Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мачнини во текот на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Bela-30, 3 октомври 2014.

1. Sunshine*baby

Sunshine*baby Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    970
    Ти благодарам на одговорот, мене ми се смирија мачнини те, открив дека всушност желудникот ми е празен бидејки јадев помалку и затоа имав мачнини. Сега јадам нормално и немам мачнини.

На Ljubova му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Ајде женички помагајте 8 недела сум и веќе три недели ужасни мачнини имам ниту можам да спијам ниту да јадам и пијам.Ми кажаа за антиметил дека помагало ама уште не сум пробала.Ве молам за совет.

3. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.065
    Допаѓања:
    3.785
    Јас пиев Антиметил, ми го дадоа во аптека, ама само кога ептен ми беше лошо навечер. Земав и рупурут, сега тоа си џвакам исто навечер, ама послаби се. Нема ништо фајде, само не јади касно навечер и јади по малку преку ден. Ќе пројде после 12та недела.

На Лаура82 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    452
    Здраво мајки.
    Јас сум 9та недела и веќе цела недела имам болки во горниот дел на стомакот, кај желудникот и панкреасот. Бев на интернист, гастро, гинеколог сите ми кажуват дека овие болки биле нормални, а јас не можам од кревет да станам и нон стоп сум свиена. Дали некој друг има слично или исто искуство? Ќе полудам

5. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    3.265
    Не само што имав болки 9 недела, туку како цигла да имав во желудникот. Мачнини, запек, гасови и цигла во стомакот. Кај мене дел од симптомиве дури сега накај 10 недела почнаа да се намалуваат. Имам надуван стомак ама не ме боли.

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    И јас сум исто 8ма со антиметил се држам некако, сабајле прв пат повратив после три недели гадење. Не знам без нив што ќе правев. 60% од гадењето ми го смируваат, не може ништо сега целосно да ти помогне. Ќе помине за некоја недела, земи пробај ги антиметил ќе ти олесни

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ZelenaSnegulka

ZelenaSnegulka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    35
    Јас сум 14 + 2 и уште имам мачнини и гадење, од почеток на бременост се одржувам на - 2 кг (зошто не ми се јаде) по цел ден ми се гади, сега оваа недела последната како да е поретко преку два дена, но, и тогаш можеби не чуствувам гадење но не ми се ни јаде, вака ако биде понатаму се чудам како ќе бидам ... А инаку кога ми се гадеше многу многу (а не повраќам, немам нагон за повраќање) пиев Антиметил и така ми беше малку од малку подобро. Се тешам што само овошје и зеленчук свежо можам да јадам без да ми се гади, не дека не знае бебето што е убаво.. :rofl:

На strelkata и tina2018 им се допаѓа ова.
  8. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Јас сум 14+5 мачнини немам ама затоа се што јадам ми ствара киселина и по цел ден си повраќам.
    Од 8 недела до сега сум -5кг ;(

9. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    452
    Леле колку е тешко, да не можеш залак у уста да ставиш. Мене стомак и желудник ме полудуват исто не јадам немам ни желба ептен така нешто млечни производи и течности, од друго ми се гади. 9та + сум

10. ≈ Moyocoyotzin

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Мачнините ќе ти ги снема за брзо време, но ова со киселината е страшно, минатата бременост до крај имав киселини и си повраќав, мислам дека и сега ќе е исто.

11. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    452
    Оффф залната :( само ние си знаеме какви маки поминуваме, па и не секој те разбира. Еве некој што не поминал и немал никакви тегови те праат дека си лигава или сл.

На strelkata, Ljubova, ≈ Moyocoyotzin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ≈ Moyocoyotzin

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Така е за жал. Инаку почнав Фамосан да пијам и се стабилизирав колку толку, бар каснувам по нешто. Пред тоа цело време гладна и кисела бев ;(

На strelkata и Matea94 им се допаѓа ова.
  13. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    769
    Стварно е така, тие што немале мачнини, повраќање, неможат да сфатат како изгледа тоа ама тука сме за да си помогнеме со совети, колку толку. Јас сум веќе влезена во 8ми па уште осеќам гадење, повраќањето е многу поретко сега.

На Matea94 и stsmua05 им се допаѓа ова.
  14. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    769
    За што е фамосан?

15. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    За желудник, за киселините.

И јас ги имам ама си ги трпам.
    Навикната сум од првата бременост.
    8недела + 2, да ви се убацам у трудничкиве муабети

На strelkata му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ≈ Moyocoyotzin

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Јас имам многу желудочна киселина како последица од хроничен гастритис, без таблети не можам да функционирам, у 8 недела завршив во болница заради дехидрираност и прегладнетост така да потребни ми се многу.

17. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    14.016
    Јас сум 15 денес и уште си повраќам кога ќе станам по 2/3 пати а после продолжува со гадење само и многу бирам што ќе јадам … ама не пијам апчиња имам антиметил и реглан ама не сакам да пијам не се многу препорачува да се пие често. Дали некој од вас во 15 недела го дознал полот и дали има врска повраќањево дека носам женско или не? Лол фала :rofl:

18. ≈ Moyocoyotzin

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    За полот нема врска со повраќањето. А да не се препорачува многу апчиња, но првата бременост од повраќање стомакот почна да ме боли многу и во болница со итен упат за можно предвремено породување докторот ми рече да пијам 2 пати на ден Ранитидин зашто подобро апче да испијам отколку да направам поголем проблем. И така после 12 недела е завршена органогенезата и овие апчиња за желудник кои гинеколозите ќе ги препишат неможе да направат штета зошто со години и години се препишувани на трудници и се покажале добри.
    Тоа ми беше совет од постар и добар гинеколог, а и дете здраво право родив, само ми ги скрати маките да не се мачам повеќе да спијам на вц шоља.

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Antimetil se na prirodna baza nemas steta od niv

20. stsmua05

stsmua05 Популарен член