Терапија што си пиела претходно со дозвола од лекар да ја пиеш во бременост е ок. Но ваков силен лек нема потреба да се пие без потреба, кога може да се замени со нешто послабо а да врши иста работа. Затоа си пишува и на интернетот да се избегнува Нолпаза.
Не ми е терапија, туку ги користам по потреба. И плус не се пијат постојано. Јас добив дозвола од гинеколог кој вели дека не штетат. Не се раководам по интернет туку по лекар. И споделив. Секако секој ќе си го слуша својот доктор. И не пијам никакви витамини оти не ги поднесувам. Ни фолна. Докторот кажа дека ако не можам, да не пијам. Ништо страшно.
За витамините да,ама со Нолпаза би била внимателна, има заменски лекови како Омепразолот и Фамосан кои се дозволени да се користат во бременост и вршат иста работа, Нолпаза самиот производител пишува дека не е за трудници и доилки, башка и доктор ме одби истите да ги пијам. Води се по советите на твојот лекар, јас само ти кажувам искуство ова ми е втора бременост со исти симптоми и маки.
Навистина ти помагаа? Помалку повраќаше или како? Јас сум со мачнини, ги пијам веќе трети ден. На почеток сум, ми е страв да не ми биде полошо понатаму.
Да пишам апдејт. Ми препорача докторката б-комплекс за гадењава, по две на ден. Само ми рече пиј, ќе ти треба два три дена да си боље. И денес славам прв ден без повраќање, само со малце гадење. Јееи
Jas bev samo so macnini koi mi pominaa vednas koga vlegov vo 4 mesec. Ama imav silni macnini od koi ne mozev i da jadam. I plus tri pati vo denot i b6 piev
Сега не знам дали да земам антиметил или б6. Кои се поефикасни? Трпи, трпи ама секој ден се појаки ми стануваат мачниниве.
Devojki dali nekoja od vas ima problem najcesto posle jadenje ili pienje , kako nesto da stoi na grloto, kako slajmovi nekoi koi sto mora da gi ispluka ? Dali e toa od hranata ?