Зa мaчнинa и гaдење кaснувaв пo некoлку сoлени крекери a пиев и бедoксин 3*1. Зa киселини лaднo млекo. И дa, си чекaш и се нaдевaш декa ќе пoминaт.
Здраво девојки. Јас сум 12 недела и од некаде 5/6 недела секојдневно имам темп 37.4 и многу ми студи, постојано имам морници и трески... Крвната слика ми е одлична се во нормала, железо 24, ниско црп, испитано бактерии на инфективно.. ништо. Од две мислења добив ист одговор - нормално е. До сега немам разбрано никој да ги имал овие симптоми... некој со слично искуство? Исто така секој ден по цел ден ми се лоши и истурам црева, желудникот ми е партали, паѓам во коми кога заспивам и се на се многу лошо се осеќам. Патем беба е супер, одлично се развива, немам болки ни грчеви и никакво крварење или нешто слично. Ви благодарам
Zdravo mamicki imam edno prasanje jas sum 11 nedela I imam macnini osobeno od sabajle, nemozam da. Stavam nisto vo, usta osven gevrece i. Jogurtce. Poradi macninite ne se hranam zdravo mn malku jadam meso samo stek a doktorot mi rece da jadam poveke meso ama nemozam koa go gledam mi see gadi. OdA salata samo krastavica I imam griza nana sovest deka ne sese hranam zdravo I mislam deka bebeto, nema da mi napreduva. Ima il nekoj drug vakvo iskustvo, imam cuvstvo dekaa ne se trudam dovolno za. Bebeto
А сокче цедено можеш? Ако имаш соковник цеди си секакво овошје со + цвекло. Гледај само железото да не ти падне, битно е тоа... а за железо треба цвекло, спанаќ, леќа, месо (а тоа чим сега неможеш гледај бар првиве три повеќе јади ги). За бебето не се грижи, тоа ке си зима се што е потребно, но нема да остане за тебе.. тебе ке ти ослабне крвна слика и имунитет. Витамини за трудници пиеш? Ке помине периодов и се надевам дека ке можеш да јадеш повеќе работи Мене па оваа бременост само краставиците ми сметаа до 3,4ти месец
Ti blagodaram za sovetot pijam femibion I magnezium dr nedela sum, na kontrola pa ke vidime so ke kaze krvnat slika ida doktorotm. Fala uste ednas
Za macnini zemi si Antimetil.Pisav i prethodno.Na baza na gjumbir se.Mozes i caj od gjumbir.Epten pomaga.Geldaj da ne si.gladna.Edno otvaranje oci kasni nesto,nekoi krekeri.Nesto lesno.Za da raboti zeludnikot.Zasto uste pogadno e koga si gladna
Девојчиња, нез во која тема да го поставам прашањево (ако има друга, пренасочете ме). нема ни 1 мес, а јас веќе почнувам да повраќам, од се ми се гади, 2 дена сум на двопек и кисело млеко.. дај кажете што да јадам и пијам, не можам да издржам а тек е почеток...тнх
Можеш да земаш антиметил апчиња на база на ѓумбир се. Чај од нане голтка по голтка. Пробај наутро уште не станета од кревет да грицнуваш нешто бисквитка, двопек. Во второ тромесечие најверојатно ќе се смират мачнините.
Devojcinja kako se snaogjate koga vi se povrakja nadvor ,na lekar? Jas skoro i da ne izlagam od doma ama nekogas koga mora nosam kesi za od prodavnica ama sram mi e .