1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мачки - мили или злобни миленици?

Дискусија во 'Дом' започната од JollyGirl, 9 ноември 2015.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.708
    Допаѓања:
    266.220
    Нема врска одбивноста, не те те цитирав за тоа, туку за твоите погледи во врска со луѓето кои чуваат мачки :)
    И мене ми се чудни рисјаниве, тешко верувам на рисјанин - и тешко рисјанин ми станува близок, ама како што кажав - на крајот на денот на нас останува да одлучиме кој ни чини, а кој не во животот. Или попрецизно - си одлучуваме чии избори се согласуваат со нашите.

2. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.317
    Допаѓања:
    28.930
    Ајде, ова не го бев прочитала, и ова го прочитав.
    Но, во одредена мера и во право сте, бегајте подалеку од нас, сопствениците на мачки по ова што го кажавте. Истиве утре ќе бидат вегетаријанци, ќе се борат за правата на животните, а сепак, фрлаат камења по мачки на улица, од проста причина - им биле одбивни, ги мразеле, биле злобни.
    Животно бе. Самите ние бидејќи сме луѓе се многу позлобни од мачките, ама не, вам мачката ви е позлобна бидејќи го врти газот кога ќе дојдете во нејзина близина. Ниту мачката е злобна кога не ви скока околу нозете, ниту лавот е злобен кога ќе се фрли да ве изеде. Не рипнувајте одма, опасен е, но не е злобен. Нема да ви рипне да ве изеде бидејќи му сте одбивни.

На Istata od vcera, ku4ence, LaraSolare и 15 други им се допаѓа ова.
  3. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Сакам мачки ги сакам најманогу од сите видови на животни што постојат ....имам мачка и многу си ја сакам кога ми е тешко мислам дека нема подобар другар од неа ама само за оние кои знаат да го разберат нејзиниот поглед знаат дека и таа се соочувствува со вашата среќа или тага...исто така и кучето но сепак на прво место ми се мачките....

На ku4ence, CameliaMiller, Dgirlll и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    И тука може да се види, а и научно докажано дека на луѓето што не ги сакаат мачките не им е само тоа доволно, туку сакаат да ги убедат и останатите дека на мачките не им е гајле за нас луѓето :D
    Не е поентата дека се лоши, туку како и во се, љубовта е two way street. Се трудиш да им ја стекнеш довербата, и покажуваат внимание и тие. Не можат да бидат на повик или копче, и тие се живи суштества :D
    И да се надоврзам со постот погоре, кога видам дека деца се однесуваат лошо со животни, веднаш знаеш која злоба ќе лежи во нив како повозрасни.

На ku4ence, Someonespecial, LaraSolare и 16 други им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    На мачките им е гајле за вас.
    Си јадат, пијат, скитаат и спијат.
    The end.

6. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    [​IMG]I love cats <3

На Someonespecial, Tinushka, LaraSolare и 9 други им се допаѓа ова.
  7. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Citam golema debata se razvila okolu mackive.
    Luge ne e vo ptasanje dali gi sakate ili nejkete mackite.
    Na ulica ima i luge koj ne vi se bas fevoritni, sto treba?
    Da gi sutirate, da vristite, da dobivate zlocesti i ubistveni nameri?
    Ne se raboti za sakanje ili nejkenje na poedina vrsta na zivotni.
    Se raboti za toa kako se spravuvate so sprotivnostite.
    Site sakate kako gospogici/gospogi da ve tretira okolinata.
    Da, da i taa sto se pravi skromna isto to go posakuva.
    Naucete da cenite sprotivnosti, naucete go ona pogore @poenta sto go napisa, zalepete si ja ustata so flaster.
    Se sto ke vi dojde na pamet ne se zbori ili pravi.
    Sami sebe se odavate preku zbor, preku delo.

Birajte zborovi, birajte postapki.
    Ne e problemot dali ke se dopagate na nekomu, zaradi sami sebe.
    Kako zracite taka i privlekuvate.
    Sam na svetot ne se moze. Vidovi sme koj im treba interakcija.

На ku4ence, Jordanovska-K, Sanjichka007 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Абе дури и за гледање на кафе, се знае која фигура што значи - кучето е верност, мачката е лицемерност :D Кога сака да јаде, ќе дојде и ќе ти се умилкува, а после нигде ја нема :lol: Добро де, не се сите мачки исти. Истото важи и за кучињата.
    Мачките не ми пречат, нивните газди уште помалку. Ама јас сум си повеќе по кучињата, некако побрзо се приврзувам за нив и полесно можам да проценам како се расположени. Со мачките никогаш не се знае :D

На cresa-jagoda, Sky-butterfly, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Насловот на темата :D Какви се тие злобни миленици, го чувам да ме тепа :D Грда убавица, млад старец тој е стилот :D
    @AnaKarenina Ако се оди според тоа, општо треба да се земе дека со животните никогаш не се знае, не само со мачките, туку и кучето одеднаш може да те нападне, сепак и тоа е животно.

