годинава тие што ги видов од Прилеп се чудев дали се полуматурантки или матурантки... или можеби подобро е да прашам дали денешниве полуматурантки се полуматурантки или матурантки..?
Матуранти , среќна матура, секогаш да одите по правиот пат во животот, да си поминете прекрасно на оваа вечер, и да се запишето тоа што си сакате. Ај со среќа!
http://www.kurir.mk/republika/skopje/11 ... imnazijata Како бе утре? Тука пишува дека вчера им била матура Се збунив малце
Јас ги гледав сликите од Струга од матурантите и искрено само 2-3 ми се бендисаа, другото е се кич.. сватки, балски фустани, шминка еден тон
Дали видов и Зара ќеса меѓу матурантите :geek: Јас на партнерот му земав вино,а тој мене букет и благо.Слушам родители се задолжувале и горди на тоа дека на партнерот му купиле Гучи парфем,часовник,Сваровски Глупости и тешки крајности.Досега од сите слики што ги видов низ ФБ не видов матуранти туку невести,свадбарки ,апсолвентки.Прејаки шминки и тешки фризури,кои ни јас на мои 28 год не би ги носела За невеста барав понежна шминка,а на нив им ставиле колку можно повеќе.Шљокици,макси, кич.Ни буква од едноставност,само претеризам. Значи ова моите очи што го виделе досега,сигурно ќе се јават и исклучоци.