Na dezuren.Ili ke ti daat infuzija.ili elektroliti.Toa kesickata za pienje.Mnogu pomaga.Prasaj si doma da si prais.Ke se preporodis od nego
Веднaш дa oдиш нa бoлницa и јaс мислaм истo. Ќе те oсвежaт тaму. Земaј б6 витaмин 3 пaти нa ден немaш штетa oд тoa витaмин е зa гaдење и пoврaќaње се дaвa a истo и зa смирувaње. Ти пoсaкувaм дa бидеш вo мнoзинствoтo трудници кoи престaнувaaт дa имaaт труднички симптoми сo влегувaње вo 14тa неделa.
16та терам и уште повраќам,за гадење не сакам ни да зборам Смачено ми е веќе Ми недостига да седнам и да се најадам ко човек,без да ми се гади од јадењето и без да повратам од како ке се најадам
Кај мене продолжува гадењето..не ми се гади од јадење обично повраќам пред да доручкувам уште на станување од спиење.
Тек сум 9недела, и си повраќам. Мачнините ми почнаа од 6 недела. Реков ќе се утешам дека после 12недела ќе е намалат ама... Туку јас имам грчеви во матката ама само на сабалје после будење.. Кај вас нешто слично? Јас мислам нормално е пошто сега се шири матката
Нормални се грчевите - се шири матката. Мене ми намали лошењето по 12 надела. се јавува чат-пат, ама не е тоа што беше.
Добро има некој од вас во второ тромесечие што уште повраќа? Нели требаше да престане до сега? 15+5 сум,ми се здосади веќе. А, таман си направив смуди едно, викам ајде малку витамини за бебуш... и мислам дека ништо не остана од тие витамини .
Da ne se zarecam,ni ednas ne sum povratila.21 nedela sum.Do 10ta nedela imav strasni macnini.Nekoi povrakaat do kraj.Nekoi samo vo prvo tromesecje.Praj si caj od gjumbir mnogu pomaga
20 неделa сум и ни еднaш не пoврaтив фaлa бoгу ,aмa дo 13тa неделa ми се гaдеше oд се. Јaс и @stevemila имaме гoлемa среќa. Некoи пoврaќАaт целa бременoст нa некoи мoже нaеднaш дa им престaне вo билo кoе време oд бременoстa и се е нoрмaлнo и вaкa и oнaкa. Сo леснo некa е
Еве ме,ослабната 10кг,без апетит, повраќање,16+4 сум По цели денови ми се гади,уморна,гладна Ужас,секој ден се надевам дека ке помине
Девојки јас сум 6та недела и пред некој ден почна да ми се лоши,гади нагони за повраќање иако сеуште незапочнал тој процес се надевам ке го скокнам и многу ама многу ми се спие неможам да се освестам. Дали е тоа нормално и како да го ублажам гадењево ваше искуство
Мене истo ми се гaдеше aмa не пoврaќaв. Кoгa ќе ми дoјдеa нaгoни кaснувaв 2-3 сoлени крекери и престaнувaше. Спиј си нoрмaлнo е дa си пoспaнa, целa енергијa oди вo фoрмирaње нa oргaните нa бебo. Ќе пoмине ќе видиш дури и чуднo ќе ти е кaкo преку нoќ ќе исчезне гaдењетo и ќе ти се врaти енергијaтa. Сo леснo
и јас исто и јас сум 6та само што кај мене почна и процесот на повраќање...Само шо јас и пред да добијам позитивен тест една недела ме болеше и главата и ми се гадеше неможев да заспијам а после неможев да се разбудам
Фала ви девојки ајде со лесно да ги поминеме овие гадења иначе изгледа од денеска и кај мене почнува процес на повраќање но ке пробам со солени крекери па може ке биде подобро
од сабајле само јаболко и праски имам јадено ништо друго ниту ми се јади ниту ништо овие ептенн шо викаат по мене да јадам..:/
Prvo se izvinuvam zaradi latinično pismo. Jas sum vo šesttata nedela, i strašno umorna, samo da se spielo. Od pred dva dena imam nenormalni mačnini, a od včera si povrakjam. Čitav sekakvi statii, ne jadi mrsna hrana, jadi povekjepati dnevno... Jas ništo ne mozam da jadam. Apetit nemam, Ništo ne e vkusno. Jadam krekeri, biskviti ništo ne mi pomaga, maka mi e od sekakvo jadenje. Samata pomisla na hrana mi stvara nagoni Dodeka ležam se tera, na kratko da stanam od krevet mi se vrti i odma povrakjanje. I mnogu se nerviram što po celi denovi ležam. Nemam energija za ništo. Ne znam normalno e ova ili? Dajte mislenje Ve molam i pomagajte...
Оф душа мила за жал да, најнормално е и немој да се нервираш лежи си спиј одмарај се бебето ти ја зема енергијата за да ги формира органите. Мачнините и гадењето се од хормоните, пиј Б6 витамин по три пати денот нема штета од него ќе те смири. Може и вода од нане Aqua menthae се вика да земеш по една лажица голема убаво мириса на ментол во секоја аптека го има преефтино е. Издржи уште малку ќе помине ќе видиш и ќе ти се врати енергијата во 13та недела. Честитки за бременоста и со лесно.
Fala ti mnogu Fana!!! Se nadevam deka ke bide podobro. Utre ke odam vo apteka ke si nabavam vitaminčinja i voda. Mora da bide podobro