Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мачнини во текот на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Bela-30, 3 октомври 2014.

1. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.839
    Јас денес заклучив дека ми се гади од воздухот! Не е можно секаде воздухот да ми смета, посебно во маркет, лифт, влез, кола, дома, кај моите.. Заклучокот беше дека до воздухот е!
    Да, и помислата на храна, или отсуство на храна повеќе од 2-3 саати (подобро ми е кога грицкам нешто отколку да е празен мешко). Не можам да јадам ако намирисам дека нешто се готви, ако е веќе готово може и да пробам. Ако нешто со сласт изедам, после тоа од самата помисла на тоа јадење ми се повраќа.. И завршено е со омиленото јадење. Би јадела овошје, ама па киселини имам од него :drunk: и така се живурка некако ден за ден :smirk:

Последна измена: 29 јуни 2021
    На strelkata и Sunlady им се допаѓа ова.
  2. Sunlady

Sunlady Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2021
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    34
    Vo market ne sum vlezena dva meseci, mi se gadi od pomislata da vlezam...a ne pa da gledam hrana... Nitu ovosje nitu zelencuk jadam, mi e loso, samo nezdravo nesto jadam..... Tuf beee i taka den po den, so nadez na smiruvanje.....ama tesko i bavno odi toa....

На strelkata му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ivana-Iva.94

Ivana-Iva.94 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2015
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    313
    Леле ова ко јас да сум го напишала :). Исто се чуствував и јас ама буквално исто. Меѓутоа еве сега сум 14+0 и за среќа веќе ситуацијата оди на подобро. Имам уште мачнини и се чуствувам подувано ама далеку подобро од претходно. Бидете силни мамички и ви посакувам побрзо да ги замените мачнините и киселините со зголемен апетит ;)

На Anaksunamoon и Sunlady им се допаѓа ова.
  4. panda46

panda46 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    128
    Zdravo devojki, jas sum 9ta nedela a macninite i povrakanjeto pocnaa vo 6ta nedela. Najcesto imav macnini i povrakanje navecer, no vo tekot na denot ne mozev da jadam skoro nisto. Poslednite nekolku denovi pocnav da jadam poveke od normlano a i ovie dva dena mi gi snema macninite. Citam deka ne e dobro ako gi snema simptomite pa me interesira dali ima i nekoj druga kako mene, koja vo 9ta nedela bila veke podobro?

5. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Како не е добро ако немаш мачнини? Баш подобро за тебе и за бебка, ќе можеш повеќе да јадеш, а и бебуш добро ќе напредува. Симптомите може да те држат и цела бременост, а може и ич да не ги осетиш. Ич да не ги мислиш, радувај се што поминале. :D

На panda46 и Emy867 им се допаѓа ова.
  6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.473
    Допаѓања:
    96.816
    Каде читате вакви работи и зошто самите си правите проблеми каде ги нема?
    Ниту еднаш немам повратено, 12та недела сум, супер фит се чувствувам, летав и со авион, а бебето е одлично.

Последна измена: 1 јули 2021
    На tina2018, panda46 и Tiny Love им се допаѓа ова.
  7. panda46

panda46 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    128
    Znam deka mozebi e samo panika i deka preteruvam ama ednas imav spontan i sega sekoja promena ja istrazuvam i poveke otkolku sto treba. Gledam deka poveketo sto imale macnini im traele barem do 12ta nedela pa poradi toa se zagriziv zosto kaj mene gi snema tolku brzo...se nadevam deka ke bide se super i deka ova se samo moi filmovi vo glava. Vi blagodaram na utehata, mnogu mi znaci @Emy867 i @nevermet18

На nevermet18 и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.473
    Допаѓања:
    96.816
    Опушти се и остави читање, ова е твое бебенце:l:

На panda46 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anaksunamoon

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.839
    Голем дел од нас имаат по некое такво искуство. Јас би отишла на едно ехо, чисто онака за смирување на паника. :mm: пс. Ист извор имаме консултирано, јас во првата бременост имав таков страв (демек се намалуваат хормоните, нешто се случува со бременоста и исчезнуваат мачнините) дека имав минимални мачнини. Право здраво 4год. човече е до мене. Вториот пат кога останав бремена и заврши со миссед близначка бременост, имав многу симптоми, дури и по веста дека бременоста не напредува. Така да, изгледа не важи за сите секогаш

