Ау зезањее... ______________________________ Која ти е поентата на прашањето? Секој си носи тоа што сака. Што е толку страшно да се носи долг фустан? Нели ти напиша дека треба да си го живееме нашиот живот? Тогаш наместо да „зезаш“, зошто не се подготвиш за полуматура и да се забавуваш?
Нела мене ми се допаѓа оремногу фустанот. Би одговарало со црни салонки, но за да не ти е монотона комбинацијата можеш со златни светкави, кремави, розави, црвени. Мислам дека најдобро ќе биде со некои сандали или салонки со црно и златно, и стави една златна масовна алка. Можеш и некои мали, дискретни обетки, ама и не мора. Совршено ќе биде.
Ваков ми е фустанот за матура Сега за штикли се мислев... со продавачката се зазборевме и ми даде идеја кремасти да се штиклите, кремасто ташниче или плико, и златно ланче на пример.. Од оние „крутине“ ланчиња незнам како се викаат, што се сега во мода Што мислите?
супер е фустанчево , само би била многу внимателна во изборот на штикли. Нешто вака најмногу според мене би одговарало
dulcela i nena мислам дека за матурска вечер личи нешто малку по пристојно да се носи, ова мене по ми одговара за обично нокно излегување.. Сепак славиш со професори а и од дома сигурно ке имате семејни прослави, некако не личи да се покажува толку кожа и долна облека...
Нела и Дулчела, јас ќе бидам малку поискрена, вашите фустани не ми личат на матурски, повеќе соодветствуваат за публика во емисија од типот на Жаре бербер (не спомнувам такви емисии во позитивен контекст). Сањичка, твојот фустан ми се допаѓа како за матура, за аксесоари имаш време да размислиш, би се вклопиле и чанта и чевли во темна боја, ама може и како што планираш, нешто кремасто или бело, да не изгледа монотоно темното. Се на се, добар избор си направила.
Па сакав во посветла боја да бидат штиклите и накитот, не бела, не знам некако не ми се свиѓа црно-бела комбинација мене лично, па затоа сакав кремасти барем.. имам уште време, ќе видам што ќе направам
Драга Azriel1, слободно биди си "поискрена", нема потреба да правиш лице на форумов, а не ни верувам дека некој друг го практикува тоа. А ти по ова што го збориш изгледа ко да ќе одиш со ролка на твојата матура м? Сепак, станува збор за вкусови. Добив доста добри критики за фустанчињата, твоето мислење не ќе промени многу во мојата одлука. Поздрав
Парите се плуснати... Али не спијам од радост ! Конечно најдов слика ! .... Ајт, само немојте престроги критики, многу си го сакам **Башка ме чека и друга МНОГУ СВЕЧЕНА прослава есента, па и таму ке го прошетам
@Aniston внимавај на чевлите, ташната и накитот, зошто од гламурозно многу лесно може да прејде во кич.
Мене искрено ми е ту мач. Не можам да кажам дека не е убав, напротив прекрасен е, но за матура не. Фустанот ми е повеќе ко за во Холивуд, за додолување некакви награди и слично. Али ако ти го фатил меракот, со здравје да си го носиш. Сепак се работи за вкус
Благодарам Знам малку е повеке, но во мојот град матурската е бетер од холивуд... А и во септември ми доделуваат специална нагдара во Александар Палас, така да таму ке биде таман на место пригодата
Хахаха сега малку ме замисли. За кој град зборуваш ? Ајде убав помин на доделувањето и матурската забава
Neznam dali ste posetile do sega nekoj moden blog ...no Modnite blogerki za toa sluzat ...ke ve sovetuvaat i ke vi dadat nekoja dobra ideja .Ovde ima poveke informacii i intervjua so modni blogeri mozete da se povrzete so niv iako se od Beograd...se nadevam jazikot nema da pretstavuva bariera http://www.uelementu.com/content/modne- ... ana-zmukic
девојки ми треба помош како да ги направам ноктите за матура имам зелено фустанче и златни чевли и чанта..Не сакам да има зелено на нив бидејќи нема да е убаво за др вечери, златно може..некоја идеа, слики..
Целите зелени во нијанса со фустанот или пак може темно зелени (ама да не е металик) и еден нокт (до малиот) со златен лак
какво и да ти е фустанчето немора секогаш да значи дека треба иста боја и ноктите да се напшрават.според мене затоа што сум голем љубител на нокти а и матурантка ноктите личи да си ги направиш во француски маникир и ако ептен толку сакаш да ти се ускладат можеш на палецот и на четвртиот да ставиш некое цветче или некој циркон или некоја изведба во таа боја.