Jas vo 11ta nedela mnogu povrakav posebno navecer potoa odednas isceznaa I macnini I kiselini,Sega sum 13ta nedela I od vcera pak pocnaa macnini mislam deka e od zeskoto
Meне ми почна гадење од 7-ма недела. Активно ми се гадеше од се до 17-та недела. Сега сум 23-та, а на моменти уште ми се лоши.
Индивидуално е тоа со гадењето. Мене ми почна од 5-та и еве сега 10-та недела недела сум и секој ден иста песна. А сите другарки еве ја и снаа ми мука немаат како да не се бремени. Така да дефинитивно секој организам е различен.
Здраво мамички, јас сум 7 недели бремена и веке почнуваат мачнините. Ако јадам нешто наутро супер е затоа што после се осекам како да ми се поврака цело време. Вчера за еучњк изедов само домат салата и малку фета, а за вечера само јогурт во шолја од кафе. И денес сум иста. Сабајле геврек и јогурт и сега за ручек малку кашкавал и јогурт. Да ми дадете некој предлог да ми се смири стомакот? Поздрав
Inaku mene mi pocnaa macninite nekolku denovi sto i da kasnam imam macnini ... sakav da mi kazete dokolku ima info neko ... Mleko ne konsumiram nikakvo osven soinood vanila vo prav do sega .... neznam dali e stetno dali smee da se pie takvo vo bremenost ... mi doaga zelba za mleko so plazma ama drugoto nikako nemozam da go konsumiram .
Пола литар млеко или јогурт на ден ти е обавезно. Многу е важно поради калциумот кој допринесува за правилно оформување на плодот.
Стварно е обавезно? Лелее.. а јас шо многу ретко пијам такви млечни производи? Јас со денови имам мачнини и повраќам и мислам дека повеќе слабеам од што се поправам... ништо не јадам и болки многу имам во долниот дел...
Мене д-р уште на прва контрола ми нагласи обавезно млеко или јогурт по 2 чаши во денот - калциумот е многу битен во текот на цела бременост. Јас мачнини немам така што немав проблем да го послушам. Единствено не можам без леб и тестенини за кои што исто ми нагласи - да ги намалам... Тоа е )
Блазеси ти за мачнините што ги немаш... кај мене па обратно немам потреба од леб и тестенини толку,ама јадам многу овошје дека ме освежува
Овошје ти е супер )) јас од секогаш сум била многу по тестенините, па и сега... А за мачнините, право да ти кажам до скоро се молев да ми се појават за да знам дека се е во ред со бременоста. Се убив од читање трудови кои велат дека изостанокот од гадење и повраќање може да биде лош знак. Ама како минува времето, толку помалку го мислам тоа и си мислам позитивно Плус другарки ме тешат дека немале мачнини воопшто, па живи и здрави бебушки родија
Уф јас цел ден со мачнини, не можам веќе, мачнини и главоболки големи на килажа наместо да качувам слабеам што секако не е убаво.
Luge Jas sum sedma nedela a imam oslabnato, nemam apetit, imam macnini bukvalno od se mi e loso mi se gadi doktorot mi preporaca bedoksin tri pati na den pa ke vidime kolku ke pomogne, vie kako gi namaluvate macninite nekoj predlog?
Јадам лесна храна,најчесто овошје и салатичка и сокчиња... јади и двопек со супа нешто лесно да не го оптеретуваш стомакот... и јас ослабнав мислам се исцедив од повраќања...
Нема врска ова со килажата...Не лошо ослабнувањето и е нормално во првите месеци. Јас немам мачнини па пак имам ослабено неколку кила во овие речиси 3 месеци.
И јас доста читав за симптомите ама на некои медицински страни зошто ме фати паника дека прво имав симптоми како лошење, мачнини и главоболки а сега немам толку и дали е тоа нормално или не. Пишуваше дека може да има бременост и без симптоми како наведените и како наводно жените кои немаат симптоми носат машко бебе
За мачнини мене докторката ми препорача апченца Antimetil на база на ѓумбир. Јас немам мачнини, но на некоја феминка може ќе и помогнат.
Denes i mene mi preporaca bedoxin inaku i jas pocnav da ne jadam nisto osven ovosje i kiselo mleko toa me osvezuva ...
Antimetil таблети со ѓумбир, по две дневно. Јас ги имам користено за лошење при патување и стварно помагаат. Околу 300 денари. На нив пишува дека може да ги користат бремени, доилки и деца над 3 години.