Ти благодарам на одговорот, мене ми се смирија мачнини те, открив дека всушност желудникот ми е празен бидејки јадев помалку и затоа имав мачнини. Сега јадам нормално и немам мачнини.
Ајде женички помагајте 8 недела сум и веќе три недели ужасни мачнини имам ниту можам да спијам ниту да јадам и пијам.Ми кажаа за антиметил дека помагало ама уште не сум пробала.Ве молам за совет.
Јас пиев Антиметил, ми го дадоа во аптека, ама само кога ептен ми беше лошо навечер. Земав и рупурут, сега тоа си џвакам исто навечер, ама послаби се. Нема ништо фајде, само не јади касно навечер и јади по малку преку ден. Ќе пројде после 12та недела.
Здраво мајки. Јас сум 9та недела и веќе цела недела имам болки во горниот дел на стомакот, кај желудникот и панкреасот. Бев на интернист, гастро, гинеколог сите ми кажуват дека овие болки биле нормални, а јас не можам од кревет да станам и нон стоп сум свиена. Дали некој друг има слично или исто искуство? Ќе полудам
Не само што имав болки 9 недела, туку како цигла да имав во желудникот. Мачнини, запек, гасови и цигла во стомакот. Кај мене дел од симптомиве дури сега накај 10 недела почнаа да се намалуваат. Имам надуван стомак ама не ме боли.
И јас сум исто 8ма со антиметил се држам некако, сабајле прв пат повратив после три недели гадење. Не знам без нив што ќе правев. 60% од гадењето ми го смируваат, не може ништо сега целосно да ти помогне. Ќе помине за некоја недела, земи пробај ги антиметил ќе ти олесни
Јас сум 14 + 2 и уште имам мачнини и гадење, од почеток на бременост се одржувам на - 2 кг (зошто не ми се јаде) по цел ден ми се гади, сега оваа недела последната како да е поретко преку два дена, но, и тогаш можеби не чуствувам гадење но не ми се ни јаде, вака ако биде понатаму се чудам како ќе бидам ... А инаку кога ми се гадеше многу многу (а не повраќам, немам нагон за повраќање) пиев Антиметил и така ми беше малку од малку подобро. Се тешам што само овошје и зеленчук свежо можам да јадам без да ми се гади, не дека не знае бебето што е убаво..
Јас сум 14+5 мачнини немам ама затоа се што јадам ми ствара киселина и по цел ден си повраќам. Од 8 недела до сега сум -5кг
Леле колку е тешко, да не можеш залак у уста да ставиш. Мене стомак и желудник ме полудуват исто не јадам немам ни желба ептен така нешто млечни производи и течности, од друго ми се гади. 9та + сум
Мачнините ќе ти ги снема за брзо време, но ова со киселината е страшно, минатата бременост до крај имав киселини и си повраќав, мислам дека и сега ќе е исто.
Оффф залната само ние си знаеме какви маки поминуваме, па и не секој те разбира. Еве некој што не поминал и немал никакви тегови те праат дека си лигава или сл.
Така е за жал. Инаку почнав Фамосан да пијам и се стабилизирав колку толку, бар каснувам по нешто. Пред тоа цело време гладна и кисела бев
Стварно е така, тие што немале мачнини, повраќање, неможат да сфатат како изгледа тоа ама тука сме за да си помогнеме со совети, колку толку. Јас сум веќе влезена во 8ми па уште осеќам гадење, повраќањето е многу поретко сега.
За желудник, за киселините. И јас ги имам ама си ги трпам. Навикната сум од првата бременост. 8недела + 2, да ви се убацам у трудничкиве муабети
Јас имам многу желудочна киселина како последица од хроничен гастритис, без таблети не можам да функционирам, у 8 недела завршив во болница заради дехидрираност и прегладнетост така да потребни ми се многу.
Јас сум 15 денес и уште си повраќам кога ќе станам по 2/3 пати а после продолжува со гадење само и многу бирам што ќе јадам … ама не пијам апчиња имам антиметил и реглан ама не сакам да пијам не се многу препорачува да се пие често. Дали некој од вас во 15 недела го дознал полот и дали има врска повраќањево дека носам женско или не? Лол фала
За полот нема врска со повраќањето. А да не се препорачува многу апчиња, но првата бременост од повраќање стомакот почна да ме боли многу и во болница со итен упат за можно предвремено породување докторот ми рече да пијам 2 пати на ден Ранитидин зашто подобро апче да испијам отколку да направам поголем проблем. И така после 12 недела е завршена органогенезата и овие апчиња за желудник кои гинеколозите ќе ги препишат неможе да направат штета зошто со години и години се препишувани на трудници и се покажале добри. Тоа ми беше совет од постар и добар гинеколог, а и дете здраво право родив, само ми ги скрати маките да не се мачам повеќе да спијам на вц шоља.