Лесна работа за швалер вака дуплирана, со болки и несредена Кандидати за масажа се секогаш добродојдени!
Utre zdravje vlegnuvam vo 7ma nedela. Uste or 4tatq nedela do den denes sum so strasni macnini losenja i povrakanje i infuzii i apcinja i nisto zivo ne pomaga. Ke zaulavam zimi se ova ne se trpi nit se jade nit se pie nit se spie ni sedee.. sekoja vecer se molam posledna u losenje da e
Rekord postignuvam veke, aman mi se veli... 13+ nedeli od start ne prekinav so povrakanje...amaaaaan dusa neam
Душа... Жал ми е, стварно не знам како да ти помогнам.... Те охрабрувам за понатаму! Храбра и јака мамичка! Те гушкам! Чувај се! l:
Dusa nemam veke.. se na zemja isturiv i kraj nema.. nez do koga vaka, kako sum trgnata se plasam do kraj da ne bidam vaka. So apcinjata mi e okej ama.niv sig nema da gi pijam dolg period... puknav veke
Полека не се нервирај што и да е ќе преживееш. Јас цели 6 месеци бев со многу лошење дури кога влегов во 7 ми помина одвратното чувство но и тогаш со страв јадев. Од 7ми бебево тргна да искача па ме легнаа во кревет два месеци само до вц одев. Еве сега чекам да се породам секој момент. Преживеав но бременоста ми е најодвратното искуство до сега. Најчесто поминува после 14 недела така да има голема надеж дека ќе се стабилизираш.
A dobro Kako se spravuvas ziti se.. jas na 5te min povrakam a ni jadam ni pijam. Od ronka povrakam od goltka.. od bukvalno sekakvo jadenje i pienje...sila na nula
Јас не повраќав толку но се мачев премногу после секое залче каснато. Веќе во 5 месец организмов ми крахираше и тогаш многу повраќав. Единствеен начин е да наогаш занимација а не да се оптеретуваш со тоа колку многу ти е лошо и само за тоа да збориш. Ок лошо ми е ама ќе земам геврек со кашлавал малце па со некој ќе излезам ќе седнам во кафич или ќе прошетам. Низ дома ќе си наоѓаш нешто или викај другарки. Инаку психички се забегува.
Da ispadnam u kafic??? Toa e poim.. ja na 5te min povrakam nemam vreme da idam do wc legan stoi do mene... povrakam i dodeka se ispravam da se izbrisam jas pak se navednuvan na povrakanje. Da kasnam gevrek ilo nez sto? Jas stavam u usta i uste na 2roto dzavakanje povrakam a nepa li da goltnam. Si pominala loso da, aka od tvoeto loso ima i poloso. Minam loso a mozda ( a nedaj boze) i od moetoda ima nekoja poloso.. Sepak.. ne sw objasnuva, covek moze samo da oseti..pa da zbori dali da se zali ili ne...
Драга те разбирам целосно, кој не искусил не може да знае што е гадење и повраќање 24/7. Јас со двете бремености го поминав истото до 16 недела. И после тоа беше мачно но не до толку. Консултирај се со матичниот да те упати на дневна инфузија, јас примав и со двете по неколку дена и верувај помага, ќе се освежиш барем малку. Во мојата ставаа реглан и ранитал плус витамини. Пробај, мислам дека нема да згрешиш.
Bev 2 pati vo bolnica po edna nedela lezev tamu isto mi stavaa plus reglan... no dodeka bev tamu primav po 3 4 infuzii na den okej mi bese.. bez niv doma nisto... se probav.. veke nemam ni veni na racete pomodreni mi se celi od bockanje
Уффф, само се надевам дека за брзо ќе ти завршат. После стварно се заборава, ама додека трае е многу тешко. Издржи, друг начин нема
Леле јас потполно те разбирам ама мора да се изржи еве ако ти е утеха јас веќе прекинав со повраќање една недела т.е. кога бев 16 та недела.кога читав си викав Господе зарем само јас и Леонора повраќаме во овие бремености ајде само храбро многу пати и јас си викав дали некогаш ќе заврши ова повраќање со месеци не излегов од дома ама еве една недела ми е подобро