Од лекарства не смееш ништо на своја рака. Најдобро оди на доктор ако треба да ти дадат нешто. Инаку нормално е на почеток на бременост да те боли желудник и да си подуена, тоа ти е од мачнините.
Таман мислев се оттарасив од гадењето, уште тука било. Мене б6 страшно ми го копа желудникот. Како глад и дупка во желудникот осеќам од него, бетер ми влијае. Да не се крекериве и бананиве нз што ќе правев.
Со мачнини и јас уште си се дружам, ама многу ми влијае што имам изедено, ако сум јадела тоа што ми се јаде во моментот и повеќе пати во ден по помалку, подобро поминувам, ама некогаш од се што има дома ми се гади а мора да каснам нешто и веднаш повраќање..а банана мене мн.ми смета во бременоста, вчера од пола што изедов 3пати повратив..
Во суштина не повраќам,мачнини мнооогу ретко и кога ги имам си земам само мастика и одма ми поминува.Гадење исто така немам освен...можеби греота да зборам ама што имав еден колега толку страшно мирисаше на пот што човек и да не е труден мислам дека би повратил и некогаш кога ќе ми текне одма ми се повраќа.За среќа не е веќе кај нас,непријатно ми беше да му речам па само избегавав да бидам во негова близина
Веќе се навикнав па кога ќе поминат незнам како пак ќе се привикнувам без нив само бебушките да ни се живи и здрави друго ништо не е битно.
Во 21 недела сум а сеуште имам многу мачнини од се што јадам, имам многу апетит ми се јаде, веднаш после јадење организмов се сака да исфрли. Прогнозите се дека до крај ќе биде вака.
Јас 20 недела, исто и јас уште и мачнини и повраќање и малаксаност, вртоглавица..абе се во пакет..и јас викам вака или до крај ќе е или најмалку до 7ми
Што јадеш? Јас само леб сирење патлиџан ако каснам не дај боже благо или нешто мрсно не можам да дишам од мака.
До 7ми и јас бев со мачнини и повраќање Ослабив 15 кг Докторот ме советуваше да внесувам многу течности и така истуркав некако Пиев по 4-5 литри вода
Душо моја кога ќе се породиме јас ќе те носам во кафана во Скопје 24 часа да јадеме и пиеме ветувам! Земи овошен сладолед (што го викаме замрзната вода ) во замена за благо пробај.
Море да ослабам ич нема мака да ми е..ама не слабеам имам апетит..а и мене ми рекоа штом уште повраќам течности да примам повеќе.. Благо не можм и јас, кога и да каснам од стрв веднаш ќе повратам..инаку јадам речиси се, освен месо, него уште не го можам
Да Преку ноќ некако А бебе си напредуваше нормално Не јадев скоро па ништо а повраќав Вртоглавици,мачнини,гадење,мислев дека ќе се срушам тој период Ќе помине се за брзо Со лесно само па ние јаки сме
Јас второ тромесечие супер си поминувам, но денес уште од сабајле приметив како да ми се лоши. Изигнорирав, си јадев, па благо...и сега пред 15 мин си повратив. Дали е можно пак да ми се вратиле мачнините или можеби повратив од храната што ја јадев? 24+1 сум. Смеам ли чај од нане да се напијам?