Ајде малку похрабро мораш да живееш покрај лошењето, нема да помине за една недела така да мораш да бидеш силна. Штом ти почнало ќе трае до крај на органогенеза сигурно. Кај многу жени се случува па сите преживеале ако ништо не јадеш оди на инфузија обавезно.
И мене од петта недела ми почнаа многу рано. И ниту еднаш не повратив. Она што би те советувала е никаде сама да не мрдаш од дома ќе ја губиш нагло и енергијата. Јас бев затворена во соба три месеци бидејќи здивот не можев да им го поднесам дома, се ми смрдеше. И цело време се трудев да спијам дома макар и 24 часа во кревет плаченка али немаш друга опција. Исто ми годеше да бидам на работа и од на колегите муабетите подобро ми идеше. За храна...ништо буквално некоја грисинка и кока кола. Бадеми. Е после наплатив со јадење @Leo-nora чим аја преживеа сите ќе поминете, слушај ја што ти збори најмногу накапа од сите нас овде
Lelele luge me plasete hahah.. so samoto vdisuvanje i izdisuvanje mi se gade... od soba nemam izlezeno cel den i se molam za sto pobrzo da mine ama tesko...bozeee mi pomozi..plaslivec sum do nemaj kade
Да ми помагаа како рутина ми беа кога ке станев одма пиев и кога ке осетев попладне пак пиев, за возење исто пиев кога ке појдам.. гледај да јадеш што ти е омилено пробај со овошје зеленчук со бадеми .. јогурт пи колку да не си гладна..
Нема зашто да се плашиш, нормално е само што кај некои овие мачнини се мн поизразени. Истата мака ја имав и јас до скоро 17та недела, ако не внесуваш храна и вода мораш на инфузии, јас исто не можев ништо во уста да ставам па ацетон во мокрача ми се појави така да инфузии се спасот, и тебе подобро ќе ти дојде
Se otepav od placenje zas ne funkcioniram kako normalna licnost haha tooolku mi e tesko tolku mi e macno i mi se lose so nemozam da opisam... a nemozam da povratam.off imam uste mnogu za izdrzuvanje Imam uste mnogu furni leb za mesenje tek sum nq pocetok.... So konsultacija od maticen gi zema? Nez zimi banana mandarina i jabolko so jadam drugo nemozam da gledam.ne da vnesam sega so pisuvam mi se losi
Девојки, истиот проблем го имам. Гадење и повраќање дури со вртоглавица и жештина во градите. Решението е многу вода и др.течности и поздрава храна, минимално шеќери ( пр. 1 средно парче торта дневно ) и без радијација од мобилни, телевизори, лаптоп. И можите и тие апчињата антиметил од ѓумбир 3x1. Испробано!
За благо сега почнав да јадам 6ти месец вака ретко многу да каснам нешто пиев многу вода заради притисок и многу овошје конзумирав ич не гледав здрава храна туку било што ми сака душата тоа јадев не се ограничував бидејќи бев ограничена со мачнини
Eve me denes so nov den so nova maka... vcera cel den 3 pati umrev mislam od jutra do sutra macnina.. bukvalno cel den... denes ko za pocetok dobra sabajle se okej.. od 4 casot padnav na nula... i posle toa prebledev cela bojata ma liceto zolta... crevata ai gi isturov od ppvrakanje duri nozi i race mi se tresea... prv pat povrakam.. i def ova ne go izdrzuvam
Проба со антиметил? Ќе ублажат и ќе се намали лачење киселини. Од Антиметил имаш пиено? Мене ми поможваат. А само повраќање? Или и главобола, вртоглавица или жештина во градите? Имаш нешто од овие симптоми ???
Не само мачнини не повраќав ич, дали 2 пати од нервоза имав нагон за повраќање(така реагирам кога сум многу нервозна/ растревожена во бременост).Имам пиено антиметил и ранитал. Главоболка многу често на почеток со кетонал ја лечев како мигрена ептен болна и честа. Друго ништо од симптоми. Сега дум 26та недела полнам 27ма веќе во 7ми месец само главоболка поретко имам ама не пијам кетонал веќе само далерон парацетамол блокмакс што имам при рака а кога се возам ако осетам мачнина пијам антиметил но ретко се дешава
@Makedonka007 nemam probano uste antimetil denes ke idam kaj ginekoligot da prasam dali smeam i da mi prepise. Dali se stetni ili mozam slobodna da gi pijam. Moram nesto da zemam zas ke spobudalam od doma nemozam da isadnam eptwn mi e macno. Kako.nekoja budala od bolki vo zeludnikot i od losenje se razbuduvam sekoe sabajle vo 6ipol 7 casot i mizam.i jadam banana kako bolna za malku da dojdam pri sebe
Е девојко ти си во третото тромесечије, убаво си издржала! Ти посакувам многу многу среќа! Што ти рече гинекологот? Мене ми рече можи да се пијат, само за колкав период не знам точно. Ги пиев 3 дена и прекинав. Подобро ми е, ако има нешто еве ми го пакетчето на полицата до спалната
Jas bev vcera se pozaliv deka mi e macno epten 2 3 dena po cel den od sabajle do vecer... no gi piev vital pregna. Nekako poslednata den koga se napiv osetiv loso posle apceto. Vcera ne se napiv i bev na ginekolog malku mi bese okej mi se losese no mozev da drzam... i rekov daj nes da zem protiv losenkw nema sto veli... ako i slednite dva dena ti e isto odma na infuzija... i kazav za apcinjata so gi piev rece mozno e i da e od niv prekini ni... ni mi rece zemi drugi ni nis... pocetol na dekemvri sum na kontrola so krvna sliki pa ke vidime...