Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Матура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Janaaa, 1 декември 2009.

1. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
  2. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Кажи ни што виде есперанса

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    ^ E и мене баш ме интересира што видела, а го тргнувам на страна фактот дека овие испади ме нервираат. |(
    Па побогу, не е гола. Тоа што облекла старки е нејзин избор.
    Значи, ако полуматурантка опне штикла 12ка, одма коментари фрчат - леле види ја ненормалнава, аааааа, брза да порасне, како така.
    Ако можело едно вакво да носи штикла од која боли глава, не гледам причина зошто пак 18 годишно моме да не облече нешто ниско, во случајов патика.
    Така си сакала, така си направила.
    Енд оф стори.
    Башка, фустанот е сосема ок. Да беше од типот на нашиве струмички невести, би коментирала, ама се гледа дека девојчево си фура сопствен стил, мислам оладете и поштедете се самите себе од вакви сувишни коментари. |(

На Cacy, mimeeee, La.Reina.Del.Sur и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ја дури сега ги гледам старките, и не гледам ништо страшно.
    Освен што си фура нејзин стил, се издвојува од толпата не е како сите во штикли ама не е негативно, тоа била нејзина одлука.

На miss.ella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LittleBadGirl666

LittleBadGirl666 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    11
    Мизерија :)

6. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    ^^
    Не реков да опне штикли, а и немам ништо против стартките. Ако сакала стартки да носи, барем нека облекла некој друг фустан, не толку свечен.
    А ако веќе не сакала да носи штикли, туку нешто ниско, тогаш можела да обуе балетанки, некои сандали.
    Немам ништо против девојчето, туку и се чудам на комбинацијата.
    Можеби таков и е стилот, ама една вечер можела да издржи да носи балетанки, пак ќе речам доколку не може или не сака да носи штикли.

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Gothic и балетанка ќе му дојде нешто као залутан металец на турбофолк журка !? :^) :D
    Уатевр, мене ми е сосема океј и сум за оддалечување од униформираноста, у стилот на - елегантен фустан и штикла, макар ниска се задолжителни.
    Јес да е свечен настан, ама секој со желбите и можностите.
    Џст сеин...

8. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.981
    Пак еве и тука ќе прашам, дали негде на нет ги има матурантите од Перо наков- економското од Куманово??? :lol:

9. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Ова е врв... фустан и патики :fubar: :fubar:, барем балетанки да обуела ќе личеше на нешто :lol:

10. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    201
    Мене па баш ми е интересна и уникатна! И вие што напаѓате дај ставете вие слика да ве видиме! И се издвојува од толпата без разголување миничи исл... Фустанов ми е баш во некаков нејзин стил патиките исто и фризурата-уникат! :)

На Cacy, La.Reina.Del.Sur и Mishela им се допаѓа ова.
  11. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    970
  12. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ги гледав овие уште пред месец, многу креативно од нивна страна. :)

13. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759

Алал нека им е , стварно добро го смислиле ова.Многу ми се допаѓа

14. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Сега темата ќе стивне до наредната година онаму некаде Март, Април и Мај кога матурантките ќе се секираат што како. :)
    Инаку матурата е само обична вечер(налик на свадба)каде најважно е да си поминеш најубаво и никој не гледа како си облечен или каква ти е фризурата и дали си налакиран или не, секој гледа да си помине најубаво што може.
    Затоа совет до идните матурантки, да не се замараат многу со матурата.

На butterfly.93 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Maeeeee

Maeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    104
    Хаха баш се интересни..Браво за креативноста! :clap:

На silvanaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Kога ми даваа вакви совети пред матура, скоро да превртував очи, сега викам ее да ги слушав тогаш :D
    Мој совет, никако, ама никако корсети, освен ако не сакате цела вечер да го дигате. Мене ме умреееее, ми доаѓаше да го соблечам фустанот, неможеш да се изнаиграш на раат |(

17. dxxxxx

dxxxxx Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Jas nosev kratko fuststance no pozadinata bese dolga navistina prekrasno izgledase iako sega se pomnati maturive mozes da si napravis za nekoja druga prigoda :)

18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Јас ќе има дадам еден совет на идните матурантки :)
    Долг фустан никако, јас ептен се каам шо сошив таков, нонстоп го држев в раце не можев салам да заиграм, и плус го искинав, сега да сум ама воопшто не се замарам со та матурата, исто ко свадба, само шо нема зет и невеста.
    Краток фустан и забава до бесвест :D

На PinkGir123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Јас незнам зошто толку многу се замараат со подготвување кога тоа е обична вечер ..Јас лично се подготвив за 3 дена , не ни се замарав ни напињав ... Сакав не натрупано но интересно и да се разликувам бидејќи кога отидов скоро пола од присутните беа copy -paste , физури ко теткици , пола начукани неможат да одат , ги влечат по тоа скалите и што? Некој и го примети фустанот што и се влече, фризурата за која дала 50 евра , ноктите итн... А јас потрошив помалку од 50 евра за целиот изглед . Добро сепак олеснителна околност ми беше што фустанот ми беше подарок .Имаше коментари за мене зошто не си ставила обетки што светкаат ? А јас уште додека си го планирав изгледов сфатив дека не треба да се натрупувам имам детаљи на фустанот и тоа скоро преку целиот , алка , прстен и тоа е доволно . Матура ко матура , и онака е обична вечер каде е само битно убаво да си поминеш !!!!!
    п.с : за добра забава без престан задожително носете и балетанки покрај 12ска штикла :D

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  20. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    За матура си потрошила помалку од 50 евра секоја чест јас за полуматура потрошив повеке од 100 евра.