Последна измена: 1 јули 2021
  10. panda46

panda46 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    128
    Bev na pregled denes i se e vo red, samo sum imala sreka macninite da pominat za kratko vreme❤

На Anaksunamoon му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anaksunamoon

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.839
    Ете, гали го мешко и уживајте! Да ти биде цела бременост така лесна. (fingers)
    И јас сум 13+2, и се мислам да ја напуштам групава, вчера и денес значително подобро се чуствувам. Доказ ми се чиста кујна и дневна :lol:

12. Sunlady

Sunlady Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2021
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    34
    Blaze tebe.... :)

13. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.462
    Допаѓања:
    1.204
    Jas imav golemi macnini do 13/14 nedela preku nok mi gi snema skroz se ispaniciv i otidov na doktor se bese dobro. Za da si bides pomirna mozes da odis na doktor megjutoa mislam deka se kje bide vo red.

14. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Нешто посмотано од мачнини нема. :x Освен во прво тромесечие, цела бременост ја искарав без нив... и сега баш при крај почна пак да ми се гади, да ми се повраќа. (facepalm)

На Sunlady и strelkata им се допаѓа ова.
  15. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    769
    Барем при крај си ти

На Sunlady му/ѝ се допаѓа ова.
  16. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    769
    Јас сум 21ва недела и од сабајле ми е добро. Но во текот на денот не ме промашуваат мачнини. И така, си одам од работа и си повраќам. Ми се смачи.

17. Sunlady

Sunlady Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2021
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    34
    Lele strelka, pa uste poloso mi e koga te citam.....

На strelkata му/ѝ се допаѓа ова.
  18. dzuliiija

dzuliiija Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    48
    Здраво идни мамички . После толку време и јас да се приклучам на оваа тема :)
    Бремена сум 7ма недела , пред 4 дена бевме на ултразвук и веќе имаме срце , се е во ред .. примам Prolutex инјекции на 24 h , Impryl, Utrogestan .
    Еве веќе 4 дена се осеќам омалаксено , неможам ништо да ставам во уста дури ни вода , едвај на сила голтка по голтка .. ми се врти , гадење имам на секои 10 мин … Дали некоја со такво искуство може да ми каже како се справувате со ова.. Поздрав и со лесно на сите :l:

На strelkata, Sunlady и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  19. Anaksunamoon

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.839
    Честитки, добредојде во темата ;) Гадењето и повраќањето, како и недостигот на енергија се едни од најчестите симптоми на бременост. Мене за гадењето ми помагаше грицкање сончоглед, квики, грисини, овесни колачиња, овошни воденкасти сладоледи и најчестото: сендвич со сирење и патлиџан (facepalm) Јадење на 1,5-2ч. мини оброци. Исфрлив миризби секакви, само со косили можам да се туширам, парфем, дезодоранс или освежувач е недозволиво :angel: иам чувство дека ариел и ленор нема во иднина да се користат низ дома, затоа што најмногу ми сметаа. Јадев кај моите или нешто салата оти не можев да готвам - манџа, кромид, пржени/печени пиперки, месо што се готви душкам од преку три улици и бегам колку што ме држат нозе. Ако има нешто зготвенко може да каснам, ама толку од тоа јадење-после е бљак! Ако легнам да протегнам нозе се успивам, а станувам на секои 2-3 саати за веце и иам чуство дека не ни спијам. И така во круг, другиот ден ненаспана, нова тура и нова авантура:lol: сѐ до 13та недела кога значително се подобри сѐ: прво енергијата, па апетитот, а мачнините го снемува постепено.
    Држи се, мисли позитивно и верувај дека наскоро ќе исчезнат

На nevermet18, tina2018, strelkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    769
    Ама барем утеха дека не си сама :rofl: :puke:
    Еве сега грицкам суво сирење, ме смирува:?:

На Sunlady му/ѝ се допаѓа ова.