Не е лоша само дека имам патец на средина, најверојатно само по страните ќе ми биде навиткана, а ако го измешам вака се плашам да не згрешам па да плачам Ај со среќа Ади
Зошто да не стигнеш? Јас имав закажано за фризура во 7, во 8 бев дома се шминкав и плус ми ја довиткуваа косата затоа што одма ми се растури и во 9 и 15 излегов. Сама се шминкав, па дури ако некаде ти е закажано за шминка и побрзо ќе те средат него сама да се шминкаш. Немав некоја гламурозна фризура или што ја знам, исфенирана со по некоја локна, па на крај добив брановидна, што воопшто и не ми сметаше, но се на се се задржав саат време на фризер, повеќе од тоа не верувам дека и што има да се прави. Мое лично мислење е дека 12 е рано, е сега ако убаво ти ја направат косата сигурно нема да се растури, но мислам дека ќе имаш време и во 5 ипол да отидеш.
Бев денес во Солун и конечно си купив фустан за матура... многу сум изморена мислам дека ќе одам да си легнам за некој час
Јас се опремив за матура. Не испадна да го шијам тоа фустанче што сакав, туку си купив друго, исто е црвено. Од Кочани за 2900. И салонки црни и ташничка исто црна. Малце е свечен фустанот, ама не до толку и не е наџунџурен. Мене ми се допаѓа, и сега уште накит ми фале.
Паметно си направила! Јас не препорачувам шиење, една моја блиска другарка ја зезна шивачката, сеуште не и го почнала а и однесе материјали од пред 1 месец. А на друга другарка, и го утнаа не и го направија ко на сликата што ја однесе. Good luck на тие што ги шијат - јас препорачувам купено
Јас си немам такви проблеми со шиење. Фала богу шнајдерката е добро упатена во нејзината работа и затоа многу луѓе одат кај неа.
леле да кочани. сум слушанала дека во кочани има убави фустанчина за матура,штикли и тоа по прифатливи цени. ајде кажувај нешто повеќе дали има нова роба веќе како се се движат цените на поскапите фустанчина.
Не сум шетала по бутиците. Бев само во еден, го видов фустанчето на излог, го пробав и веднаш го земав. 2900 е, ама имаше и поевтини и поскапи во тој бутик. Штиклите си ги зедов 1500, отприлика толку се движат, од 1300/1400-2000 ден.
Задоцнив со одговорот но не задоцнив со спремањето за матурата.Јас си имам купено одамна фустан, на крајот на Март.Немав ни идеа ни замисла каков да биде, решив да го купам тој што ќе ми се допадне.Првата продавница,вториот фустан што го пробав, веднаш го купив.Немаше шетање и тормозење.Си купив и штикли истиот ден.Се на се искрено ни се допаѓа и знам дека и повеќе да прошетав немаше да најдам подобар, од проста причина што мразам долги фустани а во овој како за чудо се бендисав Инаку сандалки купив и тоа посвечени,не ми одеше некако чевли да ставам со него, иако не се гледаат ама баш ич.
Ми се јави вчера шнајдерката, ми го крој фустанот, колку бев само среќна, овие дена одам на проба Денес конечно ќе се сликам и за табло Wish me luck !
Епа вака. И јас сум матурантка и сеуште не сум почнала со подготовките. Наредниот викенд ќе одам во Струмица и Скопје да купам фустан ( друго се има низ Кочани) , па ако знае некоја да ме посочи каде да барам фустани низ градовите, каде има најубави, најголем избор итн. Да не биде барам а не знам каде.
Ако имате одено Солун по шопинг за фустан за матура дајте некои имиња да знам кај да одам, а да не го изгубам цел ден низ Зара и Бершка ?
Девојчиња, ај ако не ви е тешко посочете ми некои бутици низ Скопје, кои располагаат со прилично добри модели на долги и елегантни, ама не онакви апла кичести, ами пообични фустани со приступачни цени? Викендов изгледа ќе одам натаму, па да разгледам. Успат да ми кажете дали има добар избор во Ламас? Гледав на страницата нивна таму по фејсбукот, ама сумливи ми се цените, некако на мрсно ми мирисаат, или се лажам !?
Има добар избор во Ламас, и не се лажеш цените си се мрснички, зашо ги носеле од америка колку што разбрав и тоа по 1 или 2 бројчиња, вака на излог можеби и ќе ти изгледаат многу кичесто фустаните, ама внатре викаат дека имало голем избор и убави фустани имало и кратки и долги, ја не сум била, другарка ми ми кажуваше, беше пред некој ден
Најевтиното фустанче во Ламас е околу 4-5 000 денари, и тоа е некој постар модел и ептен едноставен. Долгите фустани имаат цени и по 15-20 000. Барем така беше пред две години јас кога славев матура, а може сега е и поскапо.