Јас пиев по препорака од доктор Зитрон апчиња. Повраќав нон стоп и примав дури и инфузии. Мене ми помогнаа. Ама консултирај лекар
Остај. По цел ден повраќав, душа немав. Ама се поминува и се заборава. Јади переци сува храна, мене колку толку ми помагаа
Имав до 15та недела без прекин ден и ноќ сега сум 17+ ми доаѓа да повратам по некогаш ама не повраќам освен на некои миризби
@bella.s Зависи кај секој различно. Јас имав многу мачнини првите 3-4 месеци. А имам пријателка, 5ти месец е уште има мачнини.
Јас со првото имав до почетокот на 4ти..ама беа по различни, по слаби, сега уште од стартот на бременоста сум хаос, како болна се осеќам не како бремена, секој ден од утро до мрак малаксаност мачнини, гадење..како ќе се тера не знам..
Иста бев и јас. Полошо од тоа нема ми се чини. И најстрашно беше што не поминува. Се будиш со тоа чувство, легнуваш со тоа чувство. Нешто што барем малку ми ги ублажуваше мачнините беше кекс, јогурт и краставица.
Do 12nedela imav macnini sega veke nemam fala bogu ni m od macnini inace mnogu mi pomagaa za macninite vit b6 I nepeceni bademi
Витамин b6 ви го препишува доктор или сами си го земате? Јас и кај матичната и кај гинекологот спомнав дека имам многу мачнини ама не се многу потресоа, матичната рече можам гавискон да пијам, мислам ги нема во Мк.ама не ми погаат нешто многу..некој минимален ефект..