Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Матура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Janaaa, 1 декември 2009.

1. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    ^ Ние кај шо ќе се сликаме 33 слики мислам дека имаме, среда се сликам инаку :D

2. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033

Не е лоша само дека имам патец на средина, најверојатно само по страните ќе ми биде навиткана, а ако го измешам вака се плашам да не згрешам па да плачам :lol:

Ај со среќа Ади :D

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    Аиии ,страшна работа...се мрднале бре скроз |(

4. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  5. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Зошто да не стигнеш? Јас имав закажано за фризура во 7, во 8 бев дома се шминкав и плус ми ја довиткуваа косата затоа што одма ми се растури и во 9 и 15 излегов. Сама се шминкав, па дури ако некаде ти е закажано за шминка и побрзо ќе те средат него сама да се шминкаш.
    Немав некоја гламурозна фризура или што ја знам, исфенирана со по некоја локна, па на крај добив брановидна, што воопшто и не ми сметаше, но се на се се задржав саат време на фризер, повеќе од тоа не верувам дека и што има да се прави.
    Мое лично мислење е дека 12 е рано, е сега ако убаво ти ја направат косата сигурно нема да се растури, но мислам дека ќе имаш време и во 5 ипол да отидеш.

6. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Бев денес во Солун и конечно си купив фустан за матура... :lol: :lol: :lol: многу сум изморена мислам дека ќе одам да си легнам за некој час

7. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Јас се опремив за матура. Не испадна да го шијам тоа фустанче што сакав, туку си купив друго, исто е црвено. Од Кочани за 2900. И салонки црни и ташничка исто црна. Малце е свечен фустанот, ама не до толку и не е наџунџурен. Мене ми се допаѓа, и сега уште накит ми фале.

8. Kasandra123

Kasandra123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    22
    Паметно си направила! Јас не препорачувам шиење, една моја блиска другарка ја зезна шивачката, сеуште не и го почнала а и однесе материјали од пред 1 месец. А на друга другарка, и го утнаа не и го направија ко на сликата што ја однесе. Good luck на тие што ги шијат :) - јас препорачувам купено :)

9. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Јас си немам такви проблеми со шиење. Фала богу шнајдерката е добро упатена во нејзината работа и затоа многу луѓе одат кај неа.

10. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
  11. scream1

scream1 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    5

леле да кочани. :inlove:
    сум слушанала дека во кочани има убави фустанчина за матура,штикли и тоа по прифатливи цени. ајде кажувај нешто повеќе дали има нова роба веќе како се се движат цените на поскапите фустанчина. :)

12. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Не сум шетала по бутиците. Бев само во еден, го видов фустанчето на излог, го пробав и веднаш го земав. 2900 е, ама имаше и поевтини и поскапи во тој бутик. Штиклите си ги зедов 1500, отприлика толку се движат, од 1300/1400-2000 ден.

На scream1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Задоцнив со одговорот но не задоцнив со спремањето за матурата.Јас си имам купено одамна фустан, на крајот на Март.Немав ни идеа ни замисла каков да биде, решив да го купам тој што ќе ми се допадне.Првата продавница,вториот фустан што го пробав, веднаш го купив.Немаше шетање и тормозење.Си купив и штикли истиот ден.Се на се искрено ни се допаѓа и знам дека и повеќе да прошетав немаше да најдам подобар, од проста причина што мразам долги фустани а во овој како за чудо се бендисав :) Инаку сандалки купив и тоа посвечени,не ми одеше некако чевли да ставам со него, иако не се гледаат ама баш ич.

14. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Ми се јави вчера шнајдерката, ми го крој фустанот, колку бев само среќна, овие дена одам на проба :D
    Денес конечно ќе се сликам и за табло :)
    Wish me luck ! :P :wasntme:

15. m.i.s

m.i.s Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    319
    Епа вака. И јас сум матурантка и сеуште не сум почнала со подготовките. Наредниот викенд ќе одам во Струмица и Скопје да купам фустан ( друго се има низ Кочани) , па ако знае некоја да ме посочи каде да барам фустани низ градовите, каде има најубави, најголем избор итн. Да не биде барам а не знам каде. :)

16. NightAir

NightAir Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    491
    Ако имате одено Солун по шопинг за фустан за матура дајте некои имиња да знам кај да одам, а да не го изгубам цел ден низ Зара и Бершка :D ?

17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Девојчиња, ај ако не ви е тешко посочете ми некои бутици низ Скопје, кои располагаат со прилично добри модели на долги и елегантни, ама не онакви апла кичести, ами пообични фустани со приступачни цени? :?:
    Викендов изгледа ќе одам натаму, па да разгледам. :worried:

Успат да ми кажете дали има добар избор во Ламас? Гледав на страницата нивна таму по фејсбукот, ама сумливи ми се цените, некако на мрсно ми мирисаат, или се лажам !? :?:

18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Штотуку се враќам од првата проба на фустанoт, се заљубив :inlove:
    А и многу се бендисав :D

19. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Има добар избор во Ламас, и не се лажеш цените си се мрснички, зашо ги носеле од америка колку што разбрав и тоа по 1 или 2 бројчиња, вака на излог можеби и ќе ти изгледаат многу кичесто фустаните, ама внатре викаат дека имало голем избор и убави фустани имало и кратки и долги, ја не сум била, другарка ми ми кажуваше, беше пред некој ден :)

20. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Најевтиното фустанче во Ламас е околу 4-5 000 денари, и тоа е некој постар модел и ептен едноставен. Долгите фустани имаат цени и по 15-20 000. Барем така беше пред две години јас кога славев матура, а може сега е и поскапо.