Маче и со првото и со второто сега имам мачнини и повраќање. Разликата е што сега ми се по намалени може дека организмот е навикнат. Се пробував, ништо не ми помагаше, но после 13та недела се намалуваа и беше поиздржливо. Сега сум 16та,вчера цел ден се истурив од повраќање, плус мигрената ме држи веќе 3 дена а несмеам ништо да пијам освен парацетамол на мажите им е лесно, напумпај и чекај. Ние го јадеме стапот. Само се радувам што ќе си имам и ќеркиче, докторката претпостави дека е девојче но за сигурно ќе видиме ваљда на наредната контрола душа мајкина, љубов ми се децава Така охрабрувај се секој ден, знам дека ич не е лесно но мора да издржиме. Освен да пробаш некои апчиња или сируп против гадење и повраќање.
Mora da spodelam i jas.....Silni macnini od samiot start, povrakanje po nekolku pati vo den, od se mi se gadi, da pomislam na nesto mi se gadi, legnuvam so gadenje, stanuvam so gadenje, samo lezam, ne mozam drugo nisto da pravam, 12+ sum...sekoj den se nadevam na podobro ama poloso mi e... Znaci mi se place, voopsto ne mozam da se izraduvam na bremenosta...se sto procitav probav, nisto ne pomaga....
Со првото два пати повратив, еднаш од кафе насабајле, еднаш од пица навечер. Со второто скоро секој ден, во различен дел од денот. Многу ми беше мачно, некогаш и ноќеска се будев за да повраќам. Последниот ден, сабајлето пред да одам на закажан царски, застанав по пат и излегов од кола да повртам онака за последен пат ,тогаш ваљда и од стрес. Исто и многу киселини имав во двете бремености, само рупурупт и гастро гард, ама ефектот беше краткотраен.
Ми се намали подоцна во бременоста после 4 месец, не повраќав секој ден. А кога повраќав после тоа ми олеснуваше. Гадно и мачно е чувството, ама киселините не ми поминаа до последен ден. Кога седев малку свиткана и веднаш ме гореше киселина.
Јас имав претераано многу мачнини до 14та недела и после постепено се намалија. Буквално по цел ден повраќав и само лежев од што немав сила. Што се не пробав од апчиња до јадење ама ништо не ми помагаше, ослабнав 6кг дури и водата ја повраќав. Мој совет е што почесто солено јадење одма насабајле како пецива, бурек, банички со јогурт но во мали количини. Мачно ама кога ќе помине си толку благодарен што си издржал и конечно можеш да уживаш во бременоста
Posle 14 nedela kaj mene gi snema skroz preku nok. Jas prvite tri meseci oslabev 5 kg. Koga kje mi tekne strasno bese
SunladyНов член НОВ Leleeee gi brojam denovive be do 14..... Barem malku da se namalat,da mozam nesto da napravam i so sebe si i vo domov....edinstvena aktivnost mi e sto go zemam detevo od gradinka so 300 maki....i drugo nisto....epten mi e macno
@TutiFuti конечно ми стигнаа апчињата nausema, пиши ми колку пати дневно се пијат, не разбирам германски
Хах абе знаеме сите имаме пристап на информации во денешно време, но ок, ништо страшно ќе си преведам. Фала
Која недела си. Не се секирај ќе се намалуваат. И јас поминав многу лошо со првата бременост па затоа сакам да помогнам, несебично да споделам искуство од се што ми помогна
За киселини од Германија ми донесоа Ренние апчиња, ептен се ефикасни, Гастрогард може вода да им носи врска нема, едно апче и топ сте, ако има кој да ви донесе, околу 10-13 евра се, ама вредат за секој денар!
Za tri dena 14 nedela, 13 + 4..... Puknav vejke....a be prvata bremenost mi se gadese ama izdrzlivo, se normalni aktivnosti si imav.... Ova sega e pekol...
Гадење, гадење, гадење. Понекогаш ви завидувам на тие што повраќате, може олеснува некако.. Од воздухот ми се гадипа и жештинове и маска кај што е неопходно!? Во прва бременост мислев дека можам и да летам, сѐ беше розевникаво. Сега не можам да станам од кревет, пајаци ќе нѐ изедат по дома. Има некое чаре или да чекам до 14 та недела?
Јас па сега сум по ок, во втората бременост ми е поиздржливоза разлика од првата. Инаку мислам дека едни апчиња германски помагаат. На база на витамин Б се. Сабајле се напив, мислам дека од нив ми е подобро засега. Ама и јадењето го скратив денес, јадам по малку.
Odvaj cekam da pocnam da jadam so apetit...vaka samo jadi bezveze kolku da imas nesto vo stomakot...ahhhhh....znam deka ke pomine koga togas ama tesko e sepak...
Неиздржливо е, измачување е за жал ако имаш некој од Германија нека ти донесе nausema или тие за киселини што ги спомна членка погоре.