Кај секој е различно. Може да ти поминат во 12та, може воопшто да не ги има некој, кај некој до крај се. Нема пишано правило.
Jadi pomalku mene barem toa mi pomogna, b6 zemi po 3 pati dnevno, i kiselo mleko jadev sovet od Edna clenka tuka sto vistina mi pomogna.
Jadam mn malku , mn oslabnav , za nekoj den vleguvam vo 11 nedela Se nadevam poleka ke go snemuva gadenjeto zasto vaka ne se izdrzuva
Ista sum i jas eve 17ta nedela teram, edvaj mlecni proizvodi samo ama vnesuvam ovosje i zelencuk drugo nisto. I se pomiriv so faktot deka taka ke mi bide do kraj. Oslabnata sum 5kg. Taka da ne se sekiraj ne si edinstvena, bidi ziva i zdrava i so bebeto da bide se kako sto treba
Kaj mene gadenjeto se namali, t.e ne povrakjam od 15ta nedela epten retko sega ali so hranata si ostanav isto. Moze ke se promeni kaj tebe.
Здраво на сите, и јас сум катастрофа со мачнините, гадењето и повраќање. Кај мене се по цел ден буквално без престан. 9+6 сум моментално и веќе 3 недели како болна се чуствувам. Во последната недела дури ми е и полошо. Имам чувство како нешто да ми е застанато на грлото, како некое парче да имам и уште повеќе ми се гади, и имам нагони за повраќање по сто пати на ден. Како да сакам да го исплукам грлото. Може ли да е од самото повраќање и напнување? Дали некој има вакво искуство?
Jas postojano imam uzasen miris vo usta, a i se okolu mene mi mirisa grdo, i gadenjeto e kaj mene izrazeno mn, se mi smeta nemozam da jadam , zs se mi mirisa
Сите викаат уживај во бременоста. Јас буквално како болна се осеќам. 9та недела сум лежам спијам по цел ден поради хематом и така ужасно ми се гади, немам повраќано до сега ама многу ми е лошо неможам да опишам. Мнооогу често подригнувам, да не е тоа ми се чини ќе експлодирам. Имам приметено дека мрсна храна многу ми пречи односно се што има зејтин. Да не должам секоја чест на тие со мачнините и пораќањето како издржувате. Ви посакувам лесна бременост на сите
Jas sum 12 nedela i seuste ne jadam kako sto treba , mn malku od taa pricina , ovie denovi pocnav da osekjam i kako pritisok na zeludnik a i kiselini , a tek sme na pocetok
Никогаш до сега немам почувстувано киселини, незнам како изгледат, ама мислам дека кај и да е ќе ме стигнат. Мене ми кажаа лимонада без шеќер помагала, пробувам ама слабо некако.