У прва бременост и јас нејќев ништо да пијам, бев дехидрирана и прегладнета ама ич не ми текнуваше да му кажам на маж ми да ме носи на инфузија.. Сите ми викаа нормално е трудна си. Со второво пробав само Б6 ама не ми помогна, друго не сум пробала ништо. Инаку нема врска тоа со полот, јас со машкото многу полошо поминав.
Си ја знам границата секако не би се довела до тоа стање ипак каснувам по нешто ама слабичка сум уште не ми се познава стомачето , јас сакам прво синче па ќе видиме ќе ви пишам кога ќе дознам ..
Zdravo sakam da prasham Dali na nekoja i se slucilo da ima macnini samo 2-3 dena vo rana bremenost potoa da isceznat
Се случува нормално е и радувај се затоа што многу е тешко да ги имаш цела бременост. Повеќето што ги знам имале неколку дена или до 3ти месец, а јас сум веќе 9ти месец па уште имам ако јадам повеќе или нешто што не ми одговара
Здраво, сакам да ве прашам дали во текот на ноќта станувате за во вц? Јас пред 2 вечери станував на секој 3 саати, а сега нојќеска и минатата вечер не станав воопшто,а инаку сум 6+0 недели, дали е во ред?
Епа супер, оти пред ова во декември имав 1 спонтан во 5 недела, и сега ми е страв многу апсолутно за се, а среда сум на контрола за првпат, и неможам да издржам,
Како сте со мачнините, има ли лек Десетина дена веќе го имам оној блуткав вкус во устата, мачнини имам ама не повраќам, мириси не трпам, ама додека не јадам имам блуткав вкус исто како со првата бременост, само што тогаш немав време многу да мислам на тоа И најчудно од се, што јас сум умерен јадач, едвај 50 кг имам отсекогаш, ама сега и покрај тоа што имам блуткав вкус и мачнини, си јадам така убаво, додека јадам немам таков вкус и мачнини , затоа постојано нешто имам во уста, освен благо што не можам. Овошна и зеленчукови салати јадам полни чинии, бадеми, лешници постојано имам во уста оти само така не ми се гади, се плашам да не се поправам тродупло, со првата бременост +16,17 кг бев
Јади си мајка, не се плаши, чим од благо ти се гади супер е барем теши се. Јас едвај овошје и млечни производи само, друго се ми мириса се ми смета. Со 62 останав бремена сега сум 58 може и мање се немам мерено. Молам побрзо да заврши овој период и дали ќе заврши се плашам. Така да, не му ја мисли многу полошо има.
Zdravo Bi sakala da prasham, za nekoj den vleguvam vo 10 nedela, imam strasni macnini i gadenje , mn malku jadam , oslabnav mnogu, i cesto sum so infuzii Bukvalno od se mi se gadi, imam cuden miris vo usta i nasekade okolu mene, se mi mirisa
Kaj sekoj e razlicno, kaj mene posle 10 nedela pocnaa da se namaluvaat a veke od 14 gi nemam osven ako malku poveke jadam.
Jas imam mn gadenje, i postojano grd miris vo usta i se mi mirisa na toa , mn malku jadam zasto od se mi se gadi , i mn cesto sum na infuzii Vaka funkcioniram bez malku 1 mesec