A helikobakter da proveris i taa znae problem da pravi. Inaku terapija posle poroduvanje ke pies ako izleze pozitivno na bakterijata.
Другарки, живеам на квики и крекери Цело време сум како болна, со гадење и повраќање. Што да се прави?
Која недела си? Инаку и јас сум во слична ситуација како тебе. Некогаш имам гадење, некогаш киселини. Ама апетит воопшто немам уста не ми се отвара. Откако забременив наеднаш почнав да имам одбивност спрема хранава и ми беше чудно подоцна направив тест и имаше две црти и сфатив дека ми е од бременоста. Од тогаш па наваму јадам минимално. Некогаш се плашам дали детето е ок или гладува. Инаку сум 7ма недела.
Речиси се имав пробано ништо не ми помагаше. Полесна храна, чај од нане, лимон цеден ( и да пијам и да мирисам ) што уште не сега не ми ни текнува. Речиси ништо не можев да јадам освен така крекери, гризини... Потоа почнав да експериментирам многу со храната, пробував секакви работи, разни работи да јадам и некогаш ќе се погодеше нешто да можам да го јадам, па пробај да си најдеш нешто што твојот организам ќе поднесува.
Исто така доколку пиеш витамини и фолна, можеш да ги пиеш на вечер пред спиење, исто и од нив многу ми се лошеше доколку ги пиев на сабајле или поручек, најдобро ми беше пред спиење ☺️
Му требаат и нему витамини, иначе зашто би ги пиеле. Подобро да внесуваш преку храна, ама гладување не е добро. Ќе си најде што и одговара.
6та недела и 5 дена сум. Исто од сам почеток гадење Може и со витаминиве да сменам, пред спиење да ги земам. Паника ме фаќа кога читам дека трае ова до 15,16 недела. Уфф
Не мора да значи дека и кај тебе ќе биде до тогаш, индивидуално е. Јас околу 2 недели имав само пред да дознаам всушнст дека сум бремена константно секој ден значи 5 и 6 недела, после повремено имам пример во месецот 2-3 дена.
Леле и јас сум иста како вас, цел ден ми се гади, благо ич не ме влече да јадам, немам ни некој апетит, ама единствено само кога јадам солено сум добра, а престанам да јадам почнува гадењето. Ги пијам капките од ѓумбир, минатиот пат ми помагаа, ама сега некако тешка работа. Ако најдете некој лек кажувајте зошто на сам почеток сум и ако со јадење го решавам проблемот ќе се тркалам уште во прво тримесечие а и онака си имам вишок
Јас исто со мачнините. Не можам ни да јадам, ни да пијам. И со првото дете кога бев бремена вака ми беше. Што да земам? Тие антиметил помагаат?
Namaleno mi e da, megutoa jadam samo nekolku raboti , nemam nekoj golem apetit Gotvena hrana seuste nemozam da jadam
Добро бе, дали е можно ова. 10 дена ми доцни, имав две цртки и ми се гади, немам апетит. Зарем толку рано?? Со првото многу повраќав, ама не се сеќавам дали вака рано почна. Мене ич не ми се овие слатки маки
Зависи кога како. Немам многу гадење. Ама немам апетит. Уста не ми се отвара. Ќе осетам глад и земам да јадам ништо не ми е убаво и во устава чудно како повеќе плунка да имам и киселини.
Можно е...мене у 4та недела ми почнаа иако тогаш мислев дека си умислувам и дека не е можно толку рано. Не се слатки ама за убаво се