неколку месеци и е една од потенцијалните фризури за матура :D
    Сега зависи и каков фустан ќе купам , ама сепак би сакала во онаков стил да ми е , некој низок,едноставен и елегантен кок :)

20. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Мојата ќе биде пуштена, а таков е и фустанот, па 1 опција ми е фенирана со благо навиткани локни по страните нанадвор, а 2 опција ми е на една страна собрана и навиткана во локни. На фустанот повеќе одговара првата и таа ќе биде :)