Zenski vlegov vo 4mesec normalni se zgolemeni glavobolki, imav dva dena glavobolka so ne se podnesuvase majkami mi rece sigurno e pritisokot deka zadniot del me bolese i mi rece demek barem malku kafe vo denot vnesuvaj, se protivev deka jas zavisnik od kafe sum edvaj izdrzuvav a da ne se napijam i utre denta se napiv ama onaka mala solja okey bev posle dva dena ne se napiv rekov da ne mu nastetam na bebushot i pak ko za belja me fati golema glavobolka so samo na spienje me terase nemozev od krevet da stanam eve me sea nekolku dena okey sum, ja kontaktirav maticnata mi rece normalno e demek ama ko sakav da spomnam za pritisokot neso mi rece deka nemozi mnogu da se namali a jas imam i migrena nasledena od tatko mi e sea tie apcinja mi se zabraneti da gi zemam vo tekov na bremenosta edinstveno ako nemozam da se spravam so bolkite mi rekoa na bolnica kje mi daele sto treba nekoj sovet?
5ти месец од бременост сум, а веќе започнаа да ме мачат многу киселини.....Во првата бременост тоа го имав при крај на бремеността кон 8ми /9ти месец, а сега уште во старт на 5ти месец. По природен пат со помош на зелени јаболка, жив ориз, кисела вода не поминуваат....дали е премногу штетно ако се напивам сода бикарбона од време на време.... ....знам дека е штетно, не дека не, ама дали би можела премногу да си го оштетам желудникот од содата и незнам на плодот како влијае тоа?
Имам киселини буквално од се , а сум тек 5ти месец од бременост, ....како ги потиснувате киселините? Мене до некаде зелено јаболко ми помага,но неможам во секој момент да јадам.... Неиздржливо ми е, зошто нема ниедна храна за која би кажала,еве тоа пример не ми прави киселини...
смееш да пиеш кафе до едно во ден , нема ништо штетно од едно , јас на почеток неможев ми се гадеше од него и исто имаб главоболки ми пагаше притисок
И јас со јаболко си помагам моментално само, инаку ни сода ни гастрогард не ми помага, а имам киселини уште од почеток,до крај бардовци
еве сега видов на нет. имат Витаминка сода без алуминиум...но каде ли ќе ја најдам во нашето мало место...
Јас имам од 10-11 недела исто како тебе ништо неможам да јадам, а се ми се јади и повраќам само од нив прво јаболко помагаше, па гастрогард и сега пробвам со бадеми печени несолени до крајо незнам со ќе се прај ако продолжи вака а сега почнав 14 недела.
8 недела сум и немам ич апетит, јадам оти морам јадам.И некако храната ми нема воопшто убав вкус.Често имам гадење но повракање не.Дали е ова вообичајно?Од вчера вечер како да ми е надразнен стомакот, изедов едно јаболко и после ме фати стрв за паштета и каснав едно парче иако знаев дека паштети и такви работи не се препорачливи но си викам од еднаш сигурно нема ништо лошо да биде.И по некое време ме фатија киселини и болка во стомакот и се уште не можам да се вратам во нормала.
Нормално е,и јас бев иста гадење,нејадење,немав сила од кревет да станам...од помош е многу ако лежиш на лева страна и крекери насабајле додека си уште во кревет јади,сега сум 24+4 ј пак почнува да ми се гади и да ми смрдат некои преубави јадења и многу ми е криво,жива ненајадена сум...ми се јадеее
Еве ме и мене 21+5 уште киселини, уште си ги повраќам неможам да јадам ништо само на сува храна сум и то си донесе последици. Лимони, портокали не иди во предвид се што е здраво јок од јогурт му се чини живеама ама то е ќе се издржи.
Антиметил не пиеш? За киселините прашувам бидејки и јас имав многу и само Антиметил ми помагаа па си јадев буквално се.