Си се збунила гарант, со слој безбоен немаш никаков ефект мат, освен ако не ставаш безбоен мат, ама пак немаш некој ефект голем пошто матот бргу се лупи.
јас си купив од She мат ефект (од ДМ), за врз било кој лак да го ставиш. Имам од golden rose во неколку бои ама овој мислам дека е најисплатлив
Ај ставите слика од нив,да ги видам Можат ли да се најдат во маалска продавничка или на пазар? Си пишува ли на нив дека се мат?
А која цена е? Јас сакам да си купам таков лак за да можам да го стаам врз било кој лак за мат ефект ама може некој да ми каже како се вика,како да го барам низ парфимерииве
Не знам точно пошто купив и за зацврстување на ноктите, едниот е 85 а другиот 125 (ама не знам кој е кој)
Девојки овие се од оние што ги велат Гумени лакови?многу мат што оставаат таков ефект?инаку преубави ми се ќе си земам еден па да видам колку траат
Погрди лакови од мат лаковите не постојат. Се лупат веќе вториот ден. Искрено ви кажувам не трошете пари залудно. Најлошиот лак што сум го имала е Голден Росе мат. На лик откако ќе се налакираш е преубав. Ама 2 пати измиј ги рацете и одма се лупи. Не дај боже да запереш садови Ме интересира за безбоjните мат лакови. Нели се ставаат врз сјаен лак и го прават мат. Дали и тогаш лакот веднаш се лупи? Кога ќе ставиш безбоен врз матот добива сјај. Затоа и мат лакот се става само 1 слој. Со 2 слоја мат лак се добива сјаен лак. Така да оваа финта со безбоен врз обично лакирање е ок, ама врз мат не е ок