5ta nedela sum.. do pred nekpj den nisto ne mi bese samo tapi bolki... ovie 3 dena ke puknam.. omalaksana sum pagam na sred raspolozlivost. .. mi se losi macno mi e a ne povrakam. Sekoe utro kaj 6ipol 7 se budam od cvrst son i toa samo od so osekam macnina.. navecer isto taka... ve citam i si velam tek sam pocela
Баш така, тек си почела Лек ако бараш за мачнини не постои. Кока кола, кисела вода и швепс може да те вадат овие три месеци. Со среќа.
Uste 2 nedeli imam za pregled kak ginekolog no ke moram porano... neznam koj pat da go fatam epten macno mi e
јади почесто по помалце..не се оставај гладна полошо е.Кај мене траеше 16 недели.Буквално преку ноќ ги снема
Можеш антиметил јас ги пиев и ден денес ако осетам мачнина, по 4 5 на ден се дозволени на природна база биле. А ранитал кога ептен ми беше лошо и ме болеше желудник
Не помагаат антиметил, барем мене не, џабе пиев, толку силни беа мачнините и мирисите јас не можев во тинекс да влезам од што не можев храна да гледам. Многу е страшно, на моменти од кожа ми идеше да излезам посебно што трае и трае... мој совет ти е да си најдеш од што ќе ти е најлесно овој период, да јадеш колку да внесуваш нешто, на пример да грицкаш квики, двопек постојано да зимаш по неколку.
Lelele ke spobudalam neznam ni na koja strana veke da se zavrtam.. znaci nisto ne mi pomaga gevrek taka malku moze ama nepceto mi se razranu od nego... banana malku.. ama dzabe epten mi e gadno ne povrakam a me tera a nemozam, samo mi se lose samo ustata plunka mi sobirama gladna ko kuce sum
Исто ни јас не повраќав многу, а лошо 24/7.. нема спас, мора да издржиш... пак ке кажам, претешко е, како да имаш стомачен вирус постојано!!!
Ako vi e za uteha jas povrakav nasabajle samo do negde 12 ,13 ned posle odednas pomina se a mnogu mi pomagaa nepecenite bademi I epten epten ako mi bese loso piev bedoksin no po preporaka na dr
A tek 5ta nedela sum nisto ne mi bese do pred 2- 3 dena. Posle samo sabajleto pocna sega od jutra do sutra deneska ne se mrdnav od krevet neam sila... se otepav i od placenje od so neznam kako da se spravam.. Znaci tolku gadno cuvstvo... isto ne mi bese od pred 2 3 dena pocna vaka i prven samo sabajle deneska posebno cel den.. uste na pocetok so prva bremenost na mazot mi mu vikam prvo i posledno... slaba sum epten nemam sila da se spravam i cel den lezam i placam...legjanot do mene za u slucaj da ne napraam lom
Мораш прво да се смириш,со нервоза бетер си правиш. Прво станување земи соленки касни, банана, во текот на денот кисела вода и да, ја антиметил пиев. Се на се дали 15пати повратив, а ми се гадеше па да не те разочарам до 18та, а ми почна од 5та. Ќе се навикнеш. Звучи безвезе, ама стварно навика е. Кратко ми поминаа мачнините до сега, значи 12недели надокнадив со храна дупло.