На ku4ence, Dgirlll, Lella и 6 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.708
    Допаѓања:
    266.220
    Абе и куче и мачки чувам моментално, не знам дали сум dog или cat person :) А да не зборувам дека и морски прасиња, желки, папагали имам чувано.... Можда сум само animal person, сите ги сакам :)

ПС да го видиш со каква нежност мачорот се однесува према мене, како легнува до мене и како слуша кога му зборувам (не морам да викам, само полека “не“ - и ме слуша, престанува), како преде без оглед дали го хранам јас или не (а најчесто не сум јас храначот) туку се мести во скут и ме гледа да му зборувам, ако не му зборувам со шепите ме чепка за уста :) :) :)
    Со кучето е најдобар другар, со сите нас спие, душа моја е тој :l:

На ku4ence, Dgirlll, LivingGlam и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Slatkarka94

Slatkarka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    FB_IMG_14464274200077053.jpg
    Ова е моето маче Јовче се вика о многу сака да се игра сеа мнг поголемо ова е слика кога беше малечко и многу си се играме заедноо.

На Istata od vcera, koritsaki, ku4ence и 9 други им се допаѓа ова.
  12. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    @Summerlover нормално дека и кучето може да те нападне. Eве нашево го има гризнато татко ми, ама во паника, зашто тогаш ја нападнало друго куче, па кога се обидел да ја земе во раце она од страв го гризнала. Зборот ми беше дека јас израснав покрај кучиња, па подобро им го познавам карактерот, за разлика од мачките. За мачките ништо не знам, пред некоја година кога почна едно маче да ми преде, се исплашив зашто помислив дека ми 'ржи :D :D

На cresa-jagoda, Lella и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.049
    Допаѓања:
    66.686
    Мора да биде драматичен, во склоп на жестината на дискусијата. :D
    И јас не сакам мачки, не дека ги мразам, ама не би чувала, одбивни ми се некако.

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.708
    Допаѓања:
    266.220
    Па добро, твоето е повеќе страв, него омраза или одбивност :)
    Мачките наспроти сите стереотипи, се привирзани за сопственикот.
    Кога бев на одмор мачорот ми го чуваше братучед ми, го мазел, пазел, се потамането, па кога си дојдов ми беше лут нејќеше да се гали со мене :) Исто реагира и кучето кога ме нема, скроз исто :)

На Lella, fairy88 и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  15. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @RainBow Реин, за драматичност уште на шпанско требало: Gatos, preferidos o viboras? Ole! :D :D
    @AnaKarenina Значи си немала прилика подобро да ги запознаеш :)

На Istata od vcera, ku4ence, Madam-A и 10 други им се допаѓа ова.
  16. GabyTranceॐ

GabyTranceॐ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    1.108
    Jas mng gi sakam cel zivot cuvam macki ii srkad se igraat I se miluvaat a I baska sekad se nenajadeni hhaha moite dve macinja samo jadat hehehe

17. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Не сакам да трупам статии за тоа ама ете, фино би било да прочитате. Плус и самата имам мачка и баш сум достојна да кажам за тоа. Не се замара типката, само леже и јаде, таква им е природата разбирам. Сум имала и куче и можам да кажам дека би одберала куче секогаш.
    Уште од мала пораснав со кучиња и имав таква поврзаност со нив што на крај кога ми умираа(најчесто ми ги тровеа комшиите) не можев да ја поднесам загубата и со месеци сум плачела по нив, имам едно куче, ми загина на суров начин а најмногу го сакав од сите и уште не ми е преболено. Си имам рамка со слики од него, толку многу ми недостига. Сум се правела мртва и пред куче и пред маче, мачката не се замара, кучето ќе дојдеше да ме душка и лиже по лицето. Сум ја земала храната на мачка, одма гребеше и ржеше додека пак кучето само душкаше и со рака ми ја туркаше мојата.
    Инаку сум имала и лошо куче, кое го чував дома и често знаеше да се изнервира и да ме трчка околу маса, такво беше мал раст и нервозно. Ама споредба со мачките, не можам да им правам.
    http://io9.com/study-backs-up-what-owners-already-know-cats-dont-car-1474310844

18. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Mnogu gi sakam mackite,osobeno dodeka se mali i slatki,gi galam,guskam,bacuvam i mnogu mi e zal koga ke vidam malo mace samo na ulica,ama za zal nemozam da gi spasam site i da gi nosam doma.Isto sakam i kucinja imam sarplaninec i kangal,ama sepak macinjata poveke si gi sakam

19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.403
    Допаѓања:
    96.167
    И јас спаѓам во оние кои не ги сакаат мачките. Од оние нивни језиви крикови во време на парење како мали бебиња да колат, па се до нивното мотање околу тебе само доколку се гладни или жедни. Ужасно ме асоцираат на нешто ѓаволесто и немило. Па кога ќе се разгребат по некој дел од мебелот... е тоа е веќе врвот:envy:.

На Istata od vcera, Dennings и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  20. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.472
    Не е точно дека се врткаат само кога се гладни и жедни....ако се стекне меѓусебна доверба ете како се приврзани еден према друг....јас немам зборови да опишам колку мојава маца е приврзана за мене не ме остава ни 5 миниту со мене доаѓа и во продавница и ме чека пред врата. Кога сум тажна, болна не се дели од мене, прави гестикулации да ме расположи. Прекрасни суштества се ако им дадеш доволно љубов и внимание исто ќе ти возвратат. А повеќето луѓе кои мислат обратно, само им даваат за јадење и ги оставаат надвор, не си играат со нив, не ги мазат, и нормално нема да се приврзат. А кој не сака крикови во време за парење нека си го кастрира/стерилизира својот миленик и нема да има проблем :)

На Istata od vcera, Dgirlll, LivingGlam и 3 други им се допаѓа ова.