Sve sto grickav i minimalno mi pomagase, ne mozam da go jadam, po sto sum povrakala od se..... Sega ni solenki, ni smoki, ni bake rols, ni biskviti ne mozam da gledam...... Od sto povrakav mnogu hranoprovodov nesto mi se ima poremeteno, ko knedla so hrana da imam zastanato non stop.... I uste toa falese na cela maka...
Исто бев со првото... Капка вода неможев да се напијам. Еден период само кока кола пиев, и неа ја ппвраќав ама барем моментално убаво ми доаѓаше тоа газираното на грло. Сега па имам период кога кока колата неможам да ја смислам, одма ми се лоши од неа,а вода можам да пијам, малку и ладна да е, купечка. Ако е нечиста ми се ствараат киселини. Абе жена да не си....
Во последно време не можам глава да кренам колку мачнини имам. Вчера дознав дека сум бремена со близнаци и гинекологот ме утеши дека се било нормално. Инаку повремено пијам Реглан, одобрено и препорачано од гинекологот.
Јас сум 22ра недела, еве сега баш истурив црева ни апчиња ни ништо не ми помага ако решило нештото да излезе надвор.
Aman be strelka..... Mnogu me utesi..... Ajde jas da ne se zalam popoleka 5-6 dena sum bez povrakanje.....imam macnini uste....ke vidime ponataka sto ke bide.....upm
Дечки, земете Антиметил. Јас не повраќам, ама ептен ми се лоши таман да заспијам, цела вечер. Со апчињава почнав да спијам. Уствари, само 2 испив и прекина лошењето. Е сега, одам у вц на секои 2 саата, ама тоа е, не знам зашто така.
Јас имам едни германски, на база на витамин Б се, ама ако нештото решило да излезе ништо не ме спасува
Миле паника алерт. Не сум имала мачнини само пишувам за конкретен случај. Јадев гевреци со многу сусам и си немав попаметна работа отворив да читам дали смееме сусам да јадеме (откако се најадов) и не прочитав нишо добро , така што испаничив за сите пари, се препотив, почна да ми се лоши и да добивам силен нагон за повраќање ама без да повратам, ама нагонот беше силен буквално осеќав стомакот како ми се стега, инаку 27 недела сум и сега повторно сум испаничена да не случајно тие нагони јаки може да наштетат нешто..
Ajde be ne se zamarajte sto treba da jademe a sto ne, zosto si pravis stresovi...Jas prethodnata bremenost mnogu tuna jadev i od posle od ko se porodiv negde procitav ne smeelo.... Sinceto zdravo zivo mi e..... Uzivaj si, ne se optivaruvaj so toa....
Inace aj da se pofalam 17 nedela, se smirija macninite(imalo Gospod).... Imam apetit, no hranoprovodov uste mi e zeznat, mi stoi kako knedla so hrana celo vreme i mnogu me iritira, taka mi e veke mesec i pol.....Inaku od sto mi bese pretesko mislam deka sum 30 nedela, po sto od samiot start bese ova losovo, i mnogu bavno mi pominuvase vremevo....
Ова од паника ти се случило, многу си се исплашила. Нема никаква врска сусамот, како и било која храна ако ја јадеш во умерени количини. Јади си шо ти душа сака и уживај во бременоста.
Која недела си ? Јас Реглан пиев во првата бременост заради киселина, но од 6 месец. Е сега го имам истиот проблем па незнам дали смејам порано да пијам јас сум 6+2.
Бравооо поолеснително е без мачнини. И кај мене се намалија ама уште ги има, неколку дена бев добра и пред 2 дена пак повраќав
Здраво, ме интересира дали после повраќање пиете пак таблети , само што се напив фолна по еден час повратив,сега сум во дилема дали треба да пијам повторно или делува првата?
Јас сум 7 недела, почнав да имам страшни мачнини и лошење што траат по цел ден. Гладна сум 24/7 можам да јадам по 100 пати на ден, ама нема што, се ми е гадно . Само праски ми се убави. А вода и кафе не можам да смислам. се надевам поскоро ќе пројде.
Јас 9та недела, со близнаци и мислам зелена сум во лицето, нема период од денот кога ми е добро. Само лежам омалаксана или . Страшно
Леле кога ќе ми текне и мене ми беше многу лошо, ама се поднамалуваше понатаму. Со првото ммногу лошо поминав повраќање до крај. Сега со второто малку полесно ми е, инаку на моменти пак имам лошење и повраќање а веќе сум 7ми месец.
Чудна рабпта, сирење и воопшто млечните производи ми беа секојдневно на мени, но сега откако сум бремена неможам ни да помирисам, се што јадев-одјадов. Ама ќе помине