Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Матура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Janaaa, 1 декември 2009.

1. Bunny05

Bunny05 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    124
  2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    :o Стумичанкиве БОМБИ! 90% ми се допаѓаат и ги измањачив до даска. Многу убави девојки, убаво средени, за разлика од Битола и Кочани кај што има сатен и светки за извоз овие ми се допаднаа многу, со исклучок на Барбиката.
    Фаворит ми се девојкиве, најдобрите матурски комбинации кои ги видов. :)
    https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/546379_10151129003028957_231002903956_13479062_13078689_n.jpg

На Cacy, BeYourself, Miss-Independent и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Се сложувам со Мимс.
    Девојките од Струмица ми се фаворити! Сите ми се топ, со неколку исклучоци.
    Не сум по долгите фустани, ама струмичанкиве бобма изгледаат во нив, елегантни, не накинџурени и отмени. Па и машките се доста средени, со оглед на тоа дека машките немаат којзнае каков избор на одела, кошули и додатоци.
    Дајте линк од Битола, да ги видиме? :wasntme:

На BeYourself му/ѝ се допаѓа ова.
  4. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Лично јас не сакам долги фустани, сатенски, со светки или што ти знам таму. Кич до бесвест.
    Не ми се допадна тоа што секоја втора имаше на себе мастило или кремава боја( зборувам за во моето школо). Од толку многу бои овие 2 најмногу ги имаше.
    Јас си поминав супер на матурската, ги собчеков чевлите само кога се качив на бината да играме. :lol: Ама, тоа беше ептен малку.

5. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
  6. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Да си прашам, ова е албанско средно училиште?

7. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    ^ И Албанкиве не отстапуваат од шаблонот, као Кочанчанки. :yawn:
    Дури ниеден не ми се допадна.
    Штосен ми е овој модел само, класичен:

Од материјаливе и моделиве боли глава, а најсимпатични ми се Струмичанките. Што лепота се собрала на едно место, бре бре! :tmi:

Искрено, само од нив можев повеќе да набројам како одлични, другиве ... |-)

Прикачени фајлови:

8. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Зарем не е очигледно по фаците? :)
    И браво за девојкиве од Струмица, до сега најдобро од сите што ги видов! (Кочани, Битола, Скопје, Струга)
    Само не ми е јасно, ова е на некој плоштад во Струмица или? :^) Е тоа ми е искрено многу селско, како и во Кочани и Битола (мислам) што поминуваат сите матуранти, па им плескаат, па леле леле, цел град се собира... Мислам дека е тоа премногу за матура!

9. Bunny05

Bunny05 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    124
    И мене ми се допадна тоа што во преден план не беа шљокиците и сатенот,изненадија пријатно струмичанките годинава. :)
    Инаку ова е на плоштадот во Струмица,секоја година се збираат таму матурантите и од таму одат во ресторантот.

10. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Ааа од струмичанки не ни очекував помалку.Едни од најсредените девојки воопшто ,според мене се дефинитивно од Струмица,ми се издвојуваат од другите градови :) .

На BeYourself му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Браво за Струмица, какви се средени, скоцкани, пу, пу, алал да им е, дефинитвно се издвојуваат од кичот и сатенот!Ако од другиве матурант(к)и имаше само 2-3 матурантки што ми се допаднаа, овде имаше само 2-3 што не ми се допаднаа.И со долги фустани не изгледаа помпезно и натрупано!
    Еве, на овие мислам, преубави!

На BeYourself, mims-89 и QueenN им се допаѓа ова.
  12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.593
    Допаѓања:
    43.134
    Aбе доста ми ги напаѓавте сограѓанките :!: Се шалам си кажав јас мислење за нив, ама сакам да кажам и дека не било вака порано, погледнете годините кои изминале има прекрасни матурантки и матуранти, со стил, скоцкани, без долги тоалети, оваа година може се исклучок, ама сепак не се биле толку лоши одсекогаш.Јас ги гледав од Струмица и да бидам искрена и таму има некои кои претерале, јас видов неколку што ми паднаа во очи,стварно што беа прекрасни, а и некои кои ептен беа забегани.
    Само ќе додадам дека како и да е секој со свој стил и замисла.Се потрудиле, дале еден куп пари, средени се како така, не е добро толку да се кретикуваат.Крај крајот тоа е само облека, битно е како ќе ја поминат вечета, нели?

13. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
  14. pali.andjeo

pali.andjeo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Eee taka od Ohrid cekav nekoj link :) a slucajno da ne imas od Ugostitelsko?

15. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    не http://www.facebook.com/profile.php?id= ... &sk=photos треба овде да се ако воопшто ги стават :)

16. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Јас иако малку доцнам морам да ви се пофалам дека преубаво си поминав на матурската вечер (на 16 во средата), која дефинитивно долго ќе ја паметам. Ќе признаам дека се изнагледав се и сешто од сатени, кристали, шљокици па се до теткински фризури и тон шминка. Јас дефинитивно не спаѓав во таа група и сум презадоволна од целокупниот мој изглед (едниствено локните не ми издржаа до крај) ама тоа е најмалку важно затоа што откако започна забавата изгледот повеќе не беше важен. Носев пастелно розево фустанче со чипка, глог беше и имаше гол грб; пастелно розеви чевли (на кои штиклата има беше свтло кафена накај крем), исто таква плик ташна, мали бисрни обетки и алка. И секако си носев балетанки кои ми беа добредојдени затоа што цело време играв, се на се дали 5 минути седнав во Холидеј ин, а во 69 воопшто не ни седнав. Шминката не ми беше нападна а косата ми беше направена на страна во елегантни локни. :)
    Инаку од другите градови ги имам гледано сликите на матурантите од Битола и најмногу ми се допадна ова фустанче
    http://www.femina.mk/out/?id=3697364444bb062ddff34967c23acdaa&safeurl=http%3A%2F%2Fmaturanti.konzuli.com%2Findex.php%3Fuciliste%3Ddolnata-proslava-2012

17. lady.com-mm

lady.com-mm Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    матрската ми беше во четвртокот и си поминав прекрасно но 2рата вечер се ми беше платено но во последен момент се предомислив и заминав со дечкоми и до една школска и дечкои на вечера прекрасно си поминував....но некако сега ми е криво што не заминав за Струмица почнав да се кајам и да мислам дека направив глупост..........

18. Melany.Macedonia

Melany.Macedonia Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    67
    Глупости, сите економисти
    не дека не спаѓет под гимназија ама...
    ги сликале, и истите пак истите на сликиве аман :doh: ...
    колку преубави момичина имаше,со прекрасни фустани, ова појќе роднини имат на сликиве од колку самите матуранти.. боже мој :x !

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Инаку, годинава видно намалени сатенските тоалети/кратки фустани и све по списак - алелуја, се освестија девојчињава на време. :D

На LilBaby и CrazyStupidLove им се допаѓа ова.
  20. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Струмичанки фини се, има доста убави девојчиња.
    НО, јас не сум јас, ако не промрчам, имаше една девојка мислам со реплика на Зухаир Мурад, која како изработка морам да ја пофалам меѓутоа претеризмот е во тоа што фустанот уствари е венчаница.
    [​IMG]Еве на овој фустан мислев.Кој не ми верува нека ја побара 2010-11 колекција на венчаници на Зухаир ќе ја најде ;) .
    Но овие девојчиња ми се супер скоцкани [​IMG]
    Ииии такоџе и девојкава во белиов чипкан фустан сигурно ќе може уште еднаш да го облече, свадба кога ќе прави, претерано е.[​IMG]

На fear, tinkerbelll, thelittle17 и 2 други им се допаѓа ова.