јас секаде носев исечен лимон.Мирисот на лимон ме смируваше и ми ги ублажуваше гадењата.Пиев и б6 ,препорачан ми беше баш за мачнини
Jas isto taka od samiot pocetok imav macnini , a nabrzo i cesto povrakanje.Doktorkata mi preporaca deka e najvazno da se jade po malku , a cesto , odnosno da ne dozvolis da ti e prazen zeludecot , bidejki togas macninite se uste poizrazeni. Isto taka i gumbirot mi go preporaca deka pomagal .Bilo vo caj ,rendan so malku med ili pak tuka se prodava , a bi trebalo i vo Makedonija ,Schweppes Ginger Ale, koj mene mi pomogna premnogu.Doktorite go preporacuvaat za macnini , iako e gaziran sok, no nema kofein i ne e steten da se pie.A i ne samo doktorite , tuka i vo prospekti za trudnici e naveden da se konzumira koj ima cesto povrakanje i gadenje.Taka da , ako najdes kupi si , mislam deka bi ti pomognal mnogu. Za tabletite za povrakanje mi kazaa vo kraen slucaj da se napijam, ako mi e premnogu loso ,no da gi izbegnuvam. Ne bi trebalo dolgo da ti traat macninite.Jas gi imav od samiot pocetok do pri kraj na 13ta nedela.Sega veke okolu 15ta gi imam ponekogas , no znacitelno pomalku od sto bea.
Чаре за повраќање и гадење по цел ден? Од седма недела како ме фати, еве никако не ме пушта, а веќе 9+ сум.
Ја се подсмирувам со кока кола,и фишермен&фриендс бонбоните.Не дека скроз ми поминува ама колку толку ќе ме смири.
Јас сум 9 недела и уште на самиот почеток немав никакви мачнини ни повраќање ни сега дали е можно натака во поголемите месеци да ми се појават
Ја сум шеста недела, а од прошлата недела имам ужасни мачнини, поготово насабајле. Бев денес кај гинекологот и ми даде некои таблети за џвакање што биле со ѓумбир и витамин Б6 па ќе видиме како ќе се покажат.
Plasigen B6, околу 500 денари беа во Еурофарм. Малце гаднички се односно лутат, претпоставувам поради ѓумбирот.
Zdravo na site kazite mi sto da se napijam za mucnini i povrakjanjr od 5 nedela sum so povrakjanje srga sum 9 nedela lezev vo bolnica mi bese dobro ne povrakjav jadev nemav micnini sega doma pak isto neznam vise sto da zemem se probav ve molam kazete mi nesto
Devojki ima mn gadenje povrakanje mi ide nemozam me maci losd je vrtoglavica me vati grloto nemozam da goltnam nz so da pravam pomos nes a na rabota sum
Боловање земи си . Мене ништо не ки помогна скрос да ме отараси од мачнини . Антиметил пиев , газирана вода ама најчесто бев за никаде и лежев
Јас шмокав лимон,пиев антиметил и бедоксин некогаш.Страшни мачнини,но осеќам како ги снемува по малку,од денес 12 недела.
Јас имам после ручек и траат до вечер понекогаш земам гастрогард за шмукање и ми поминува. А некогаш јадам нешто, било што колку да работи желудникот и ми поминува.
Мешиња вие што сте на почеток на бременоста имате ли утрински мачнини и како ги решавате? Точно од 6 недела почнав да имам утринско гадење(не можам да повратам) само ми се гади, многу сум малаксана и никако не можам да станам од кревет. Малаксаноста, гадењето и вртењето ми траат до 17 часот и потоа престанува и така секој ден. Да сум дома нека ми се врти, ама на работа сум и не можам да издржам, цело време стојам на работа. Има ли некој начин да си помогнам или ќе терам така, од понеделник сум и прва смена па не знам како ќе издржувам. Секој совет е добредојден.
Јас од почеток имав мачнини едно време неможев да повратам па веќе 3 недели секое утро некогаш преку ден и ноќ повраќам дури и киселини повраќам секој ден е тоа ме убива гадно ама не преземав ништо бидејќи мојот матичен ми рече дека е нормално до 4 месец па ќе ги снема омалаксана сум и ми се врти апетит 0 и цел ден да не јадам не ми текнува ама си лежам повеќе и спијам и така ќе ми помине ама ако ти се повраќа повраќај ќе ти олесни иначе вака ако неможеш полошо е знам и јас бев така гледај јади повеќе овошје не јади тешки јадења тие уште повеќе прават да имаш мачнини.. со лесно ќе помине и ова све за бебуш ќе трпиме