Трета бременост ми е и сеуште се мачам со повраќање како и со претходните бремености до крај да се повракало. Сега сум 16недела некаде си викам белким порано ќе престанат со ова бременост ама тешко иде засега .. ништо не ми е слатко и ништо не ми сака душата од се да се повраќало
@strelkata 13 vleguvam denes. Ne znam do koga ke tera ama povrakjanjeto kako da ne od zeludnik tuku kako celata hrana vo hranoprovodnik da stoi i samo ceka da otvoram usta. Vcera se sluci istoto posle dorucok koj ne bese voopshto obilen. Sednav i nekako nesakajki se doprev pod vrat nekade i me iziritira i pravo povrativ. Pocnav da jadam epten pomalku. Nekolku zalcinja pa odmor pa pak isto i da bidam ispravena 30-40 min posle obrok. Voda po nekolku goltki ama mislam da mi dades tuba od 5 litra na ednas ke ja ispijam kolku sum zedna.
И јас бев на почеток така, храната не ми се ни вареше, не ни стигаше до желудникот. Како голтав така излегуваше. Сеуште неможам вода да пијам, пијам само кисела вода и кока кола или нешто друго газирано. И си викам имаат ли крај мачниниве.
Ама не се секирај, се полесно и полесно ќе ти биде. Може ќе имаш мачнини уште ама поиздржливо ќе ти биде.
Taka nekako e. Vlegov vo 15 nedela i imam super denovi i denovi koga mi se gadi i retko ama se slucuva da povratam. Ima li nesto shto pomaga za varenje na hrana ili protiv gadenje? Piev b6 dodeka bese sekojdnevno gadenjeto ama nekako shtom prestana i jas prestanav da gi pijam.
Незнам маче, јас ништо не пиев,си трпев и сеуште си трпам кога ќе ме фатат мачнини, си повраќам и толку. Ми олеснува со кисела вода и кока кола, ама ептен ладни. Дирекно од фрижидер. Во моментов немам спас затоа што се разболев и не пијам ладно.
Lele kako za mene da raskazuvas hahahah Isto ladni od frizider i toa strogo jana voda. Mi se ide 1l da ispijam ama se napiv li poveke od goltka-dve racunaj dorucekot go povrakam . Se moram vnimatelno. Ke se izdrzi nekako. Ke pocnam pak so b6.
Јас одамна веќе сонувам водопади и езеро и цела вода како ја пијам хахаха стрелката дојде и суша настана веќе сум 34 + 2,и се тешам дека за кратко ќе можам да се изнапијам течности. Сега се напив кока кола ама не е ладна и не ми е ист филингот
Јас сум 25+6 ми се вратија киселините во уште полоша форма..што и да каснам ми врие во хранопроводот. Ужасно. И сода бикарбона ќе се напијам не помага којзнае колку. Исправена седам после јадење. Помалку храна земам. Исто ми е..
Уф бе многу се лоши тие мачнини, повраќања и киселини, да неможе човек да ужива во бременоста и да се радува. Пробај со рупурут, тие помагале за киселини.
Девојки здраво 7ма недела сум и имам ужасни гадења, а денес почнав и да повраќам. Сабајле при повраќање повратив малце крв ама не дадов некое значење мислев заб некој, сега пак повраќав и повеќе крв повратив од сабајле... ајде да повраќам повеќе време да па речеме изиритиран желудник ама денес почнав... ме фаќа паника...
Гледам сеуште нема одговор од некоја што искусила такво нешто. Мачнините ќе ги имаш, и јсс од 7ма недела имав мноооооогу мачнини, повраќав буквално се што ставав во уста, ослабев 6-7кила. Но никогаш не повратив крв. Извести го гинекологот обавезно.
Zdravo devojki 17ta nedela sum imam premnogu gadenja na sekoj 2ri den po 3 pati na den pocna panika da me fajka na maticniot mu se javjam sekoj den skoro mi vikat premnogu e gadenje i nisto ne mi davat nekakvi apcinja da pijam apetit nikakov nemam.
Нормално е јас до 16та недела повраќав секој ден за жал е тешко и мораш да поминеш низ тоа... Пробај анитметил апчиња или имбифем капки на доста трудници помагаат